Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogy viselkedjek ezek után a...

Hogy viselkedjek ezek után a barátnőmmel, hogy kezeljem elegánsan ezt a dolgot, vagy én vagyok túl érzékeny?

Figyelt kérdés

Szoktunk szervezni kerékpártúrákat, néha a környékre, néha távolabb, autóval. Ilyenkor én is a saját autómmal megyek, és viszem a kerékpárt, nem akaszkodom senkire. Tudják, hogy szívesen megyek ezekre a túrákra, mert nekem nincs más társaságom. Eddig úgy tűnt, hogy ők is szívesen veszik a társaságomat. Most hétvégén a barátnőmék másik 2 közös ismerősünkkel közösen mentek, és nekem nem szóltak....

Hihetetlenül rosszul esett, amikor megláttam a facebookon a képeket, és tudatosult bennem, hogy kihagytak, pedig szívesen elmentem volna. Mintha leforráztak volna. Lehet, hogy én vagyok túl érzékeny, de már kisírtam magam, és úgy vagyok vele, hogy ha nem akarnak velem túrázni, akkor nem fogok rájuk akaszkodni, eladom a biciklit, és tudomásul veszem.

De nagyon nehéz lelkileg. Barátnőmékkel egy utcában lakunk, összefutunk sokszor. A túra óta találkoztunk, ő köszönés után ment tovább a dolgára.

Van értelme rákérdezni, hogy miért nem szóltak, mi az oka, hogy kihagynak? Vagy mit lehet ebből leszűrni? Csináljak úgy, mintha nem bántana a dolog? Vagy vállaljam fel, hogy rosszul érintett? Tényleg ennyire rosszul kellene éreznem magam egy ilyen eset miatt, vagy ez már pszichológiai eset az enyém?

2022. júl. 14. 08:19
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

2-esnek: igen, pont ilyen "szuperközeli" barátnők vagyunk, vagyis már szerintem csak voltunk... most már csak sima barátnők, vagy azok se.... nem tudom.

Múlt héten voltak egy koncerten, arról se szóltak, hogy mennek, pedig nem mentem volna velük, mert más elfoglaltságom volt. De régebben mindig megbeszéltük az ilyeneket, pl. mondta a barátnőm, hogy mennek ide vagy oda, ezzel vagy azzal a személlyel. Ilyenkor sose mondtam, hogy én is akarok menni, csak nyugtáztam, hogy ők mennek, és nem engem hívott. Ha akartam, mentem külön, mással. (nem bicikli, koncert) Ez egy tiszta egyenes beszéd volt, nem sunnyogás.

2022. júl. 14. 10:00
 12/20 A kérdező kommentje:
10-es igazad van, de hogy? Vágjak jó pofát, és csak úgy mellékesen kérdezzem meg, vagy vállaljam fel, hogy rosszul esett?
2022. júl. 14. 10:02
 13/20 anonim ***** válasza:

Ezt neked kellene tudnod. Ha olyan jó barátnők vagytok, mint amennyire leírod, akkor meg lehet beszélni, és tudod a módját, hogyan hozd fel.

Ha viszont még sosem volt gond, amit meg kellett beszélni, akkor lehet, hogy tényleg ez nem (volt) egy olyan mély barátság.

2022. júl. 14. 10:08
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

A bolhából csinálsz elefántot. Ne legyél hisztis 3,14csa!

Mindenkinek lehet különprogramja. Nem kell mindig a barátnődre akaszkodnod. Mással is csinált programot az ismerősöd. Ez olyan nagy baj?

2022. júl. 14. 10:41
 15/20 A kérdező kommentje:
14-es kösz.. Látom, elolvastad, és azt is látom, hogy átment a lényeg... szövegértésen csiszolni kell még egy kicsit
2022. júl. 14. 10:45
 16/20 anonim ***** válasza:
81%
Üdv a klubban. A válaszolók többségének fogalma sincs a helyzetedről szerintem. Felnőttként az ember már nem jár annyi helyre, nem alakít ki kétnaponta új barátságokat és ha amúgy sincs rengeteg barátja, akkor rossz tud lenni ha egy baráti társaság megun téged és már nem hív sehova. Ami fontos: nem vagy túl érzékeny. Ugyanakkor én inkább beletörődöm a sorsomba. Bár az is igaz, hogy elég aszociális vagyok, általában akkor se megyek ha hívnak. Elfogadom hogy nem vagyok annyira szórakoztató, érdekes mások számára, igazából így se szoktam unatkozni. Ha neked szükséged van emberekre akkor gondolom marad az internetes túrázótárskereső.
2022. júl. 14. 10:53
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát ők nem a barátaid, nyuszkó.

Vagy megtanulsz együtt élni ezzel, és úgy jársz el velük tekerni, hogy csak eszközök ahhoz, hogy ne egyedül töltsd a szabadidőd, vagy keress igazi barátokat. De ezért eladni a biciklit? Hát az elég dedós lenne.

2022. júl. 14. 11:51
 18/20 anonim ***** válasza:
86%
Hát bocs, de nekem a leírásból nem az jön le, hogy a kérdező túlreagálja, hanem az, hogy valamiért teljesen SZÁNDÉKOSAN kihagyják programokból, mert valamiért nem akarnak vele lenni. Nekem is szarul esne. Egyértelműn kérdezz rá, hogy mi az oka, hogy valamiért kerülnek.
2022. júl. 14. 12:05
 19/20 A kérdező kommentje:

17-es: igazad van, de ez a "nyuszkó" egy kicsit lekezelő.

A biciklit meg azért gondoltam, hogy eladom, mert ha egyedül nem megyek, és ha nem lesz társaságom, akkor csak ott fog porozódni a garázsban. Egyszerűen nem lesz rá szükségem.

Gondoltam, hogy megpróbálok túracsoportokban társakat szerezni, de egyrészt ők idegenek, és pedig egy nehezen nyíló ember vagyok, aki szívesebben megy ismerősökkel... másrészt meg itt vidéken, ahol élünk, nincsen olyan nagy aktivitás, mint Pesten.

Azért egy próbát megér, de sok reményt nem fűzök hozzá.

2022. júl. 14. 13:19
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sem tűnik úgy, hogy túlságosan lelkesednének érted.

Szerintem hanyagold őket kicsit és nézd meg mennyit keresnek így, hogy legutóbb te próbáltál szervezni.

Ha nagyon ritkán vagy sose hívnak akkor ennek annyi, ha meg el leszel hivogatva azért, akkor felesleges aggódni.

Én ezek után kicsit távolságtartóbb lennék és megnézném a másikat anélkül, hogy én szervezkednék.

2022. júl. 14. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!