Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért zavar ennyire, hogy a...

Miért zavar ennyire, hogy a barátaim mit gondolnak rólam és milyen élethelyzetben vannak hozzám képest?

Figyelt kérdés

Van egy barátom, akinek "mintaszerű" élete van, minden sikerül neki, állandóan vidám, imádja az életet. Sokkal jobban is keres, mint én. Más barátomnak ugyanebből a társaságból több és jobb végzettségei vannak, mint nekem.

Egyetemen és még korábban én voltam a legtehetségesebb közülük. Lelki gondok miatt nem bontakoztam ki, és most úgy érzem, egy csődtömeg vagyok hozzájuk képest, meg amúgy is. Ha magamra gondolok, állandóan az jut eszembe, hogy ők mit gondolnának erről, ha látnának, pedig nem találkozunk olyan gyakran. Úgy érzem, hogy versenyeznem kell velük és megmutatni, hogy minimum tudom velük tartani a lépést, de már nem tudom behozni az előnyüket. Nekem se karrier, se hozzám illő végzettség, se kapcsolat nincsen. 30 évesek vagyunk.

2022. szept. 29. 22:54
 1/6 anonim ***** válasza:
86%
Miért nincsen? Egyetemet még végezhetsz a hozzádillő szakon (mért mentél nem hozzádillőre?), kapcsolatot pedig szintén csak te tudsz magadnak aktívan keresni. És akkor lesz. De mindenesetre ne a másikat irigyeld, nem tudod, mi van belül, amit mutat, az csak a máz. De lehet élénkebb alaptermészete, mint neked.
2022. szept. 29. 23:15
 2/6 anonim ***** válasza:
81%
Na erre én is kíváncsi vagyok, mert ugyanez van nálam is.
2022. szept. 29. 23:19
 3/6 anonim ***** válasza:
78%
Vannak hasonló gondolataim, még ha nem is mindig ennyire végletekben szoktam látni a helyzetet. Több oka lehet, de most az elfogadás hiánya gyerekkorból, ill. ezzel összefüggésben kialakuló megfelelési kényszer jut eszembe.
2022. szept. 29. 23:27
 4/6 anonim ***** válasza:
19%

Mert nem vagy valódi barát. Egy barát nem irigykedik, nem versenyzik. Csak elfogadja a másikat úgy ahogy van, és nem azt lesi hogy mije van meg mennyi van neki, nem méregeti magához.

Inkább haver vagy, ott még belefér, bár ott sem elegáns.

2022. szept. 29. 23:31
 5/6 anonim ***** válasza:
74%

#4 Hagyjuk már.

Az irigység egy természetes dolog. Az más kérdés, ki hogy éli meg, van aki rosszindulatúan, van akit csak egészséges szinten érint, de valahol mindenkit érint.

Persze szép mese az elfogadás, de nyilván nem vak az ember, nyilván látni fogja, hogy a másiknak jobb, rosszabb élete van mint neki.

2022. szept. 29. 23:40
 6/6 anonim ***** válasza:
43%

5, persze, az ember tisztában van ezekkel a dolgokkal, de egy valódi barátságban nem foglalkozik ezzel, nem kattog ezen. "Úgy érzem, hogy versenyeznem kell velük és megmutatni, hogy minimum tudom velük tartani a lépést"

Azért az ilyesmi nem normális egy barátságban. Ahogy írtam, ez inkább haveri kapcsolat, felszínes.

2022. szept. 29. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!