Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek kihasználna?Engedj...

Szerintetek kihasználna?Engedjem el?

Figyelt kérdés
Van egy lány barátnőm egy iskolába járunk. Nem tartanám a legjobb barátnőnek inkább a "haveromnak".Szóval már olyan 3-4 éve vagyunk barátok. Az elején még jól ment minden. De amikor jött nekem egy mélypont teljesen magamra hagyott.Nem segített.A suliban valamikor kifigurázott egy rossz szituációt ami teljesen véletlen volt és rajtam röhögtek a suliban.Azt nem értem, hogy én általában próbálok mindent megtenni, hogy jól érezze magát. Ha szomorú akkor próbálom meghagatni és segíteni neki. Ha sír akkor megölelem meg ilyenek. De ő egyszer sem vigasztalt meg.Állandóan a másik barátnőjével hasonlít össze. Ami nekem nem tetszik mert ha 1 évben ha 4x látják egymást mert a barátnője külföldön van. És ezt tartja igaz barátjának amikor ha egy évben csak 4x jön haza akkor nem kezdheti el mondani a bajait mert az milyen lenne már.Meg is mondta nekem hogy ezt a " barátnőjét " tartja igaz barátjának. Amikor én szerintem sokkal többet teszek mint ő.De persze ezt ő tudja. :/.mit tegyek? Engedjem el ezt a barátságot?

#barátság #iskolaibarátok
2022. szept. 22. 09:37
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Elengedheted, de egyébként neked se tiltja senki, hogy másokkal barátkozz, és találj egy igazi barátot.
2022. szept. 22. 09:41
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Írod hogy haverok vagytok, tehát eleve nem lehet barátság. Te is érzed hogy nem az.

Haverok maradhattok, de vegyél vissza teljesen. Nem kell babusgatni, nem kell vigasztalgatni, amúgy is megmutatta már hogy semmit nem ér neki. Meglehet hallgatni, lehet neki tanácsot adni, megölelni, ezeknek nem kell változnia ha így esik jól, de tudd hogy ő semmit nem fog megtenni érted, nem tart valószínűleg semmijének.

Igazán az a szomorú ebben a sztoriban, hogy kifigurázott, nevetségessé tett mások előtt. Ez nem tudom mennyire biztos infó, hallottad-e vagy szemtanúja voltál, de utóbbi esetében elég lenne belőle, biztos nem keresném többet.

Bárhogy is, inkább próbálj mások felé nyitni, barátkozni új emberekkel. Beszélgess velük, ismerd meg őket szép lassan. Ne siesd el, csak türelmesen. Sajnos általában kifogják használni ha ennyire segítőkész vagy, túl könnyen átérzed a másik bajait. Megvan az előnye is persze, jó barát tudsz lenni és gyorsan megérted a másikat, csak ehhez két fél kell.

2022. szept. 22. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!