Szerintetek ez a fajta barátság mennyire általános, illetve társadalmilag elfogadott? Kifejtve lent.
Ismerős a helyzet.
Három éve költöztem ki külföldre és a mellettem lévő lakásban egy idős nő lakik (nem tudom pontosan hány éves, de biztosan elmúlt hetven). Miután beköltöztem, gondoltam udvarias leszek és bemutatkozok neki (ezen a szinten csak ez a két lakás van). Meg is történt, mindketten szimpatikusak lettünk a másiknak és elkezdtünk beszélgetni. Először csak néha-néha összefutottunk a lépcsőházban váltani pár szót, majd elkezdett áthívni magához teázni és kávézni. Ekkortájt ajánlottam fel neki, hogy szívesen intézek neki ügyeket, hiszen én úgyis közel naponta bemegyek a belvárosba, ő pedig úgyis nehezen mozog. Lassan három éve ez a bevett rutin. Bár messze nem szakmám az idősek gondozása, úgy szintén élvezem a társaságát és nem esik nehezemre feladni a postáját vagy venni neki ezt-azt.
Az ilyen szomszédokkal nem tudsz mit tenni, egyszerűen utálkodó, unatkozó jellemek. A fiával se neked kéne beszélni, hanem az anyjával, de azt mondom, hogy nem is kell törődnöd vele. Ha rákérdez, megmondod, amit itt leírtál és ennyiben hagyod.
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!