Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ez elegendő ahhoz, hogy egy...

Ez elegendő ahhoz, hogy egy 10 éves barátság véget érjen?

Figyelt kérdés

Ha az egyik barátod a rendőrségen melletted kéne, hogy tanúskodjon, ellenben nem azt teszi hanem elmondja a teljes igazságot (olyan részleteket is amire a rendőrség nem kérdezett volna rá, ámde súlyosbítóan hathat rád) elmond minden negatívumot is a múltadból, amire a rendőrök szintén nem kérdeztek volna rá, de szintén súlyosbítóan hathat.

Sőt olyan infókat is megoszt velük, amiket ő amúgy nem tudott, de te utólag barátként osztottad meg vele bizalmasan.

Egy baleset okozása kapcsán kerültél a hatóságok elé, és annak ellenére, hogy nem szándékos volt a baleset elég nagy szarban vagy. (senki nem halt meg, senki nem sérült maradandóan, de csak a szerencsén múlott)

A barátod nem segíthetett volna megúszni, nem erről van szó.

Viszont hazudnia sem kellett volna, csak egyszerűen elhallgatni azt amire nem kérdeznek rá, és a legjobbakat mondania a barátjáról.

Szerencsére nem én vagyok egyik érintett sem, de az én baráti körömben történt, és engem elszomorít, az is hogy az illető ilyet tett, és az is, hogy ezért nem barátkozunk már vele, mert amúgy kedveltem.

2022. szept. 18. 09:20
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
54%
Ha nekiment a fának akkor mégiscsak a sofőr a hibás. Ha én véletlenül elütök valakit akkor nem vagyok hibás? Gondolom az a fa nem véletlenül nőt oda.
2022. szept. 18. 18:04
 22/27 A kérdező kommentje:

Mond, hogy csak kötekedni akarsz és nem ennyire buta vagy....VÉLETLEN okozta a balesetet, nem szándékosan, nem olyan mint egy gyilkos.

Egy szóval sem mondtam hogy nem ő a hibás, ha nem ő lenne a hibás szerinted miért foglalkozna vele a rendőrség?

2022. szept. 18. 18:27
 23/27 anonim ***** válasza:
68%

Ez most olyan dolog, hogy az őezinteség vagy baràtsàg a fontosabb. Ha a baràtnak baj az, hogy a màsik őszinte, akkor az nem baràtsàg.

Aki a balesetet okozta, abban meg legyen annyi, hogy vàllalja a felelősséget, akkor is ha nem szàndékos volt.

2022. szept. 19. 15:51
 24/27 anonim ***** válasza:
71%

“Tehát akkor addig jó neki ez a társaság amíg be nem üt a sza”

Tehát a társaság egyik tagja törvénytelenséget követett el, s azt vártátok volna, hogy egy másik tag cinkosan hallgasson, amikor törvény előtt kell tanúskodnia, s vigye vásárra a bőrét a felelőtlen, fszkalap miatt?!

Mi rz? Valamiféle galeri?! Kellene a fenének ilyen társaság!

És mégvti moralizáltok? Én a másikat vetném ki a körből, aki balesetet okozott és még mást is bele akarna rángatni.

2022. szept. 19. 19:51
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Igen, szerintem is ez egy olyan dolog, ami miatt már sosem lesz a régi az ismeretség, nemhogy barátság.

De a bíróságon hazudni már bűn, nem várható el, hogy valaki ezt tegye a másikért. Erkölcsi kérdés is az igazat mondani tanúként.

2022. szept. 21. 16:27
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Valami itt nagyon nem kóser. Mi is mentünk neki fának, meg borultunk fel az árokban a családban többen is, mégsem volt semmi eljárás. Helyszínen meghallgattak, aztán kaptunk egy levelet, hogy 50 ezer bírság, 1 hónap jogsi elvétel (a számok minden baleset alkalmával változtak nyilván) és ennyi is volt a történet.

Nálatok valami súlyosíbtó tényezőnek lennie kellett.

2022. szept. 21. 16:33
 27/27 anonim ***** válasza:
kettonket vittek be egyszer a 6bol. Tobbiek le tudtak lepni..(tok mas ugy miatt) En elhallgattam infokat h vedjem.a haverjaim barmivel fenyegettek.. csak azt mondtam amit mar am is tudnak.. a masik "haverunk" bekopte az osszeset mikor raijesztettek. Hat ez elegge elterjedt es mindenki lenezte, kiutalta
2022. szept. 21. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!