Ingyenélő barátot hogyan kéne kezelni?
Van egy barát, nevezzük Pistának. Pista nagyon szeret minden hétvégén átjönni vendégségbe, de persze minden alkalommal üres kézzel jön. Itthon megkínálom rágcsával/édességgel, innivalóval, néha főtt étellel. Ő soha nem hív át magához, mert mással lakik együtt egy albérletben és elvileg nincs annyi hely, míg nálam kényelmesen elférünk. Az elején szívesen kínáltam mindenfélével, de már kezdem ezt megunni így 3 hónap elteltével. Van hogy magától megkérdezi, hogy milyen nasim van és kinyitja a konyhaszekrényt a válasz kivárása előtt. Ezt csak én érzem pofátlannak, vagy tényleg az? Hogy lehetne leszerelni, úgy, hogy ne sértődjön meg?
20on évesek vagyunk.
A #10-nél a megoldás.
Ha jó barátok vagytok, hidd el meg fogja érteni, és el gondolkozik rajta.
Mi emberek a szokások rabjai vagyunk. Részben a te hibád is. Azt szokta meg, hogy átmegy, oszt van zaba.
Siman megmondhatnad, hogy mivel mindig nalad vagytok, nalatok eszitek meg a dolgokat. Igy hozzon o is chipset,csokit stb, mert neked mar anyagilag nem fer bele, hogy ket emberre veszed a ragcsakat.
Baratok vagytok. Ennyi belefer hogy elmond.
Ha megsertodik akkor valoban csak az ingyen kaja kellett.
Sajnos vannak emberek akiknek ez nem esik le.
En pl mikor bnomhoz jartam at elhalmoztak minden joval. Bnom jott en is mindennel kinaltam.
Hozott o is chipset pl meg en is hozzajuk.
Ez igy normalis.
Azt mondom 1-2x nem visz semmit, de hogy minden hetvegen ott lebzsel. Elegge paraszt dolog. Legalabb egy uveg colat meg egy csomag chipset vihetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!