Barátok között csak beszélgetés lehetséges, vagy szerintetek a simogatás is belefér a barátkozásba?
Lány-lány belefér
Fiú-fiú talán belefér néha, ha nem bzis
Fiú-lány nem fér bele
Én nem szoktam testi kontaktust létesíteni a barátaimmal. Még a női barátaimmal sem, férfiakkal meg aztán végképp nem.
A barátságok belső tulajdonságok alapján köttetnek, ettől különbözik egy párkapcsolattól, ahol szintén ott a barátság, ugyanúgy passzolnak intellektuálisan a felek, csak ott ugye testi érintés is van.
Van egyetlen olyan barátnőm aki állandóan érintget miközben mesél valamit, soha nem szóltam neki hogy nehogy megbántsam, de nekem ez már sok. Csak a páromtól esik jól az érintés. A simogatás meg aztán végképp.
Nő simizhet engem, férfi nem.
F/homofób.
Egy barátnőm van (én is nő vagyok), aki szívesen alakít ki testkontaktust, nála simán belefér, hogy időnként beszélgetés közben is megöleljük egymást, vagy megsimogatjuk egymás hátát. Mással nem. Ez a nő egyébként messze nem a legjobb barátnőm, vannak olyanok, akikkel sokkal közelebbi a viszony, de velük nem alakult ki ilyen. Szóval ez semmit nem mond el a barátság mélységéről, inkább személyiségfüggő.
Kamaszkoromban több ilyen ölelgetős-simogatós barátom volt, fiú is, lány is. Mivel alapvetően nagyon igénylem a testkontaktust, ez akkor kellett, de már családom van, épp eleget ölelgetem a férjemet és a gyerekeimet, nincs szükség többre.
Én a barátaimnak mindig adok egy ölelést. Köszönès és búcsúzásnál . Persze hozzá teszem ezek gyerekkori barátságok .
De , én is az mellett vagyok hogy a barátok inkább ne simogassák egymást .
Az egyetlen igaz barátommal megöleltük egymást találkozásnál, és volt simogatás is.
Főleg, ha valamiért rosszkedvű volt a másik, vagy szomorú.
Nem szégyellem, igenis jól esett.
Már külföldön élnek a családjával, így nincs barátom.De ha lenne, olyannak örülnék aki ezt megérti és kedveli.
F, Bpest
Hát azért nem mindegy a szitu. pl. vígasz, egy hátsimogatás, vagy arc...
de azért az intimzónákat mindenképpen hanyagolni kell, hacsak nem bartság extrákról van szó
Az egyik lánybarátommal gyakran meg szoktuk simítani egymás hátát, vállát, plusz ő néha gyakran megsimítja az arcomat és a fejemet is beszélgetés vagy ölelkezés közben. Elég anyáskodó típus a szeretteivel 😀
28/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!