Mentségek kellenének mert elfelejtettem megvárni a barátom?
Figyelt kérdés
Általában én és a barátaim mindig megvárjuk egymást hogy együtt menjünk kajálni. De ma minket hamarabb elengedtek óráról és másokkal mentem. Késóbb mikor megláttam hogy jön a barátom esett le hogy úristen "őt meg elfelejtettem". Mikor ráköszöntem nem köszönt vissza, rám se nézett pedig hallotta. Szóval valami mentség kellene hogy ne sértődjön meg amiért nem vártam meg mikor ő engem mindig megszokott.2022. márc. 9. 16:23
1/10 anonim 

válasza:

mi lenne, ha őszintén megmondanád, hogy elfelejtetted?
Ha igazi barát, akkor megérti.
Ha meg durcázik, akkor nem barát....
2/10 anonim 

válasza:

ha valóban igazi barátod, akkor nem haragudna emiatt, ha bocsánatot kérnél./ kértél
3/10 anonim 

válasza:

Mentség? Nálad alap, hogy hazudsz? Meg se fordul a fejedben, hogy meg lehet mondani az igazat? Hogy megtörténhet valakivel, hogy elfelejt valamit, mert emberek vagyunk, nem gépek? Így neveltek? Te ne így neveld a gyerekedet!
4/10 anonim 

válasza:

Te most arra akarsz minket kérni, hogy fedezzünk a hazudozásban? Bocs, de ebbe csak a hülye megy bele.
5/10 anonim 

válasza:

Az elfelejtésnek nem kell indok. az elfelejtés csak az elfelejtés, az csak megtörténik. Nincs semmi előjele, hogy el fogod felejteni. de mondjuk pl lehet, hogy pl kizökkentett -és teljesen megzavart, hogy elmaradt az utolsó óra; de hagyjad a magyarázzad, vagy megérti, vagy nem. amit most ide leírtam a kizökkentős indok nem jó magyarázat itt most ide szerintem, ebben a helyzetben; de lehet pl, hogy annyira elmerültél a gondolataidban, hogy teljesen kiesett a fejedből , hogy ő mindig meg szokott várni, vagy pl nemtom, hogy te tudtál-e erről, hogy ő mindig megvárt utolsó óra után, még akkoris, ha az ő utolsó órája elmaradt; vagy nem tudom, hogy ezt meg is beszéltétek-e, hogy te is megvárod, hogyha elmarad az utolsó órád, még akkoris együtt mentek. Na, szóval, tehát, ne magyarázkodj; hanem vagy elfogadja, vagy nem; ozt kész. Ha nem érti meg, hogy te ezt elfelejtetted, pedig pl még akár bocsánatot is kértél, akkor azzal nem lehet mit csinálni, ő talán nem igazi barátod, de egyébként nem tudom; fogalmam sincs, de szerintem ha igazán szeret téged, és fontos vagy neki, és nem használni akar arra, hogy kiszolgáld az ő szórakozását, hogy használ téged, mint unaloműző, és igazából őt nem is érdekli, hogy teveled amúgy mi van, meg ilyesmik; szal hogy addigis, amíg hazamegy, elüsse veled az időt, és csak eszköz vagy neki az unalom elűzésére; akkor az már nem jó. Most picit túlbonyolítottam, remélem, nem zavartalak túlzottan össze; de, ha igazi barátod, szerintem megbocsát. Viszont lehet, hogy ott várt ő még téged, hogy kigyere az iskolából, és várt rád, és nem tudta, hogy te meg már elmentél. Amúgy az sms sokba kerül, vagy nemtom fészen tudtál -e volna neki írni, de lehet, hogy a mobilnet is sokba kerülhet a szüleiteknek, de én ezt nem tudom, de az mondjuk csak egy, rövid üzi lett volna, de mondjuk ha valakinek nem okos a telója, és mondjuk pl pont nem volt pénz a telóján, hogy sms-t küldjön, de lehet, hogy nem is kellett volna; amúgy nem tudom, hogyan láthatott meg téged, ha te már elmentél onnan; ha még nem mentél messze; akkor semmi baj, akkor még tudhattatok együtt menni. És most már aztán végleg összezavartalak. :) De, ha tényleg nagyon jó barátod, akkor szerintem megbocsájt. Hogyha őszintén szeret téged, és nemcsak kihasznál, de ezt egyébként nem kell felhozni neki. Vagy magától megbocsájt, vagy nem. De a kihasználós részt semmiképp se emlegesd előtte; lehet, hogy amúgy valamennyire azért tényleg szeret, a maga módján, bár , nem tudom, mennyire sértődött meg, lehet, hogy saját magát mások fölé rendeltnek gondolja, felsőbbrendűnek, hogy ő fontosabb lenne mint te, akkor az viszont már nem jó. Ha az ő lelkivilágát fontosabbnak tekinti , mint a tiédet; hogyha ő meg ponthogy azért gázol bele a te érzelmi világodba, mert nem ismerted el az ő felsőbbrendűségét, hogy téged meg kellene várni; és hogy akkor ezért haragszik- ez nem biztos, most csak ilyen felvetéseket írok; mindegy, az a lényeg,hogy beszéljétek meg, hogy pl ha neked 5 órád van mondjuk, neki meg 7, megvárd-e; vagy ő megvárna -e szíve szerint, hogy egyikőtöknek öt van mondjuk , vagy négy, vagy hat, másiknak meg hét, vagy nyolc, vagy satöbbi; beszéljétek meg, és csináljatok erre egy táblázatot. Amúgy, másik, lehetséges, hogy mostanában nagyon le vannak terhelve a tanulók , én ezt nem tudom, nem most vagyok diák; már rég voltam; és akkor hogy tehát mégegy; hogy a délutáni pihenőidő nagyon számít; tehát, ha nekem pl 5 órám lenne, a másiknak meg 7, akkor biztos tuti, hogy nem várnám meg; szerintem még akkor se , ha nekem 6, neki meg 7. Mondjuk ez a menetrendtől is függ, ha valaki tömegközlekedik; mert nálunk anno a hatodik óra után úgy jött a vonat, hogy úgy ért véget az óra, hogy rohanni kellett; és vagy elérted, vagy nem. És, tehát, tényleg nagyon sokat számít a délutáni pihenőidő. Szal, amikor úgy jön ki,hogy együtt tudunk menni, akkor együtt megyünk, ha meg akarunk még közösen időt tölteni, akkor hétvégenként. De a délutáni pihenőidőből ne menjen már el. Tök jó, ha jóban vagytok, de én nem tenném ezt magammal. Akkor megbeszélnénk külön talikat, péntek délután ha már nincs idő mondjuk, akkor mondjuk szombaton ebéd után akár, vagy nemtom. De mondjuk pl ha délután még mászkálnátok együtt plázában, vagy ott kajálnátok pénteken pl fagyizás, pizza, az még oké lehet, ott még könnyebben meg tudja az ember várni a másikat, ha van program is.
6/10 A kérdező kommentje:
Wow 5ös ez rengeteg infó de igazatok van köszönöm!akkor elmondom neki mivolt remélem megérti :)
2022. márc. 9. 17:29
7/10 anonim 

