Az milyen barát, aki elhív valahova és utána azt akarja, hogy én szervezkedjek, és magamnak fizessem az egész dolgot?
Volt tapasztalatotok ilyen "baráttal"? Elhív valahová és utána úgy tesz, mintha én akarnék menni és nekem kell szervezni. Ja és persze a "meghívó fél fizet részben vagy egészben"- szabályt hírből se ismeri.
Ti barátkoznátok ilyen emberrel?
Egyébként az utazást illetően abban az esetben nem egyértelmű a dolog, ha az egyik fél autóval viszi a többieket.
BÁr igazából itt is az az alap, hogy az autóban ülők szétdobják a benzinpénzt, SŐT, sok helyen az is alap, hogy a sofőr nem fizet bela benzinbe, hiszen ő vezetett.
Meg persze vannak olyanok ahol a osfőr legyint és nem kell fizetni. Ez inkább rövidtávon jellemző.
Aki meg elviteti mással a pcsáját, de nem akar fizetni, az maradjon inkább otthon.
#16+17+18+19+21. Mifelénk ez a szokás, hogy ha valamit megszervezünk, akkor azt közösen szervezzük meg, hogy ne legyen félreértés.
Ha valaki megszervez valamit, akkor minden infót közöl a többivel, hogy ne legyen félreértés.
Ha valaki elhív valaki(ke)t, akkor állja a költséget, mert ő hívta el.
Ezt a "fehérhollós" esetet leszámítva, ez működött is. Senki nem rinyált külön, hogy ez hogy szokás másoknál. Időben megbeszéltünk mindent, és az alapján döntöttük el, hogy hogy is legyen... :D
20: jogos! :-D
A szokásos picsogás...
Ahelyett, hogy kommunikálnának...
22, mondom, az jogos, hogy a szervezés szar volt.
Úgy kellett volna, hogy "én ilyen szállást néztem, ez fejenként ennyibe és ennyibe fog kerülni"
De ha nincs semmiféle közlés az anyagiakról, egyértelmű, hogy vannak költségek, akkor meg a résztvevők furcásk, hogy nem kérdeztek maguktól rá.
Megértem, hogy valahol működik, hogy automatikusan az fizet aki meghív, de felmerül a kérdés, hogy mindneki szokott-e szervezni hasonló költségű programokat, vagy csak van 1-2 szervező aki nonstop fizet mások után, és van pár ingyenélő, aki soha semmirét nem fizet.
#25. Mindenki kivette a részét az "egymagam elhívom a társaságot" dologból. Olyan forgó szisztémába csináltuk. Sose ugyanaz hívta el a többit. Nem úgy kell elképzelni, hogy mindig ugyanaz volt az "áldozati bárány".
Ahogy írtam is korábban, nálunk ez működött is. Persze ezek alapján biztosan mi vagyunk nem normálisak... :D
Ha működik, az tök jó, akkor semmi baj nincs vele.
Bár kivédetetlen, hogy ne legyenek egyenlőtlenségek, d epersze nem feltétlen kell fillérre mindnekinek egyenlőnek lennie.
De azért jó ha tudod, hogy ez a szokatlan eljárás, nem az, ha fizetni kell:D
- Szia, nincs kedved elmenni /wakeboardozni/ a héten valamikor?
- Dee, jó lenne. Nekem jó a kedd meg a szerda.
- Akkor legyen szerda. Tanuló vagy haladó pálya?
- Legyen tanuló, rég voltam.
- Oké, akkor viszont hívd fel őket, mert ahhoz foglalni kell.
- Oké.
Aztán mindenki fizeti a saját részét, mert nem olcsó mulatság. Meg amúgyis. Attól, hogy az egyik veti fel az ötletet, még nem kell neki csinálnia mindent.
Vagy. Buliszervezés. Én bizzosan nem szeretném szervezni, de helyszínt szívesen biztosítok, miután megbeszéltük mi lesz és mikor.
Szóval ja, ez teljesen oké szerintem.
Ha a pasid lenne, még akkor sem kellene elvárnod, hogy mindent ő csináljon. Ez meg egy barátság. Alap, hogy felesbe fizettek és nem kell az ötletfelvetőnek szerveznie.
Nekem olyan van hogy házibuliztunk sokszor ahova midnenki visz valami kkajafelet. Aztan hirdezltett szulinapi bulit ahova nyilvan ajandekot kell vinni. Majd rendelt pizzat ugy hogy akkor kozoden fizedsuk ki. Nekem ilyenkor minimum lenne hogy ha szulinapi buli akkor o lat vendegul.
Azota hozza nem megyek szulinapra
A mozitól kezdve akár a kirándulásig, külföldi útig van ez. Sokszor úgy hív moziba, hogy nem is tudja hol és mit akar nézni, gondolja mki én :D
Ha finoman jelzem, hogy erre nem igazán van keretem, nem veszi a lapot. Ő konkrétan dupláját keresi havonta, mint én. Mozinál nem nagy gond, de mondjuk mikor Londonba vagy USA-ba akarna kimenni-ráadásul sporteseményre, ami eleve húzós az utazáson felül is, az azért nem kis dolog. Többszázezres kiadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!