Átalakulnak a baráti kapcsolatok?
Sziasztok!
Vannak barátaim, akikből az évek során egyre többen költöztek el külföldre (fiatalabbak vagyunk, mindenki keresi a helyét). Ezekből a barátságokból sok a távolság miatt meg is szakadt, ezt eleve nehéz feldolgozni, de talán a leginkább "érthető" eset.
Sok olyan is van, nagyon jó barátok, akikkel ugyan megmaradt a kapcsolat, de a nagy része "elveszett belőle", vagy nem is tudom, hogy mondjam... nincs már az, hogy összefutunk kávézni, akár napi szinten tudunk találkozni, részese lenni a másik életének, rendszeresen összejövünk.
Beszélgetésre csak a videóhívás van vagy a chat, amik bőven nem olyanok, mint az élő beszélgetés, ahol fizikailag is jelen vagytok. Mintha eltűnt volna a barátságok nagy része, teljesen felszínes ismeretség lett belőlük.
És magányos is emiatt az élet, elidegenedünk egymástól, mert mindenki online éli a társas életét, de az semmi a valódi fizikai kontakthoz képest.
Találkozás csak évi pár alkalommal, amikor egy országban vagyunk.
Nem azért írtam ezt, hogy megoldást találjak rá, mert szerintem nincs. Egyszerűen kiürülnek így a kapcsolatok, ahogy szétszélednek a világban a barátok, mindenesetre én nehezen viselem. És mondom, hiába tartjuk a kapcsolatot, az már sehol nincs a régi időkhöz képest, amikor egy országban éltünk.
Nektek volt hasonló tapasztalatotok? Mit gondoltok erről a helyzetről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!