Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Az milyen barát, aki elhív...

Az milyen barát, aki elhív valahova és utána azt akarja, hogy én szervezkedjek, és magamnak fizessem az egész dolgot?

Figyelt kérdés

Volt tapasztalatotok ilyen "baráttal"? Elhív valahová és utána úgy tesz, mintha én akarnék menni és nekem kell szervezni. Ja és persze a "meghívó fél fizet részben vagy egészben"- szabályt hírből se ismeri.

Ti barátkoznátok ilyen emberrel?

2022. aug. 24. 10:33
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
84%

30, hát őőő izé

"Elmegyünk moziba?

-Aha, mit nézzünk?

-Nemtom, tudsz valami jót?"

Hát ez egy elég átlagos beszélgetésnek tűnik.

és mégis mi a fszért jutna bárkinek az eszébe, hogy neki kellene fizetnei?

Nem moziztatni akar téged, hanem veled együtt egy programot csinálni.

Igazából ugyanez az utazásra is. Hogy a francba jut eszedbe, hogy neki kellene fizetni?

2022. aug. 24. 14:11
 32/40 anonim ***** válasza:
100%

"Mozinál nem nagy gond, de mondjuk mikor Londonba vagy USA-ba akarna kimenni-ráadásul sporteseményre, ami eleve húzós az utazáson felül is, az azért nem kis dolog. Többszázezres kiadás."

Ha olyan kiadással jár a program, ami neked túl sok, akkor nem mész el és kész! Szépen kinyitod a szád, megmondod hogy erre nincs pénzed és ha felajánlja, hogy ő állja, na akkor elkezdhetsz elvárni dolgokat.

2022. aug. 24. 14:16
 33/40 anonim ***** válasza:
84%

Attól, hogy kétszer annyit keres, miért is kéne kifizetnie a te mozijegyedet...????

Jól is néznénk ki, ha a tanítónő barátnőmnek én fizetném az összes közös program árát.... De eszébe se jut ilyesmi, hogy elvárja...

2022. aug. 24. 15:32
 34/40 anonim ***** válasza:
80%
30: aha. És nálatok heti rendszerességgel előfordul, hogy a haverok átugranak LA-be, vay nyújorkba... Hihető... :-D :-D
2022. aug. 24. 15:33
 35/40 anonim ***** válasza:
84%
Nem volt még ilyen barátom és nem is hagynám ezt neki. Ezeket előre meg szoktuk beszélni, nem várom el, hogy bármit is fizessenek helyettem és más se várja ezt tőlem. Ha például elhívnak moziba, attól még én fizetem a saját jegyemet, hiába ő hív. Nem várom el, hogy ő fizesse.
2022. aug. 24. 17:23
 36/40 anonim ***** válasza:
84%
35 vagyok. Ja, hogy téged hívnak moziba és azt hiszed, akkor a másiknak kell állnia? Hát ez nem így megy. Mondhatsz nemet is, ha nincs pénzed, nem kell neki fizetni a te részedet. Ilyet én el se várok a másiktól.
2022. aug. 24. 17:31
 37/40 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező, itt egyértelmű, hogy te vagy aki hülyén látod a dolgokat.

Attól mďg, hogy nekem jutott eszembe, hogy menjünk moziba vagy kirándulni(!), nem fogom én fizetni a jegyed/belépőd, szállásod.

És még te kerdezed, hogy barátkoznánk e ilyen emberrel :D hát itt az a csoda, hogy veled szóba áll még a haver :D

2022. aug. 24. 18:44
 38/40 anonim ***** válasza:
72%

Kicsit fura vagy, kérdező.

Szerintem a haverod csak programot akar veled, de nincs ötlete, kreativitása szervezkedni. Ugyanezt csinálja az egyik barátnőm is: "mindegy hova, megyek veled."

Igazából ott cseszed el, hogy ha már te szervezed, nem mondasz egyértelmű konkrétumokat. Például nálunk így megy egy színház.

Én: Szia, július 20-án szabadtérin lesz a Legénybúcsú. Megnézzük?

Ő: Persze.

1 óra múlva

Én: Megvettem a jegyeket, 7000 ft volt darabja, 7-kor lesz az előadás. Majd ideadod az árát előadás előtt.

Túra:

Ő: Nem megyünk túrázni valahova?

Én: Bükk gyógynövénytúra? Június 10, szombat, 10-re kell odaérni, én vezetek, jönnek még velünk ketten, a benzinköltség 20 ezer, négyfelé dobjuk. A részvételi díj 2000, nem kell előre fizetni, mindenki a helyszínen.

Ő: Ok.

Ő: Úgy mennék valahova, nem tudsz valami jó programot?

Én: Bowling péntek este? Hozok még 3 kollégát.

Ő: Ok, én is hozok 2-t.

Én: Foglaltam 1 pályát két órára, 7000/óra, vagyis 14 ezer lesz, azaz 2000 ft fejenként. Az italt mindenki magának.

Ő: Ok.

2022. szept. 2. 09:35
 39/40 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és lemaradt.

Az a szabály valami ezeréves, elavult illemből maradt meg.

Nálunk a te értelmezésedben a meghívás mindig teljesen konkrét.

Amikor ki is van hangsúlyozva teljesen egyértelműen, hogy

Én: Banda! Idén leszek negyven, kibéreltem egy kecót, mindent én állok, kaja, pia. Május 15. Szombat, (cím)

Ők: ott leszünk (és viszünk ajándékot)

Vagy ha kocsmázás van, ott is feláll valaki, és megkérdezi a társaságot, "Ki mit kér?" ott is totál egyértelmű, hogy ő fizet.

De ha közös vacsorázásra megyünk, ott már előtte megbeszéljük, hogy mindenki a sajátját fizeti, a pincér minden esetben meg is kérdezi, hogy "Egyben vagy külön számoljam?"

2022. szept. 2. 09:40
 40/40 anonim ***** válasza:
100%

A finom jelzéssel is óriási bajok vannak. Egyértelmű, határozott mondat kell:

Figyelj haver, erre nekem nincs pénzem. Pont.

2022. szept. 2. 09:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!