Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan tehetném ezt jóvá?...

Hogyan tehetném ezt jóvá? Elfelejtettem a legjobb barátnőm szülinapját.

Figyelt kérdés
Amikor nekem volt több hónapja szülinapom a barátnőm igazán kitett magáért és nagyon szép (meglepetés) ajándékot kaptam tőle, még sose lepett meg senki, így pláne nagyon jól esett, ráadásul aránylag drága és időigényes ajándékról van szó. Neki 2 napja volt és én totál elfelejtettem, csak ma jutott eszembe.Nem mondott semmit ezzel kapcsolatban, de érzem a viselkedésén, hogy haragszik érte. Sajnos facebookon beállította, hogy ne látszódjon mikor van, így még az sem jelezte és nem is jött köztünk szóba mostanság, hogy szülinapja lesz és így teljesen kiment a fejemből. Nagyon bűntudatom van, de nem tudom bocsánat kérésen kívül mit tehetnék. Ti jártatok már így? Hogyan tetted jóvá, ha igen?
2021. okt. 21. 16:47
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Csinálj neki valami meglepetést hétvégén, főzz neki, vidd el egy izgalmas programra.
2021. okt. 21. 16:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez így elég kellemetlenül hangzik.

Szerintem én szerveznék neki valamit a hétvégére, olyan programot aminek biztosan örülne.

2021. okt. 21. 16:56
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer a párom elfelejtette a szülinapomat, pedig akkor már 3-4 éve együtt voltunk. Nem szóltam neki, de azért mélyen belül szomorkás voltam emiatt. Bántott a dolog. Persze tudom, hogy előfordul olyan, hogy az ember elfelejt néha dolgokat, de én mindig kínosan ügyelek arra, hogy a legfontosabb családi/baráti eseményeket sose felejtsem el, ezért mindig felírok minden ilyesmit a naptáramba. Szülinapokat, névnapokat, anyák napját, nőnapot, évfordulót, mindent. Páromnak 2 héttel később jutott eszébe ismét, hogy hoppá, ezt elfelejtette. Nagyon lelkiismeret furdalása volt emiatt, nem győzött bocsánatot kérni. Éreztem a bocsánatkérésén, hogy tényleg szívből jön és őszintén bántja őt is a dolog. Megbeszéltük, hogy figyelmetlen volt, ez nekem rosszul esett, de oké, megértem és elfogadom a bocsánatkérését. Ezután azt találta ki, hogy amiért ilyen figyelmetlen volt, most ezt az esetet követően 1 éven keresztül minden hónapban felköszönt a "szülinapomon" 26-án, hogy jól az emlékezetébe vésse a dátumot és soha többé ne felejtse el. Így is történt, hogy abban az évben minden hónap 26-án felköszöntött valami kis kedves, apró, gesztus értékű ajándékkal vagy egy közös programmal. :) Soha többé nem felejtette el a szülinapomat, egy életre megjegyezte. (17 éve vagyunk együtt.) Nekem vicces volt, hogy ilyesmit kitalált saját magától, kedvesen, aranyosan, jólesően vicces gesztus volt tőle. :) Nagyon jól esett. :) Nem az ajándékok miatt, hanem a gesztus miatt.

Ez a mi személyes kis történetünk, ami örök életre megmarad a kettőnk közös emlékének. Végül is jól jöttünk ki egy nem annyira pozitív szituból. :)

Valami hasonló kis kedves gesztust találj ki neki te is (mármint nem kell havonta minden hónapban), csak ŐSZINTÉN mondd el neki, hogy "Mea culpa", én vétkem, tényleg figyelmetlen voltam és nagyon-nagyon szégyellem emiatt a képemet még saját magam előtt is. Érezze a megbánást és a szívből jövő bocsánatkérést. Ezután tegyél ki magadért és lepd meg valami olyasmivel, aminek nagyon örülne. :) Lehet ez valami jó kis ajándék is, de akár valami szívhez szóló közös barátnős program is.

Ja, és írd fel a szülinapját/névnapját magadnak valahova, hogy ezután mindig meglegyen és időben eszedbe is jusson. :D

2021. okt. 22. 15:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Hát ha a "legjobb barátnőd" és elfelejted a születésnapját, akkor valójában nem a legjobb barátnőd.

Vagy túl felületesek az emberi kapcsolataid, amiket csak "legjobbanak" gondolsz.

2021. okt. 28. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!