Van összefüggés külső és magabiztosság között?
Megfigyeléseim szerint minél jobb a külseje valakinek annál magabiztosabb, lazább. Minél rosszabb annál alázatosabb, szerényebb vagy idegesebb.
Van összefüggés szerintetek?
Egy feltétel nélküli gyerekkori agyondicsérgetés mindent űberel.
Utána lehet bármilyen amorf az illető, ő élete végéig abban a tudatban lesz, ő az istenkirály.
Lásd pl a tehetségkutatókon induló sok nyomoronc, az enyhén kritizálható külsővel bíró társkeresőket, stb....
1
Én is egyetértek első mondatoddal.
Viszont feltétel nélküli dicsérgetésben általában a szép gyerekeknek (később szép felnőttek) van részük leginkább. Akkor emiatt lehet összefüggés a külső és magabiztosság között.
Nem ennyire szoros az összefüggés. Persze a külső dobhat az önbizalmon, de lehet "ronda" ember is magabiztos és lehet "szép" is bizonytalan.
Sőt ugyanaz az ember is lehet néha magabiztos és néha bizonytalan. Anélkül, hogy megváltoztatná a külsejét.
3
Nem az a lényeg szerintem, hogy lehet-e ronda magabiztos ember vagy szép de bizonytalan ember.
Hanem, hogy mi a trend. Szerintem ezen van a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!