Nem tudom kimondani az r-t, mit tegyek? :/
Figyelt kérdés
Szóval nem tudom kimondani az R betűt, mivel óvódáskoromban a logopédusom elhunyt, és más nem nagyon segített megtanulni kimondani, aztán emiatt nem nagyon tudok beilleszkedni az emberek közé. Logopédust nem akarok emiatt, stb stb... Akkor inkább együtt élek vele, de a legjobb lenne, ha valaki itt helyben leírná, hogy hogyan kell kiejteni az r betűt és szavakba hogyan helyezzem be. Valaki segítsen kérem! :(2021. dec. 2. 07:07
1/7 A kérdező kommentje:
Ja, és elfelejtettem hozzátenni azt, hogy a jövőben zenélni szeretnék. Nem lenne túl jó, ha a róka helyet hókát mondanék.
2021. dec. 2. 07:08
2/7 anonim válasza:
3/7 anonim válasza:
Először is raccsolásnak hívják. A semmitől nem fog elmúlni, logopédus kell. Meg egy jó fogászat, ahol lehet egy fogszabályzás is javítja. Egyik ismerősömnek sokat javult a raccsolása, amióta a fogszabályzó megoldotta a fogsorát.
4/7 anonim válasza:
Nekem se megy, a nyelven átlagosnál nagyobb, vastagabb.
Kőkemény akarat, szorgalom kell hozzá.
Amugy nem minden esetben segit a logopedus. Sajnos...
Van aki igy fog élni
5/7 anonim válasza:
Én se tudom kimondani teljesen, óvodáskorom óta. Attól függ, milyen hang van mellette, néha jobban hallani, hogy rosszul ejtem ki, néha kevésbé. Én jártam logopédushoz, semmit nem javult, de most már elfogadtam.
6/7 anonim válasza:
Ha nagyon nem szeretnél logopédushoz járni, akkor nézz youtube videókat, teljesen ingyenes. Mi nem fogunk tudni neked segíteni így látatlanban, képesítés nélkül. Tanulj meg franciául, oda amúgy sem kell annyi pörgős r betű:) Viccet félretéve, ha te a későbbiekben ráadásul olyan dologgal szeretnél foglalkozni, amihez nem árt a szép beszéd, akkor tanácsos lenne megpróbálni helyrehozni ezt, mert eléggé befolyásolhatja az eredményeid.
7/7 anonim válasza:
Jajj a barátnőm se tudta kimondani, de imádtam benne ezt. 😍😍
De sok szerencsét neked, biztos meg fogod tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!