Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Egy jóbarátom Fideszes, mit...

Egy jóbarátom Fideszes, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Régóta jóban vagyunk, eddig is sejtettem hogy kire szavaz, elhiszi a kormány propagandát. Több döntése is negatívan érintett a kormánypártnak az elmúlt időszakban. Ezen összevitáztunk. Azóta nem tudom őt tolerálni, elviselni. Mit kellene tennem? Nem tudom elfogadni az ő nézeteit. Van értelme ilyen esetben egy régi barátságot megszüntetni?

2022. aug. 10. 18:22
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező, megértem, hogy iszonyodsz a fidesztől, ez jogos és érthető érzés.

De te nem vagy jó barát, az is lejött. Lehet, hogy a "barátod" fideszes és konteós (már értem, miért szavaz rájuk), de ha ő javasolta, hogy ezeket tegyétek félre és te nem vagy erre képes, akkor a hiba benned van, te vagy rugalmatlan és intoleráns.

Amennyiben nem tudsz rá barátként tekinteni a politikai nézetei miatt, akkor engedd el. Amúgy sem barátság ez, sosem volt az.

2022. aug. 11. 09:21
 22/28 anonim ***** válasza:
23%

Mi érintett negatívan? Valószínűleg nem az ő egy darab szavazatán múlott a dolog.

Próbáljátok megemészteni,az nem barátság,ha ezt nézitek a másikban.

2022. aug. 11. 14:39
 23/28 anonim ***** válasza:
31%

Amúgy kérdező: ha ő kérte,hogy hagyjátok a témát és legyetek csak úgy barátok politika nélkül,akkor mi is a problémád? Tehát ezek szerint te provokálod folyamatosan,feszegeted megállás nélkül a témát,neki meg az a 2 választása van,hogy vagy tűri,vagy megszakad a barátság? Ezt még te ezek után annak hívod?

Párttól függetlenül,sokkal jobban járna nélküled....Isten óvja attól,hogy bármi másban is el merjen térni a véleménye a tiedtől.

2022. aug. 11. 14:45
 24/28 A kérdező kommentje:
Kedves 23-as. Nem, nem azt kérte hogy hagyjuk a témát, csak hogy ne akarjam megváltoztatni. De fordítva ez már nem működött, hiszen egy-egy politikáról szóló beszélgetés során ő simán olyanokat mondott, hogy idézem: jó lenne ha kinyitnám végre a szemem, meg hogy ébredjek már fel. Én igen is jó barát voltam.
2022. aug. 12. 07:48
 25/28 A kérdező kommentje:
22-es válaszoló, hát sok minden negatívan érintett, igyekszem felsorolni.1: Meleg vagyok, és nem tetszik hogy az egyik kormánypárti politikus szerint másodrendű állampolgár vagyok, és hogy igyekszenek összemosni a pedofilokkal. 2:KATA-s vállalkozó is vagyok, szóval egyik napról a másikra olyan döntést hoztak a fejem felett ami lesokkolt. Az ügyfeleim 90%-a amerikai, így a bevételem nagyja onnan származik. Orbán Viktor globális minimumadó ügyben vétózott. Usa berágott emiatt a kettős adóztatás elkerüléséről hozott egyezményt felmondta a 2 ország között. Ezáltal ott is adóznom kell, meg itt is. Nagyon megfog csappanni a bevételem.
2022. aug. 12. 07:59
 26/28 A kérdező kommentje:
De rájöttem arra is, mi bajom van. Elértem arra a pontra hogy a saját haragomat vetem ki rá, amit ezek a döntések hoztak az életembe. Tegnap le is zártam ezt a barátságot, és sajnos nem volt könnyű. Felhozta hogy ezt beszéljem meg feltétlen a pszichológusommal. Gondolom oda akart ezzel is szúrni, mert járok szakemberhez a pokoli gyermekkorom miatt. Mire megköszöntem a javaslatát, és hozzátettem, hogy már hónapok óta feljön a barátságunk a terápián, mint téma, illetve ő is. Erre kiakadt, hogy ő kíváncsi ezekre a beszélgetésekre, ha már őt is érinti. Meg ha róla beszélek a pszichológusommal, ez rá is tartozik. Mondtam hogy ez magánügy…semmi köze hozzá.
2022. aug. 12. 08:12
 27/28 anonim ***** válasza:
15%

26

No, te tényleg beteg vagy és még így ítélsz meg embereket...pffff

2022. aug. 12. 11:47
 28/28 anonim ***** válasza:
27%

Én meg mihazánkos vagyok. Akkor mivan? Szerintem ők a legjobb párt, akik változást hozhatnak. Aki elítéli őket, az nincs tisztában a programjukkal.

Sok barátom kiröhög, én meg rajtuk röhögök. De ettől nem tartjuk egymást sem többnek, sem kevesebbnek. Nőj fel.

2022. aug. 12. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!