Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek csak én vagyok...

Szerintetek csak én vagyok túl sértődékeny, vagy tényleg jogos, ha lemondom a talit?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm, akit már hónapok óta nem láttam, és megbeszéltük, hogy találkozunk még az ünnepek előtt. A múlt hetit lemondta, mert kiderült, hogy meg kell nézniük valami lakást, a péntek szintén nem volt jó, mert oltani mentek. Utána kérdeztem az e hét szerdát. De múlt héten is, meg most is azt csinálta, hogy csak előtte lévő nap délután válaszol, pedig már péntek délelőtt írtam neki..

Azt hittem, azért nem válaszolt, mert nem jó neki, elfelejtette, stb, már rég beterveztem más programot.. Most már nem akarom átvariálni, mert kicsit úgy érzem, hogy nem tiszteli az én programjaimat, és egy okét nem volt képes írni 5 napja..

Ti mit gondoltok? Tudom, hogy mindenki elfoglalt, én is, de ha azt se mondja, hogy jó vagy nem jó, nyilván nekem is változhatnak addig a terveim.

2021. dec. 21. 12:10
 1/7 anonim ***** válasza:
70%

Nézd, lehet, hogy minden hátsó szándék nélkül elfoglalt, mert ilyenkor elég sűrűn élnek az emberek.

Ha péntek óta nem válaszol és ma kedd van, akkor még az is lehet, hogy nem kapta meg az üzenetet(én jártam már így)

A helyedben írnék neki, minden sértettség nélkül, hogy

"Bocs, de a pénteki üzim már nem aktuális, nekem is közbejött valami. Tegyük át a találkozást ünnepek utánra, majd jelentkezz, hogy neked mikor jó!"

Kész!

2021. dec. 21. 12:17
 2/7 anonim ***** válasza:
82%

Én nem erőltetném ezt a találkozást, ill. ezt a barátságot.

"A múlt hetit lemondta, mert kiderült, hogy meg kell nézniük valami lakást, a péntek szintén nem volt jó, mert oltani mentek."

Egyik sem olyan program, ami elviszi az egész délutánt és estét. Vagyis: kifogások!

Ez a lány nem akar veled találkozni.

Amúgy miért írogattok egymásnak, miért nem hívjátok fel egymást? Akkor felteszed a kérdést, megkapod a választ azonnal és nem kell napokig lesned a telefont, hogy válaszol-e és mit.

2021. dec. 21. 12:18
 3/7 anonim válasza:
100%
Szerintem se szeretne veled talalkozni,de azert probald meg azt ,hogy nem erolteted hanem megvarod,hogy o jelentkezzen ez ugyben
2021. dec. 21. 12:27
 4/7 anonim ***** válasza:
84%

Mivel nem lett lefixálva, nincs mit lemondani. Mindenféle sértődés nélkül mondhatod, hogy mivel nem reagált, nem számoltál vele és már más programod van. Esetleg holnap-holnapután vagy ilyesmi.

Vannak emberek akik egyszerűen képtelen managelni az idejüket, nem tudnak előre tervezni stb. Szerintem amíg előre jelzi, hogy nem tud mégsem jönni, addig nincs ok a haragra. Majd ha már a találka helyszínén vársz, és akkor hív, hogy mégsem jó, akkor már inkább.

Egyszerűen:

-Ami nincs mindkét fél részéről leokézva, az nem program.

-First win alapon ha valamire hamarabb lett leszervezve program, akkor az nyer. Ez alól persze prioritás alapján léteznek kivételek, szerintem a lakásnézés vásárláskor tud ilyen lenni, mi is ebben vagyunk most, elég kaotikus és gyorsnak kell lenni, különben esélye sincs az embernek. Meg persze balesetek stb...

-Ha valaki még azelőtt lemondja a találkát, mielőtt elindulnál, akkor arra nem érdemes haragudni, hisz megtette amit meg kell.

2021. dec. 21. 12:45
 5/7 A kérdező kommentje:
Utolsó, itt arra gondolok, hogy még annyit sem írt, hogy jó lehet-e vagy sem, nyilván utána még közbe jöhet valami, de ezek után milyen alapon várja, hogy nekem tűri jó lesz a szerda?
2021. dec. 21. 13:05
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Jogos, mást nem nagyon lehet írni erre. Neked már eleged van ebből, ő igazából tesz az egészre, úgyhogy nem érdemes erőltetni.
2021. dec. 21. 14:20
 7/7 anonim ***** válasza:
51%

5, ezt mondom, ha annyit sem ír, akkor az a program nem program. Ha kérdezi, hogy "na, akkor hol vagy?" akkor mondhatod, hogy máshol, hiszen nem egyeztetek meg semmiben.

És azt is mondhatod, hogy mivel ő tűnik elfoglaltabbnak, mondjon ő időpontot ami neki jó és te csekkolsz rá, hogy neked jó-e.

Mindezt mindenfle sértettség nélkül, nincs ebben semmi kár vagy rossz, csupán eltérő szervezési képességek.

2021. dec. 21. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!