A kisbabám miatt romlott meg a legjobb barátnőmmel a kapcsolatom? Ilyen lehetséges a tudtomon kívül?
Őszinte leszek, én nem érzem, hogy igaza lenne. Minden más baráti kapcsolatom megmaradt, sőt, mivel több a szabadidőm, mint a baba előtt, sokat is javultak. Kivéve a legjobb barátnőmmel, ami nagyon fáj, mert évtizedes barátság a miénk (huszonévesek vagyunk amúgy).
A kislányom 5 hónapos, de azt tudni kell, hogy nem vagyok az a gyerekbe buz_lós típus, hogy mindenhová viszem magammal, csak róla beszélek mindenkinek. Szeretjük, imádjuk a férjemmel, de tudom, hogy a szingli, egyetemista barátnőimet hidegen hagyja az, hogy éppen hol tart a mozgásfejlődés, milyen hamar kezdte átaludni az éjszakákat stb. Van száz más téma, amiről tudunk beszélni, pletykálkodni. Kivéve a legjobb barátnőmmel, vele már tényleg alig beszélünk, most éppen egy hónapja nem is találkoztunk...
Ráadásul olyan dickmove-okat tol, hogy még a férjem is csak néz, mi történik. Pl. korábban minden nyáron mentünk ketten csajos nyaralásra, idén a baba még túl pici lett volna, hogy itthon hagyjam, úgy meg nem sokat pihentünk volna, ha viszem magammal. De mondtam, hogy jöjjön le egy hétvégére a balatoni nyaralónkba, férjem visszajön Pestre és mi csapunk egy csajbulit hárman a babával. Jó, szupi, jön persze. Megbeszéltünk mindent, akkor egész héten kommunikáltunk is vagy online vagy telefonon. Pénteken, mikor a férjem visszajött Pestre, én meg ott maradtam a nyaralóban a babával, írtam neki, hogy na ő mikor jön, csináljak-e vacsit majd vagy beüljünk valahová stb. Erre írja, hogy ő elutazott a szüleivel vidékre valami rokonuk szülinapjára, mert neki is lett szállás foglalva és csak a hét elején mondták neki... De még ha a hét elején is mondták, akkor is volt 4 napja, hogy szóljon nekem. És akkor nem két autóval megyünk le a Balatonhoz, nem dekkolok ott a gyerekkel egyedül, a férjem nem jön vissza Pestre stb. De nem, ő péntek délután írt, hogy ne várjam, mert nem jön.
Vagy volt egy kisebb mélypontom, miután a babánk megszületett. Nem depressziónak mondanám, de nagyon magam alatt voltam, valamiért nem bíztam magamban, abban, hogy lehetek jó anyuka, hogy működni fog ez a családosdi. Neki írtam, már akkor is mondtam, hogy mennyire rossz, hogy keveset találkoztunk mostanában, nem tudtunk annyit beszélni és leírtam, hogy mi a problémám, miket érzek. Annyit írt erre, hogy ez nem az ő dolga, ő nem a pasim.
Vagy még 1 éve kapott egy nagyobb összeget a szüleitől, hogy vegyen magának lakást. Már akkor bezsongtunk, hogy milyen jó lesz berendezni, majd menjek vele mindenhová, segítsek, hogy mi hogyan legyen és hogy az lesz a mi közös hobbink, hogy csinálgatjuk apránként. Most kérdeztem ezt is, hogy talált-e már valamit, mire mondja, hogy ja már nyár elején vett egy lakást, szeptember végén költözik be. Mondom dehát ezt nekem nem is mondtad, segítettem volna mindenben. Válasz: hát sok mindenben nem kellett, intéztük XY-nal igazából. Az "XY" a barátját takarja, akivel 7 hónapja együtt van... Nem mondom, hogy ő az oka ennek a nagy változásnak, de szerintem bőven közrejátszik ebben. És ezért fáj, hogy a legjobb barátnőm meg kb. rákeni a gyerekemre, hogy hát miatta alakult ez így...
Anyukák, ti éreztetek ilyesmit, miután babátok lett? Hogy kezeltétek? Érdemes "szaladni" a másik után, vagy hagyni kell, hátha észbe kap?
Ráadásul ha ő keres bármi problémával, én azonnal segítek neki.
Akár hajnalban hív sírva valami miatt, akár kedden, hogy péntek a szakdolgozatának a leadási határideje és még sehol nem tart vele, segítsek neki sos. Én teszek félre kb. mindent és ott vagyok...
Miután szültem, az első 2-3 hét elég kaotikus volt itthon. A lányunk összevissza aludt és evett, nem voltak éjszakák és nappalok, kb. ettünk és aludtunk, amikor tudtunk és ennyi volt. A 3. héten kezdte el átaludni az éjszakákat a baba, mi is örültünk, hogy van egy kis szusszanásnyi időnk magunkra, egymásra. Az első "randiesténk" volt, igazából semmi extrára ne gondoljatok, csak a férjem a kedvencemet főzte itthon, én meg készülődés gyanánt tartottam egy kis itthoni spa délutánt magamnak. Utána filmezés, összebújás volt a terv, ezt újságoltam is a barátnőmnek. Ő a vacsora közepén felhívott sírva, hogy mennyire hiányzik neki a volt párja és nem bírja nélküle, odamegy a házához hogy beszéljenek stb. A férjem mondta, hogy hívjam el magunkhoz inkább, nyugodjon meg, kerüljön ki abból a hisztériás rohamból és hátha észhez tér kicsit utána.
El is ment érte, én meg vigasztaltam hajnalig a nappaliban a filmezés, utána végre legalább 6 óra alvás egyhuzamban programunk helyett a párommal...
Na tudod kinek kellene ilyen "barátnő"...
Ő bármikor hívhat minden szir-szarral, de a te problémád nem az ő dolga?!
Próbáld már meg kívülállóként visszaolvasni, amit írtál.
Szerinted ő akarja még ezt a barátnősdit?
Ez mindennek teteje, hogy pici babával ugrálsz neki, és úgy kell rákérdezni, hogy mi van, jön, nem jön? Erre benyög egy ilyet.
Már onnantól nem kellett volna keresned, hogy ő leszarja a te problémáidat.
Nem hiszem, hogy az új pasi miatt van ez, mert ha akkora szerelem lenne, nem a régi pasi után epekedne. Szerintem féltékeny rád a baba miatt, hogy ő meg csak kínlódik.
Örülj neki, hogy nem kell egy ilyen mérgező emberrel találkozgatni. Őszintén, szerinted érdekli a gyereked vagy te?
Rohadtul nem.
Lehet, hogy te szereted, még régen jó volt minden, de azok az idők elmúltak, tett róla, hagyd és ne keresd, én őszintén szólva a balatoni nyaralás után már elküldtem volna a jó...
Ne idegesítsd magad miatta.
"...mi csapunk egy csajbulit hárman a babával. "
Hja. Mekkora buli lett volna. Nem látod, hogy de, bizony "az a gyerekbe buz_lós típus" vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!