Mit tegyek? ( A többi lent )
Aki 11.-es és nincsenek barátai, az a legtöbb esetben nem is akar, azért nincs. Nekem is csak 1-2 ember volt mindig a suliban akivel elvoltam. Ha ők nem jöttek be vagy betegek voltak, akkor egyedül voltam, és nem is vágytam más társaságára. Ha te vágysz erre, akkor kezdj el ismerkedni, beszélgetni másokkal.
Vagy ha ezt így nem mered, akkor beszélgess többet a barátnőddel, és majd mellette megismered a többieket.
"én viszont nem merek hozzájuk odamenni mert félek hogy nem vagyok nekik szimpatikus"
Hát ha nem leszel, akkor nem leszel - ugyanott tartasz mint most: nem lesznek barátaid. De honnan gondolod, hogy nem leszel a z? Barátkozás nélkül nehéz barátokat szerezni. Azért nem keresel barátokat, mert félsz, hogy nem lesztek barátok...
Teljesen érthető, hogy aggódsz az új barátságok kialakítása miatt, főleg egy új környezetben. Az elején mindig kicsit nehéz megtalálni a helyed, de az első lépés az, hogy bátran próbálj meg kapcsolatot teremteni másokkal, még akkor is, ha félsz egy kicsit.
Mivel a barátnőid már beilleszkedtek és új barátokat szereztek, ez egy jó lehetőség lehet arra, hogy te is közelebb kerülj hozzájuk. Ha oda szeretnél menni hozzájuk, egyszerűen csak lépj oda természetesen. Nem kell bonyolultnak lennie, akár egy egyszerű kérdéssel is kezdhetsz, például: "Mit csináltok most?" vagy "Hova mentek ebédelni?" Ezzel megnyitod a beszélgetést, és természetes módon tudsz csatlakozni hozzájuk.
Ne aggódj túl sokat azon, hogy mit gondolnak rólad mások. Az emberek általában pozitívan reagálnak, ha valaki érdeklődik irántuk és kedvesen közeledik. Ha látják, hogy nyitott vagy és barátkozó, nagy eséllyel ők is örülni fognak annak, hogy új taggal bővül a társaságuk.
A lényeg, hogy légy önmagad, és ne próbálj túl erősen tetszeni. Ha valakihez odalépsz egy mosollyal és kedvességgel, az már egy jó kezdet. És ne feledd, mindössze néhány nap telt el! Idővel természetesen alakulnak majd a kapcsolatok, és hamarosan azon kapod magad, hogy már te is a társaság része vagy.
Ha elsőre nem megy minden gördülékenyen, ne keseredj el. Az embereknek idő kell ahhoz, hogy megismerjék egymást, és minden kapcsolat más tempóban alakul. Légy türelmes magaddal, és adj időt arra, hogy megtaláld a helyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!