Valaki nem adta vissza egy tárgyamat , letiltott mindenhonnan hosszas ígérgetés után. Ha valami ismerősènek írok, hogy mondja meg neki, adja vissza, az rágalmazás , vagy feljelenthet valami miatt ?
Ha tudod bizonyítani, hogy nála van a te tulajdonod, nem rágalmazás.
Ha egy közös ismerős által üzensz, hogy kéred vissza a tulajdonodat, s nem fenyegeted meg, nem zsarolod, legfeljebb és kizárólag jogi eljárást helyezel kilátásba, akkor nem jelenthet fel.
De én inkább a tértivevényes levélben való felszólítást választanám. Nagyon fontos, hogy világosan megfogalmazva írd le, hogy mikor és mit adtál neki kölcsön, és ez úton kéred, hogy Xy nap határidőre juttassa vissza hozzád.
Dehogyis, eszemben sincs fenyegetni, semmi csúnyát sem írni, az illetőről sem.
De azt olvastam , hogy aki más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, az rágalmazást követ el. Hiába igaz a dolog. Na most ha leírom, hogy nem adta vissza ezt a dolgot nekem, az csorbítja a becsületét ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!