Hogy lehet tovább folytatni egy beszélgetést?
Személyesen ritkán fordul ez elő, de online viszont lehetetlen beszélgetni az egyik barátommal:
Kérdezem: "szia, ezer éve nem találkoztunk! Hogy vagy?"
Válasz: "szia, köszönöm, jól!"
Most akkor ezt hogyan kéne folytatnom? Írjam vissza, hogy "ez nagyszerű, örülök, hogy veled is minden rendben" és aztán mi?
Személyesen nagyon szerettem vele beszélgetni és fontos a barátságunk, csak sajnos külön kerültünk és ritkán tudunk összefutni. Marad a netes felület a beszélgetésre. De lehet hogy ő egyáltalán nem akar már velem beszélni? Honnan tudhatom ezt?
Illetve a fenti elkezdett "beszélgetést" hogyan lehetne úgy folytatni, hogy kicsit folyékonyabb legyen? Direkt kifejtős választ kérdeztem, nem csak igen-nemet, mint pl. egy "jól vagy mostanság?" De nem vált be, amit reméltem :(
Nem netes barátság.
Személyesen ismertem meg és több, mint 2 éve jóbarátok vagyunk.
Csak már másfelé kerültünk (mas megyébe költöztünk), és jobbára már csak online tudjuk tartani a kapcsolatot. De havi 1x még össze szoktunk jönni beszélgetni, ahol nincs ilyen kommunikációs probléma.
Így érthetőbb talán a szituáció.
Nem az a probléma hogy nem folyékony a beszélgetés. A gond az, hogy a másik nem akar veled beszélni, nem akarja komolyabban tartani a kapcsolatot, amit sehogy nem tudsz megváltoztatni. Lehet te barátodnak gondoltad, de nem az.
Mivel nem kérdez, nem érdeklődik, nem folytatja a kezdeményezésed, ezért eleve nem beszélgetés ami folyik, hanem te nyitsz felé, amire ő udvariasan reagál, de nem több. Számára nem vagy barát ezek alapján, maximum ha haragszik rád vagy ilyesmi, akkor lehet ilyen távolságtartó.
Nem adtam okot amiért haragudna rám.
Rossz ilyeneket olvasni, de igazatok lehet. Most nagyon el vagyok keseredve.
Mit írjak neki vissza erre a "szia, köszönöm jól"-ra?
Válasz nélkül mégsem hagyhatom. Ő is visszaírt, ha azt nézzük...
Nagyon sajnalom.
Meglatod eloben milyen, ha majd ujra talalkoztok? Lehet o nincs benne annyira az online vilagban. Hany evesek vagytok?
De az is lehet sajnos, h nem kivancsi rad ugy komolyabban. Ha fenn akarta volna tartani a beszelgetest, akkor visszakerdezhetett volna o is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!