válasza:

MOnd meg inkább a valót, jobban jársz vele. Morogni fog, de később rájön, hogy igazat beszéltél, és tán megenyhül.
8/10 anonim 

válasza:

5-ös, ha az iskolában nem voltál hajlandó megtanulni, és úgy tűnik olvasni se szoktál, mert akkor látnád, akkor legalább most tanuld meg, hogy az írásunkat bekezdésekre kell tagolnunk! Amit idelöktél (finom szót használtam!), az az ötödik sor után olvashatatlan, szerintem nincs ember, aki elolvassa. Vizuálisan akadályozza az olvashatóságot ez az egybeírt, óriási szövegtömb. Vagyis nem éred el vele a célodat, fogalmam nincs, hogy miről írtál!
9/10 anonim 

válasza:

De kajak nem értem amúgy, ha a barátod, hogy tudod elfelejteni? Legalább egy üzenetet írhattál volna neki, hogy ne várjon rád vagy ne keressen a szokásos találka helyen, mert hamarabb elengedtek óráról és nem akartál ott állni egy csomó ideig, ezért elmentél egyedül kajálni..
10/10 anonim 

válasza:

Ez egy olyan sztori amit mi nem érthetünk.
Egyébként ilyen sztori után én is besértődnék vagy ilyesmi. Legalábbis utána nem tudnék ugyanúgy az emberhez állni (jó ideig legalábbis), mert ez annyira fura.
Én is ezernyi dolgot elfelejtek, na de ilyet ami mindennapos rutin egy másik emberrel, és utána még semmi üzi, hogy bocs ez meg az történt?
Erre mondanám, hogy akkor b+ , pedig ha dobna az illető egy helyzetjelentést, akkor csak annyi, hogy ja ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!