Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért nem jó körülöttem...

Miért nem jó körülöttem semmi? Miért érzem így? Hogyan javítsak ezen? 27/F

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy nekem soha semmi nem jó. pl. van egy autóm, és még ha nincs is semmi baja, akkor is le akarom cserélni, apróbb hibák miatt. De mondjuk nem csak ilyenekre gondolok. Valamit veszek és nem olyan tökéletes vagy hibái vannak én mindig azt nézem, hogy miért nem lehet 100% os.

Ha egy adott pillanatban nem történik velem semmi akkor az a baj. Mintha valami kínom lenne. Elég idegesítő. Nehezen hozok meg döntéseket, de mindig úgy érzem rosszul döntöttem. Mi lett volna, ha a másik mellett döntök stb.

Sajnos még nincs barátnőm, és nem is volt. De kezdem érteni miért nem. Igazából belegondolva, ottis csak a hibákat keresném. pedig nagyon vágyom arra is.

Javulni akarok. Igazából szoktam hálát adni a dolgoknak. Nem értem.

2022. febr. 2. 09:45
 1/7 Kései Sirató ***** válasza:
78%

A dolgok rossz oldalát nézed és pesszimista vagy.

Tudatosan keresd mindenbe a jót!

Gondolj arra, hogy te sem vagy tökéletes, merthogy egyetlen ember sincs a világon hibák nélkül.

2022. febr. 2. 10:07
 2/7 A kérdező kommentje:
Tudom hogy nem vagyok tökéletes. Tudom hogy hibázok. Próbáltam hogy jó dolgokra fókuszálok, de nem sikerül. Van erre valami módszer? Nem jó pesszimistának lenni. Szerintem a sok kudarctól és csalódástól lettem ilyen.
2022. febr. 2. 10:18
 3/7 anonim ***** válasza:
79%

Néhány mondatodban magamra ismertem... 😅

Milyen kudarcok/csalódások értek ami miatt így érzel?

Igazából megváltozni nem fogsz teljesen, mivel vannak alap személyiségjegyeid, viszont lehet rajta finomítani, ha van erős akarat és tenni akarás a rossz dolgok ellen.

Vannak melletted emberek akik ezekben tudnak téged támogatni?

Megértem, hogy sok csalódás ért, viszont gondolj bele, ha nem érnék az embereket rossz tapasztalatok, akkor sose tudnának fejlődni, hanem egy helyben toporognának és biztos nem lennének boldogak sem.

Valljuk be, hogy egy idő után még unalmas is lenne az életünk, ha nem lennének kihívások. 😃

Fejlődni, pedig úgy tudsz, hogy vagy egy adott szituációban és megpróbálod kezelni a helyzetet, vagy más szemszögből látni a dolgokat. Valójában megtanulod kezelni saját magadat.

2022. febr. 2. 17:32
 4/7 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Van módszer, egyik például az, hogy ilyen témákról olvasol és nem olyanokról, amelyek bűnügyi hírek, vagy covid-hírek, és a politikai témát is kerüld el, ezek mind csak lehúznak.

Pozitív témák például a viccek, a humor, érdekes rejtvények.

Próbálj pozitív emberek közelében lenni, a hozzáállás is ragadós valamennyire, búskomor emberek mellett az ember maga is azzá válik.

Keress minden nap tudatosan valami apróságot, aminek örülhetsz! Pl. napsütés, egy szép állat, egy szép virág, egy jó poén, egy kedves ismerős köszönése, bármi , ami aznap jó érzéssel tölt el.

2022. febr. 3. 11:27
 5/7 NTBS ***** válasza:
100%
Változtass egy kicsit a szemléleteden. Biztos van hobbi ami érdekelt és még nem próbáltad ki. Tedd meg. Új embereket ismerhetsz meg és változik a világképed. Esetleg kezdj el beszélgetni nálad nehezebb sorsú emberekkel. Rá fogsz jönni, hogy a te problémád nem is olyan nagy. Ha változik a szemléleted az élet majd hozz lehetőséget, hogy a hiányzó dolgok pótlódjanak az életedben.
2022. febr. 15. 08:38
 6/7 anonim válasza:
100%
Az ima mindig segit
2022. ápr. 4. 18:15
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg azt, hogy minden nap összeírsz pl 5 dolgot, ami jó az életedben, aznap ami jó volt, vagy bármit, ami pozitív. De mindezt úgy, hogy ne ismétlődjenek, és olvasd is mindig vissza. :)
2022. máj. 13. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!