Szerintetek mekkora összeget adjak barátnőmnek esküvőre?
Egyetmista vagyok, párommal együtt, 22 évesek vagyunk. Van egy nagyon jó barátnőm, 25 éves, augusztusban lesz az esküvője. Barátnőm tudja, hogy sajnos nincs bevételünk (ami kevés diákmunkából van, az elmegy nagyrészt a lakhatásra, kajára). Az esküvői meghívón szerepel, hogy ajándék helyett az atra szánt összeget borítékban adjuk át.
Szerintetek hogy illik, mennyi pénzt adjak neki?
Elmentek a szertartásra, a lagziba nem, akkor elég csak gratulálni nem kell semennyi pénzt adni. Ha olyan jó barátok vagytok, meg fogja érteni!
Egyébként ilyen kapcsolat esetén, ha valaki elmegy a lagziba, akkor általában a fogyasztásának megfelelő összeget adja.
"Az esküvői meghívón szerepel, hogy ajándék helyett az atra szánt összeget borítékban adjuk át."
Úgy utálom az ilyen parasztokat akik ezt külön kihangsúlyozzák, nem az 1980-as években élünk könyörgöm... Mégis mire számít, hogy turmixgépekkel meg kenyérpirítókkal jelenne meg a rokonsága, ha ezt nem írja ki? Aki ilyet egy esküvöi meghívón kihangsúlyoz az egy pénzéhes tapló, minél többet annál jobb...
20-30.000 Ft szerintem.
Érthető ebben a helyzetben
Annyit adjatok amennyit gondoltok és ki tudjátok gazdálkodni.
Én mindig úgy adtam hogy fedezze a fogyasztásomat, illetve még maradjon nekik ezen felül. De ha te kevesebbet adsz az is teljesen rendben van!! Mindenkinek más az anyagi helyzete.
Nekem most volt az esküvőm és mi is ráírtuk persze nem így hanem burkolt vicces versben. Azért írtuk rá mert nagyon sokan megkérdezték mit szeretnénk! Nem azért mert bunkók vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!