Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Barátaim utóbbi időben túl...

Barátaim utóbbi időben túl spontánok lettek, én vagyok túl rugalmatlan?

Figyelt kérdés
Mostanában mindig hirtelen találnak ki programokat és az idegeimre mennek ezzel. Ők Budapesten laknak én Pest agglomerációjában, tegnap hirtelen kitalálták, hogy este 9-kor mozzizunk egyet. Azért nem voltam benne, mert egyrészt nem Budapesten lakok, másrészt másnap dolgoztam és kiakartam pihenni magamat. Elkezdtek kritizálni, hogy én mennyire rugalmatlan vagyok. Pedig amikor hívnak többször találkozom velük, és emiatt is rosszul esett amit mondtak. Nem ez az első hasonló eset. Nem tudok annyira spontán lenni.
2021. aug. 9. 15:24
 1/10 anonim ***** válasza:
80%

Ők dolgoznak? Mert ha nem,akkor könnyen beszélnek.

A másik meg nálunk úgy szokott lenni ha 2-3 nappal előtte egyeztetünk hogy biztos jó legyen mindenkinek, vagy ha esetleg valakinek dolga van akkor át tudjuk tenni másik időpontra

2021. aug. 9. 15:31
 2/10 anonim ***** válasza:
46%
1. a barátodnak nem kell szóvá tenni ha nincs kedved időd stb akkor nincs ennyi 2. azért ha nem 93 éves vagy azért egy este 9-es mozizás bőven jó én munka mellett rendszeresen a 22.30-as mozikra jártam mert a haverom úgy dolgozott, hogy ez volt jó neki, de mint mondtam nem kellene szóvá tenni neked.
2021. aug. 9. 15:35
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem vagyok 93 éves, de jobb lett volna, hogyha úgy hívott volna fel, hogy van e kedvem mozizni és mikorra tervezzük. Mondjuk este 6 óra simán belefért volna nekem. Egyszerűen utálom a spontaneitást. Olyan felelőtlen magatartás ez.
2021. aug. 9. 17:38
 4/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nem feltétlenül azzal van a baj, hogy spontánok, hanem azzal, hogy nem gondolnak bele, hogy neked nem budapestiként mennyi időbe telik oda meg vissza menni a programozás után.

Mondjuk a kommentjeid alapján tényleg kicsit rugalmatlan vagy, és ezt még értékként és fellengzősen is kezeled. Na nekem ez azért nem lenne szimpatikus.

2021. aug. 9. 18:41
 5/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy te jobban megfontolod a dolgokat, és nem mész bele spontán dologba, ami jó.
2021. aug. 9. 19:41
 6/10 anonim ***** válasza:

Beszélj velük hogy jobban megakarod tervezni a napjaidat, beszéljétek meg a programot legalább 2-3 nappal előtte (vagy 1-2-vel előtte, vagy legalább aznap délelőtt, bármi ami neked jó).

Valószínűleg maradnak a spontán dolgok náluk, csak arra már nem fognak hívni téged. Jobb esetben viszont az előre megbeszéltek maradnak továbbra is. Nem tudok hirtelen jobb megoldást, más esetben az lesz, hogy semmire nem fognak idővel hívni és elhal a kapcsolat.

Nem jó jel ami köztetek van jelenleg, nem tisztelik az időd, nem érdekli őket hogy neked jó-e, nem foglalkoznak az időddel. Még barátságon kívül is figyeltek egymásra, ha valakivel jóban vagy és találkoznátok, nemhogy egy régi társaságként. Nem érződik, hogy elfogadnák amilyen vagy, inkább elkezdted irritálni őket.

A feszültség is kezd ezzel növekedni mindkét oldalról - nekik az a bajuk hogy nem mész bele mindenbe amit kitalálnak, lehet úgy érzik elhúzod magad, neked az a bajod hogy olyan mintha kiakarnának hagyni a buliból, hisz tudniuk kell hogy ilyen formában nem jók ezek az időpontok. Kellene beszélni erről velük mélyebben, mert csúnya vége lehet, mikor mindkét oldal robban.

2021. aug. 9. 19:53
 7/10 anonim ***** válasza:
Mért nem mentél velük
2021. aug. 9. 21:47
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem mindenki szeret előre tervezgetni.
2021. aug. 9. 21:48
 9/10 A kérdező kommentje:
#6 Igazad van! Én se érzem, hogy jó fele megy ez. Próbálok majd velük beszélgetni erről. Csak az a baj, hogy nincsenek más barátaim.
2021. aug. 15. 13:55
 10/10 A kérdező kommentje:
Mai nap is azt bizonyította, hogy ők szerintem nem a barátaim. 4 után hívtak, erre 4-kor felcsengettem hozzájuk és elküldtek, mert túl korán érkeztem. Menjenek a fenébe.
2021. aug. 15. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!