Szeretnék szeretni és szeretve lenni?
legnagyobb álmom egy igaz barát, akivel akár minden nap tudnék találkozni. sosem volt ilyen, minden barátom az ország másik felén, vagy más országban él, így nem hogy naponta, de van, hogy évente sem tudunk találkozni, mivel fiatalok vagyunk. elképzelni is félek, milyen jó lenne egy barát, aki mellettem van szinte bármikor fizikailag is. akit meg tudnék ölelni, ha nagy baj van, aki nem ítélne el, őszintén törődne velem és próbálna segíteni, amiben tud. ugyanúgy szórakozni, nevetni, hülyéskedni is lehetne vele. hogy bármit csinálhatnánk, amihez csak kedvünk van. természetesen ez nem is kérdés, hogy én minimum annyit nyújtanék neki, amennyit ő nekem.
a lényegre térve, ez lehetséges? van rá esély? vagy csak túl sokat szeretnék, és verjem ki a fejemből az egészet? és ha esetleg lenne rá egy minimális esély is, hol/hogyan találhatnék egy ilyen barátot?
Igaz, hogy nem az összes "bandataggal" maradt meg igaz barátság, de jó pár emberrel igen. Az igaz barátság, amikor számíthatunk egymásra, és (ilyen korban már) lehet, hogy akkor nincsenek is jelen, amikor minden szép és jó, de azonnal megjelennek, amikor bajban van a másik. Amikor rákos beteg lettem, és utána amikor elveszítettem édesanyámat, akkor tudtam meg, hogy mennyi igaz barátom van és mennyien törődnek velem, még olyanok is, akiket nem tartottam barátomnak. Nem ilyen áron szerettem volna megtudni, hogy kire számíthatok. :(
Egyébként nem csak tinikorból lehetnek barátok, újakat is lehet szerezni. Én szeretem az embereket, idegenekkel is leállok beszélgetni, segítek ha látom hogy valakinek problémája van és nem várok cserébe semmit. Egyszerűen ott vagyok, ha bárkinek kellek, barátnak, szomszédnak, idegennek.
Ráadásul van két kutyám és sétáltatás közben nagyon sok kutyással megismerkedem, némelyikből mély barátság is lett. Azt is onnan tudom, hogy amikor bármelyikünknek gondja volt, a másik ott volt és segített.
Akinek ismerkedési problémája van, erősen ajánlott a kutyatartás, vagy akár más kutyájának a sétáltatása (idős, beteg embereké, akik még hálásak is ezért a segítségért). Tapasztalatból mondom, hogy ez a lehető legjobb ismerkedési mód, ha az ember tényleg nyitott erre, és nem úgy sétáltatja a kutyát, hogy közben a mobilját nyomkodva lefelé néz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!