Hogy győzzem meg a legjobb barátnőmet, hogy ne tegye tönkre az életét?
Harmadéves egyetemista jelenleg tanárképzésen. Ez ugye 6 éves képzés és amúgy nagyon szeretne tanár lenni, de tönkreteszi vele az életét és ezt nem érti meg.
Jelenleg kollégiumban lakik, de tanári fizetésből nem fog tudni megélni albérletben. Ő arra számít, hogy majd a szülei segítenek neki, de a szülei nem tudják róla, hogy leszbikus. Ismerem a családját, nagyon homofóbok, 100% hogy kiragadják, ha kiderül róla.
És akkor ott lesz a 150 ezer forintos tanári fizetésével család nélkül, lehetetlen ebből megélni albérletben. Ráadásul szerintem ha elterjed róla, hogy nem heteró, akkor a szülők sem fognak örülni, hogy ő tanítja a gyerekeiket.
De nem hallgat rám, ő mindenképpen tanár akar lenni. Nagyon féltem, hogy mi lesz így vele.
Ha mindenképp a tanári pálya az álma nem azzal tenné tönkre az életét, hogy félszből lemond a tanári pályáról?
Egyébként havi 150-ből meg lehet élni, nekem diákként havi 50ezer volt a rekordom, ami nyílván irreális, csak jelzem hogy így is lehet.
Mutasd meg neki ezt a kérdést
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__11458835-ha..
Ha harmadéves akkor már nem éri meg váltani.
Az életben sokféleképpen lehet boldogulni, ez a diploma pedig mindenképp hasznára lesz. És a diploma után sincs kőbe vésve az élet, ha akar, elvégezhet később is egy másik szakot, akár levelezőn. Sokan csinálják így később az életben.
Ami viszont tényleg szar húzás lenne, az az, ha otthagyja a francba 3 év munkáját papír nélkül, és letér a pályáról ami érdekli egy barátja félelmei miatt.
Persze remek, hogy aggódsz miatta, de szerintem felesleges.
Azt ügye tudod, hogy ha diktatúra lenne nem lehetne leváltani?
A leváltás és a diktatúra önellentmondás.
Ez egy rossz demokrácia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!