Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan lehet felnőttként...

Hogyan lehet felnőttként rendes barátokat szerezni, akikkel lehet közös programokat is szervezni?

Figyelt kérdés

Van pár barátom, de gyakorlatban olyan mintha nem lenne egy sem. Mindenki éli a maga életét és a barátságunk csak egy huszadrangú valami a számukra, amibe abszolút nem szeretnének semmiféle energiát, sem időt, sem pénzt fordítani. Csomó korombeli nyaral a barátaival, túráznak, utaznak, buliznak, sportolnak, moziba járnak stb., stb., kit mi érdekel és mire van lehetősége. Az én barátaimnak pedig már az is nehezükre esik, hogy átsétáljanak hozzánk pár utcányira és találkozzunk személyesen. Hívtam őket mindenféle programra és nyilván én is megkérdeztem, hogy nekik mihez lenne kedvük, mit szeretnének csinálni, hová mennének szívesen, mikor érnének rá stb., de semmi. Nemrég felajánlottam, hogy menjünk el egy hétvégére a Balatonra (szereztem szállást ingyen és el is tudtam volna vinni őket, tehát nekik nem okozott volna sok gondot még ez sem), de erre is nemet mondtak. Tavaly elmentünk csak egy napra kirándulni Budapestre, de az is arról szólt, hogy csináltak pár képet az instagramra, ettünk, és a hátralévő időben csak panaszkodtak, hogy mikor lesz már vége, milyen fáradtak, vigyem a táskáját, mikor érünk már haza, ők minél hamarabb haza akarnak érni stb. Mindig azt mondják, hogy fáradtak, elfoglaltak és nem érnek rá, de ha kérdezem mit szoktak csinálni vagy mi újság stb., akkor arra is csak az a válasz, hogy ja semmit, unatkozom, takarítottam, simseztem, sorozatot néztem, aludtam stb. vagy az egyikük még a barátjával szokott lenni, de vele is kb. ez a programjuk.

Rajtuk kívül más barátaim nincsenek, de nyilván sok embert megismertem akár csak az egyetem vagy a kollégium kapcsán, de jártam sportolni vagy nyelvtanfolyamra is. Viszont ezeken a helyeken alapvetően azzal szoktam találkozni, hogy "nem barátkozni járok ide" és mindenki csak magával van elfoglalva, megvan már a kialakult társasága és nem vágyik többre, nem nyitott a másokkal való beszélgetésre, ismerkedésre, barátkozásra. Ha valakivel, mondjuk egy szaktársammal már beszélgettünk is párszor, leültünk együtt kávézni stb., akkor is hiába próbáltam előremozdítani a dolgot és valami egyetemen kívüli programot szervezni, mindig kihátráltak előle... fáradt, nem ér rá, tanulnia kell, segítenie kell a szüleinek, most sajnos nem jó stb.

Nem érzem úgy, hogy ez kizárólag az én személyem ellen irányulna, mert pl. a barátaim sem járnak össze másokkal és a szakomon is egyértelműen látszik, hogy nem alakultak ki új barátságok, senki nem barátkozik senkivel. Nem tudom mi ennek az oka, de én ezzel egyértelműen nem vagyok elégedett és szeretnék olyan barátokat szerezni, akikkel tudnék közös programokat szervezni. 22/L

2021. aug. 16. 13:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Sportodon, hobbijaidon belül. Én ott szoktam, veled egyidős vagyok.
2021. aug. 16. 13:35
 2/4 A kérdező kommentje:
Én csak amatőr szinten sportolok, edzőtermi csoportos edzésekre járok. Ott egyáltalán nem sikerült eddig, mert nincsen fix közösség és nem nagyon vegyülünk, nem nagyon beszélünk egymással, sőt alapvetően nem is az én korosztályom szokott járni az edzésekre (inkább ilyen 40 körüliek). Valamint az egyetemen szoktam még felvenni sport órákat, de ott igazából ugyanazt tapasztalatom mint más egyetemi közegekben, hogy nem nagyon nyitott rá senki sem és egy félévig együtt járunk az órákra, aztán ennyi. A sporton kívül más csoportosan, közösségben végezhető hobbim nincsen vagy legalábbis a lakhelyemen és a környéken nincsen rá lehetőség (rajzolni, festeni, barkácsolni stb., tehát így "művészkedni" szeretek).
2021. aug. 16. 13:39
 3/4 anonim ***** válasza:

Teljesen átérzem. Nekem van ugyan egy kis baráti köröm, akikkel működik néhány dolog, de mikor elmentünk nyaralni együtt, a csapat fele hatalmas csalódás volt. Mindkét lány, aki ott volt rajtam kívül, teljesen tönkretette az egész utat, folyamatosan ment a hiszti, szinte az egész nyaralást a szobájukban töltötték és még a párjukat sem mindig engedték velünk szórakozni. 2 nappal hamarabb hazajöttünk, mert semmi értelme nem volt az egésznek úgy, hogy csak fetrengünk és bármit mondunk, nekik semmi sem jó. Aztán lehet, hogy csak nekem van túl sok energiám. A fiúk nagyjából rendben voltak, de ők fiúk, nekem meg kellene egy lány barát és az istenért sem találok. Próbáltam a teremben is ismerkedni, de senkit nem akarok hátráltatni vagy kínosnak lenni, a visszafogott közeledésemből meg nem lett semmi, csak az, hogy kedvesen köszönnek nekem azóta. 😂 Az is valami. Egyetemen, munkában nem tudok barátkozni, mert maximum nálam 10 évvel idősebb kisgyerekes nőkkel tudok, a többiek kb mind férfiak. Nincs bajom velük sem, de van párom, kellemetlennek érzem, hogy az amúgy is fiúkból álló baráti köröm mellett idegen fickókkal spanolok.

25N

2021. aug. 16. 13:40
 4/4 A kérdező kommentje:
Nekem nem lenne bajom a fiú barátokkal sem, sőt. Sokszor úgy érzem, hogy mintha fiúkkal könnyebben tudnék kapcsolódni, jobban el tudnánk beszélgetni, talán több a közös pont és talán lazábbak, nyitottabbak, barátságosabbak is valamivel. Viszont velük lányként azért nem olyan egyszerű, mert sokan félreértik vagy éppen a barátnőik értik félre. Valamint nyilván azért én is vágynék lány társaságra, elvégre én is lány vagyok.
2021. aug. 16. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!