Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Gyászoló barátnő, tönkre megy...

Gyászoló barátnő, tönkre megy egyedül?

Figyelt kérdés

Van egy nagyon jó barátnőm, 27 éves most. 2 évvel ezelőtt vesztette el a vőlegényét autóbalesteben (gyönyörű párkapcsolatuk volt, 19 éves koruk óta egy pár voltak).

Sajnos nem heverte ki azóta sem, nem akar új párkapcsolatot, mert azt mondja, mást nem tudna szeretni.

Viszont mivel gimnáziumi tanárnő, így a fizetése pótlékkal együtt is épphogy csak eléri a nettó 200 ezer forintot. Annyira drága az albérlet és a rezsi mostanában, hogy látszik rajta, hogy mindenen spórol, de így is alig tud megélni.

Hiába próbálom meggyőzni, hogy találjon egy jól kereső pasit, különben egyedülálló tanárként éhen fog halni, ő azt mondja, neki nem kell más, egyedül akár maradni.

Mit kéne tennem, ha nem szívesen nézem végig azt, hogy utcára fog kerülni, mert egyedülállóként albérletben ilyen fizetésből nem lehet megélni.

2022. márc. 27. 19:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Annyira szánalmas vagy. :D
2022. márc. 28. 20:22
 12/18 anonim ***** válasza:

11.Fontos nekem, nem beleszólni akarok az életébe, hanem segíteni neki.

Akkor csak akkor segíts, ha kéri. Addig ne szólj bele és ne legyél akaratos..

2022. márc. 28. 20:23
 13/18 anonim ***** válasza:
#13: Szerinted az normális tanács, hogy keressen egy gazdag pasit aki eltartja?
2022. márc. 28. 20:32
 14/18 anonim ***** válasza:
14.igen...én elutasítanám ha csak a pénz miatt akarna velem lenni..főleg hogy ilyen akaratos a stílusa
2022. márc. 28. 20:34
 15/18 A kérdező kommentje:

"Szerinted az normális tanács, hogy keressen egy gazdag pasit aki eltartja?"

Hát ha nem hajlandó egy olyan munkát keresni, amiből még lehet élni, akkor nem igazán van más lehetőség.

2022. márc. 28. 21:44
 16/18 anonim ***** válasza:
De miért gazdag pasit? Ha már ösztönözni szeretnéd valamire, akkor ösztönözd arra, h valami jobban fizető munkát keressen.
2022. márc. 29. 17:01
 17/18 A kérdező kommentje:
Nem hajlandó, neki a tanítás a "hivatása", ha éhen hal, akkor is tanítani akar.
2022. márc. 29. 17:03
 18/18 anonim ***** válasza:
Sokan Elítélitek a kérdezőt, azonban a mai eszemmel lehet, hogy én is ezt tenném, ha fiatal lennék. Annak idején én is visszautasítottam egy leendő ügyvédet, aki azóta is jól él, már valami főmufti. Aztán már csak olyan embereket találtam, akikkel egy szelet vajas kenyérre sem futotta, vagy esetleg még az én pici pénzemből kellett félig-meddig eltartani. Nyaralásról szó sem lehetett, de még egy névnapi csokor virág is problémát okozott nekik. 30 felett már nehezebb lesz neki találni valakit, ha meg családot akar, akkor még nehezebb. Tapasztalatból mondom. Sajnos azóta én is egyedül élek, Nyomorogtam éppen eleget albérletben. Aztán amikor 40 évesn látod, hogy mások tudnak autót venni, azzal elmenni nyaralni, míg te a 31 °-os lakásban ülsz egyedül, nemhogy nyaralni, hanem még színházra sem telik, akkor az embernek eszébe jut, hogy talán mégiscsak jó lett volna a jobb módú pasi. Könnyű azt is mondani, hogy keressen másik állást, sajnos a diplomájával túlképzett egy gyárba pl., Azzal a végzettséggel meg irodai munkakörben tud elhelyezkedni, ahol szintén nem fizetnek többet. Ezt én úgy mondom, hogy van két diplomám, nyelvvizsgám, aztán gyakorlatilag minimálbérért dolgoztam. Közalkalmazottként. 40 évesn súlyos beteg lettem, az 1 éves táppénznek mínusz 250 000 Ft-os számlahitellel futottam neki. Az akkori párom nem tudott, meg nem is akart 1 Ft-tal sem segíteni. Minimálbérért dolgozott ő is, kettő gyerekkel. Ilyenkor nagyon nem mindegy, hogy az embernek van egy jól kereső párja.
2022. ápr. 25. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!