Feljelenthet rágalmazásért, vagy személyes jogok megsértéséért?
Figyelt kérdés
Dolgoztam egy helyen,de nem jelentettek be,és el is jöttem onnan. Nem kimondottan ezért,hanem a bánásmód miatt is,meg mert abszolút megbízhatatlanok,mindenben hazudtak,és a pénzem sem adták oda. Ha írok egy cikket erről,és felteszem az internetre úgy,hoyg valós nevek és sérelmek szerepelnek benne,akkor feljelenthet rágalmazásért,vagy személyes jogok megsértéséért?2016. júl. 25. 12:57
1/3 anonim válasza:
Nem tudom, hogy a jelenlegi törvények lehetővé teszik-e ezt, de szerintem teljesen jogos lenne! Ha be kellett volna jelenteniük, és nem tették, akkor egyenesen ők követtek el mulasztást, és pont, hogy neked lenne jogod feljelenteni őket. Ha meg nem adták oda a pénzt, ami járna, az meg egyenesen lopásnak számít. Ez már két dolog, amiért feljelenthetnéd őket. Csak van annyi bőr a pofájukon, hogy ezek után még nem nekik áll följebb. Nem tudom, hogy van-e erre bármilyen bizonyítékod is arra, amit állítasz. De ha van, akkor semmiképp sem rágalmazás. Ha nincs rá bizonyítékod, hogy mit tettek, akkor viszont már az, hiába is van igazad. Legközelebb keress olyan munkahelyet, ahol normális emberek dolgoznak, nem pedig olyanok, akik megkárosítják a másikat.
2/3 A kérdező kommentje:
Csak fényképes bizonyitékaim vannak magáról a munkahelyről,valamint több email,amiben részletezi,mi módon mennyit fog fizetni,s a munkavégzés helyét,módját ismerteti. Feljelenteni nem szeretném,mert a magyar törvény engem is meghurcolna mert elvállaltam a melót,de valahogy szeetném mások tudtára adni a szemét emberek nevét.
2016. júl. 25. 13:40
3/3 anonim válasza:
Ebből az a tanulság, hogy olyan munkát nem vállalok be, ami fekete (azaz nincs bejelentve), és főleg nem olyat, ahol maffiózók, vagy más hasonló típusú emberek dolgoznak. Ilyen helyre nem szabad menni semmiképpen. Próbálj olyan munkahelyet keresni, ahol rendes emberek dolgoznak, és te is legyél velük rendes. Ebben az esetben biztos nem lesznek problémáid. Persze, lehet hogy unalmas, de a munka nem is az izgalomról szól, hanem a pénzről, amivel már tudsz izgalmas dolgokat csinálni. Ez a lényeg. Legyen egy nyugis munkahelyed nyugis emberekkel, utána megvalósíthatod magad. Ja, és ami a legfontosabb. Mások kérésére te SOHA ne tegyél meg semmit. Persze a munkahelyeden a munkahelyi dolgok kivételek. De olyan, hogy tedd ezt meg azt a "haver" kedvéért, azt felejtsd el. A te pénzed, a te szabadidőd, nem azért dolgozol, hogy a haver kéréseit teljesítsd. Ha a munkahelyeden segítőkész vagy, utána már az életben nem kérhetnek tőled számon semmit. Ott már független vagy, nem kell mások miatt törnöd magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!