Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ennyi ostoba előítéletes...

Ennyi ostoba előítéletes ember köze nektek hogy van kedvetek kimenni?

Figyelt kérdés
Csak mert az ember társas lény? Kész ennyi a magyarázat? És semmi igény nem társul az egészhez?
2021. szept. 2. 16:04
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Ó, értem, tehát ha valaki gyenge mimóza, aki nem tudja megvédeni magát stb, valaki, azért a többiek a hibásak. Oké.

Adódik a kérdés, hogy a szoc. fóbiás illető miért nem fejleszti a lelki rezilienciáját? Miért választja mindig a szenvedést? Ennyire képtelen új dolgok elsajátítására?

2021. szept. 2. 17:53
 22/29 anonim ***** válasza:
Én elhiszem, hogy valaki nyomi, de miért nem tesz ellene semmit? Kérdező, ezt magyarázd ki!
2021. szept. 2. 18:06
 23/29 A kérdező kommentje:

22

Mert nem tehet semmit ellene.

És nem saját maga szerint nyomi hanem mások kezelik akként.

2021. szept. 2. 18:57
 24/29 anonim ***** válasza:

Amit tehetne: lelki reziliencia fejlesztése, szoc. skillek fejlesztése, asszertív kommunikáció. Lusta és/vagy buta tanulni? Mi a meglátásod?

Miért azokra hallgat, akik nyomiként kezelik? Magad írod, hogy vannak más emberek is. Miért választja azokat referenciapontként, akik szenvedést okoznak neki?

2021. szept. 2. 19:25
 25/29 A kérdező kommentje:

24

“Miért választja azokat referenciapontként, akik szenvedést okoznak neki?“

Azért mert nagy többséget alkotnak, akkor, hogy lehessen általánosként kezelni a problémát. Kivétellel találkozni meg nem mindenkinek adatik meg egy életben mert ehhez khurva nagy szerencse kell, hogy legalább egyel is találkozz.

“lelki reziliencia fejlesztése, szoc. skillek fejlesztése, asszertív kommunikáció. Lusta és/vagy buta tanulni? Mi a meglátásod?“

Ezek jók lennének csak az árral szembe haladni khurva nehéz. Mindennap ugyanazt a küzdelmet? Ááá… Az ember csak lazítani szeretne olykor. Folyamatos támadás elhárításhoz meg kinek van türelme, energiája? Leépíti az embert előbb-utóbb. Én is így jártam. A nagy keménységem és rezisztenciám teljesen porrá zúzták, amíg pánikbetegséget nem kaptam amiből csak nehezen tudtam kijönni. Most komolyan mondom, ezek nem hagynak élni, igazi ragadozók. Ha nem tapasztaltad meg ezt valószínű te is azokhoz tartozol akik ezt szótlanul végignézik és ha nagyon kell akkor inkább bullyk pártját fogod.

2021. szept. 2. 21:00
 26/29 A kérdező kommentje:
Javítva: Azért mert nagy többséget alkotnak, akkorát, hogy általánosként lehessen kezelni a problémát
2021. szept. 2. 21:02
 27/29 anonim ***** válasza:

Azt írod: "Most komolyan mondom, ezek nem hagynak élni, igazi ragadozók." Miért viselkedsz zsákmányként? Te is tudod, hogy nem kényszerít rá semmi.

A probléma egyáltalán nem általános, te jársz rossz társaságba. Miért is?

"Mindennap ugyanazt a küzdelmet?" Ha jól választod meg a gyógyulás eszközeit, akkor egyszer kell rendbe jönni, nem folyamatosan harcolni.

A lelki rezilienciád normális szintre hozásához vsz szakember fog kelleni.

Az asszertív kommunikáció megtanulásához be kell fáradni a könyvtárba, és elolvasni mindent a témáról, utána használni a tanultakat.

A szoc. skillek fejlesztéséhez is sok youtube-os videó áll rendelkezésedre, vagy akár pszichodrámára is járhatsz.

Amit te csinász, az nem lazítás néha-néha, hanem a felelősség elhárítása, és megfutamodás.

2021. szept. 3. 07:09
 28/29 A kérdező kommentje:

27

“Miért viselkedsz zsákmányként? Te is tudod, hogy nem kényszerít rá semmi.“

Tudod van a mondás: Élni és élni hagyni. Na én eszerint élek, viszont sokan nem hisznek ebben. Itt a probléma és nem az a végső megoldás, hogy én is ragadozóként kezdek viselkedni mert az nem vezet sehová. Ezt a rendszert akarjuk fenntartani az idők végezetéig vagy végre egy jobb helyet fogunk teremteni?

2021. szept. 3. 10:20
 29/29 anonim ***** válasza:

07:09-es vagyok

Javaslom, olvasd át Tringer és Beck ún. kognitív torzítások listáját. Birtalanét is tedd mellé. Hasznos lesz számodra.

"Ezt a rendszert akarjuk fenntartani az idők végezetéig vagy végre egy jobb helyet fogunk teremteni?" Te, kedves Kérdező, te semmilyen új, más rendszert nem fogsz teremteni, és a részteremtője se leszel semelyiknek. Annak, hogy a mostani fennáll, számodra vannak rejtett nyesreégei.

Azért nem fog teremteni semmi újat, mert a jelenlegiből kivonod magad, nem hallatszik a szavad, és képtelen vagy az érdekeidet akár minimális szinten is képviselni. Nem vagy része az életnek, magad menekültél ki. A megküzdés, mint pszichológiai eszköz nem szerepel az viselkedésformáid közt: nem akarsz tanulni, változni, erősödni. A te életed persze, azt kezdesz vele, amit akarsz.

A Tringer és Beck listáról írok még a későbbiekben.

2021. szept. 4. 06:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!