Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Feladtátok ti is a barátkeresé...

Feladtátok ti is a barátkeresést amiért furán viszonyulnak hozzátok az emberek?

Figyelt kérdés
Én abba fáradtam bele, hogy mindig már az elején úgy gondolják, messze magasabban állnak mint én minden téren és életviteli tanácsokat osztogatnak kéretlen. Tehát nem vagyok úgy jó ahogy vagyok, és máris felhívják a figyelmem miért nem vagyok elég jó és mit kellene másképp csinálnom. Ilyenkor le szoktam kapcsolni őket. Voltak régebbi “barátaim” is akik mind okosabbak voltak mint én, őket is lekapcsoltak teljesen. És nagyon megkönnyebbültem, nyugodtabb lett az életem sokkal!
2021. júl. 7. 12:01
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

igen, mindenhol megítélnek amiatt, hogy dagadt vagyok, látom hogyan néznek rám, és ha pl munkahelyen vagy suliban bármivel kapcsolatban összetűzésbe keveredek valakivel, kezdődik a személyeskedés, és azonnal ezzel támadnak be

volt már hogy a főnököm kövérezett le mindenki előtt.. nagyon kellemes volt, és akit esetleg ez nem zavart, azelőtt is végképp le lettem írva..

2021. júl. 7. 12:20
 2/18 A kérdező kommentje:

1

Igen, elképesztő, hogy szinte mindenki a külsőbe köt bele ha vita / veszekedés van. Annyira szánalmasak.

2021. júl. 7. 12:31
 3/18 anonim ***** válasza:
11%

Nem. Én normális emberekkel barátkozom.

De szerintem nincs baj azzal, ha tanácsolnak valamit. Pl "Próbáld ki a kávézót, ami most nyílt. A múltkor voltam és szerintem szuper hely"

De akár komolyabb kérdésekben is lehet véleményük. Pl "Én a helyedben megpróbálnék bejutni koliba, mert..."

Vagy "Ha megcsalt Pisti, akkor szakíts vele"

Miért kell "lekapcsolni" egy barátot, ha okosabb nálad? Lehet, ha megtartanád az okosabb barátaidat értelmes érvekkel próbálnának meggyőzni, ahelyett, hogy a külsődbe kötnek bele.

2021. júl. 7. 12:44
 4/18 A kérdező kommentje:

3

Nem voltak okosabb barátaim csak “okosabb” barátaim. Tehát akik annak képzelték magukat és már az elején osztogatták a kéretlen tanácsot. Most komolyan, a barátság arról szól, hogy kéretlen beleszólunk a másik életébe?

“Normálisokkal” még nem találkoztam. Mert még ha az elején annak is tűntek, később kiderült mind egy kaptafára készült és vita esetén máris elővették a külsőt mint biztos fegyvert.

Okádékok az emberek és sajnálom a bolygót, hogy ilyenek szarják össze azt!

2021. júl. 7. 12:48
 5/18 anonim ***** válasza:
Keress máshol. Nekem rengeteg normális barátom, barátnőm van, akik még sosem kritizálták a külsőmet, és nem, nem nézek ki tökéletesen. És soha nem szóltak bele kéretlenül/kellemetlenül az életembe. Elmondták a véleményüket, ha felmerül a téma, vagy ha kérdezem.
2021. júl. 7. 12:53
 6/18 anonim ***** válasza:
Nem adtam fel a barátkozást. Csak sokkal óvatosabb lettem.
2021. júl. 7. 13:00
 7/18 A kérdező kommentje:

5

Hát ha 31 év alatt nem botolsz normális emberbe azért az sejtet valamit. Legtöbbször idővel derülnek ki a dolgok, tehàt gyakran az elején türtőztetik magukat, hogy aztán elengedjék magukat később amikor már kicsit közelebb kerültetek egymáshoz.

Neked nagy szerencséd volt, ha valóban igaz amit állítasz és nem csak a jó külsőd miatt ugrálnak körbe.

2021. júl. 7. 13:03
 8/18 anonim ***** válasza:
Nehéz normális barátokat szerezni, ismerem a szituációt is. Igazából ezért nem is nagyon haverkodok. Minek? Hogy okoskodjanak, meg vezényeljenek. Azt is megfigyeltem, hogy valóban a külső alapján elkönyvelnek valahová. Én az alacsonyabb férfiak közé tartozom és a női főnök egyszerűen nem vesz emberszámba. Sok dolog van, amihez egyedül!!! én értek a cégnél, mégis, ha kérdése van, akkor szól a kollegámnak, hogy kérdezze már meg tőlem, hogy mit kell csinálni. Rádásul olyan emberek szoktak a legjobban okoskodni, meg életvezetési tanácsokat osztogatni kéretlenül, akik sötétek, mint az éjszaka holdfogyatkozáskor. Én soha nem pirítok rá senkire, ráhagyom a butaságot akárkire, vitatkozni sem szeretek, ami lehet hogy baj, mert így azt hiszik, hogy ők most jól elláttak tanácsokkal.
2021. júl. 7. 13:05
 9/18 anonim ***** válasza:
76%

Én is kövér vagyok, és ez jól látszik rajtam. Ritka, hogy valaki említést tenne a súlyomról, de ha mégis, és ezt másvalaki meghallja, nyilván nem lesz újdonság számára, ugyanis azelőtt is látott engem.

Nem hiszem, hogy ettől bárki is "leírna", ha addig kedvelt.

Azt aki esetleg durván, bántón szólt, már sokkal inkább leírják emiatt.

2021. júl. 7. 13:07
 10/18 A kérdező kommentje:

9

Akkor erősen kompenzálod a túlsúlyod valamivel, például az arcod messze átlag felett van. Általában mindig van valami testi cucc az emberek viszonyulásában.

Vagy lehet, hogy csak az 50 kilós barátnőidhez viszonyítva vagy “kövér” a 60 kilóddal.

Ismerni kell a körülményeket pontosan, hogy ítéletet lehessen mondanj

2021. júl. 7. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!