Hogy viszonyulnátok ilyen barátokhoz ?
Igazából a párom barátairól van szó. Öt éve vagyunk együtt és folyamatos kapcsolatban vagyunk velük.
Ők egy pár (párom gyerekkori baratai) és még pár ismerős. Nagyon sok programot csináltunk, együtt voltunk nyaralni többször is , de néha néha már úgy érezzük hogy sok..és nem értenek minket. Vagy mi fogjuk fel rosszul ezt az egészet ? Vagy csak én ?Nektek mi a véleményetek? Ők minden hétvégén mennem valamerre amúgy.
- jelenleg ház újításokban vagyunk (festés , szigeteles egyebek) így újabban mindig emiatt is mondtunk le programot hétvégén . Párom is fáradt mert munka után is maszakol vagy dolgozik itthon.
- én vendéglátásban dolgozom és hétvégén állandóan teltház van, hulla vagyok mire haza érek , nem hogy elmenjek meg bulizni vagy valamerre ...ők sajnos ezt sem értik meg . Sokszor vesztem már össze miatta velük de szépen nem értették meg.
- nagyon sokszor állítanak be váratlanul...igen sajnos volt rá példa hogy este 10-11 kor is táska piával hogy unatkoznak vagy erre jártak... volt hogy vagy heten. Kellemetlen volt ...sajnos többször előfordult. De csak erre jártunk sztori volt mindig...
Van egy Facebook csoportunk ahol bent vagyunk vagy 15-en és ott szokták megbeszélni mi merre hol legyen mikor...mi újabban állandóan szapulva vagyunk.
(Pl..Ja gondolom megint nem jöttök mert dolgoztok ..nem kell ám ilyen f@sznak lenni ...nem jön a csaj majd akkor te el jössz, ne legyél már papucs ... )
Pl. Ha mégis elmegyünk hozzájuk (mert azért havonta egyszer másfél havonta megoldjuk...akkor is reggelig marasztalni akarnak minket és jön megint a papucsok vagytok szöveg.., pár órára nem lehet hozzájuk menni és mindig veszekedés van belőle...unalmas...)
/Mellékesen egy zárt garázsban szoktunk lenni ha náluk vagyunk és vágni lehet a cigi füstöt...nem bírom , rosszul vagyok tőle /
Kellemetlen egy idő után már , nincs energiánk rájuk, főleg ha találkozunk végre is ezt kell hallgatnunk, főleg nekem , de párom is fáradt és mindig ő mondja le ..meg újabban nekem nem is szólnak.
Most hétvégén jönni akarnak megint, de nekem más programom van távolabbi rokonokkal főleg most hogy halottak napja is lesz ..nem értik meg..párom csinálja a házat itthon..
- ahogy haza érsz munkából nálad vagyunk. (de én pihenni is szeretnék mielőtt rokonozok)
Lehet hogy csak én vagyok ilyen "hisztis" vagy csak nekem nem hiányzik az ilyen társaság ? Vagy tényleg túl reagalom? (Párom szerint igen..)
30-as korosztály amúgy ..nem vagyunk gyerekek de így érzem néha ez már az a szint...
Szerintetek ?

Bunkók, de ti is rosszul kezelitek szerintem.
Meg kell őket hìvni felújítani, addig nincs pia, amíg be nem fejezték a napi adag feladatot. Ha beugranak inni, az nagyon jó, mert most akartatok nekiállni valaminek, amihez kellettek (ha más nem, akkor vegyél elő egy adag lisztet és süssetek pizzát vagy palacsintât, amit "vendégségbe kell vinni 30 darabot", a maradékbòl viszont persze ehetnek, lehetőség szerint persze maradjanak éhesek utána).
Vond be őket a takarításba, házépítésbe vagy rõgtön kevesebb dolgod lesz vagy el sem kezdik a szivatásotokat.

3-asnak igaza van. Nekem van egy 30 éve tartó barátságom. A barátnőmhöz nagyon ritkán mentem váratlanul, de ha előfordult, mert épp arra jártam, ha nem ért rá, mert takarított, tudatta velem (persze nem vagyok bunkó, észreveszem amúgy is), de miattam nem hagyta volna abba azt amit éppen csinál. Jó, egy kávéra leülünk, de finoman biztosan elköszönt volna tőlem, ha sok dolga van.
Volt, hogy felhívott, hogy itthon vagyok-e, ráérek-e, mondtam, ne haragudj, most nem alkalmas. Ha ezen megsértődik, akkor ez van. Akkor az ilyen nem barát.
Szerintem a párod is rosszul kezeli. Ha nem mond nekik nemet, akkor ne panaszkodjon.
Persze ők is nagyon tapintatlanok, valószínű nem vagytok most már egymáshoz valók. Ha nekik minden héten csak a buli van, nektek pedig ez sok, akkor előbb-utóbb megszakad ezzel a társasággal a kapcsolat. Oké, mégiscsak a barátai. De miben barátok? A buliban? Vagy ott vannak amikor segítség kell nektek? Vagy ha barátnődnek éppen lelki problémája van, ott vannak a barátai is?

Nekem ebből inkább az jön le, hogy NEKED sok, nem a párodnak. Nem biztos, hogy hosszú távon te jársz vele jól, ha elmarod mellőle a gyerekkori barátait...
Te magad írod, hogy már így is nélküled hívják mindenhova, nyilván nekik is leesett az évek alatt, mennyire be vagy savanyodva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!