Miért probléma egyeseknek, hogy vannak orosz és ukrán barátaim?
Szerintem hülyeség eleve “oldalt foglalni” egy olyan vitában ahol mi nem vagyunk kompetensek. Én az oroszoknak adok igazat, van aki erre meg már le náciz (pont ide illö szó ugye?).
Szóval amég nekünk nem árt egyik oldal sem (ja, az ukránok ezt tették ez elmúlt pár évben) addig én nem háborúskodom, aki pedig minden áron oldalt akar foglalni az menjen nyugodtan a front akármelyik oldalára, nem tartjuk vissza.
Én nem értek veled egyet. Kollektívan elítélni a teljes orosz népet természetesen baromság. Nem formálok én se véleményt teljes nemzetekről a politikai vezetésük alapján. De szerintem világnézeti különbségek igenis kiütköznek néha a barátságokban is, és számomra van egy vörös vonal, ami mögött ennek a háborúnak a támogatása van. Nálad hola határ? Az se zavarna, ha egy barátod konkrétan egy népírtást támogatna és azt hangoztatná, hogy XY embereket meg kell semmisíteni?
Meg aztán teljesen más dolog homokba dugni a fejed és ignorálni a háborút, meg kellemes ünneplést kívánni valakinek ebben a szituációban. Ha ukrán lennék és ezt látnám, akkor biztosan azonnal megszakítanék veled minden kapcsolatot.
Az teljes más kérdés, hogy az ukránokkal is vannak bajok, őket se akarom keblemre emelni. De ezt a háborút nem ők indították, hanem Putyin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!