Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mennyi olyan barátod van,...

Mennyi olyan barátod van, akiben tényleg megbízol feltétel nélkül, és mindig melletted van?

Figyelt kérdés

2021. jún. 18. 20:45
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
#20 szerintem mindekinek szüksége van ilyen személyre az életében, aki nem családtag, hanem barát.
2021. jún. 19. 09:49
 22/39 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút nem mindenkinek, mivel nem mindenki egyforma.

Nekem egész életemben sok barátom volt, tehát van összehasonlítási alapom. Az utóbbi években egy sincs és rájöttem hogy nekem így sokkal komfortosabb mint barátokkal. Mindegyik elkopott mert abban a korban vagyok amiben már mindenkinek gyereke van, és onnantól kezdve nincs más témájuk, nincs életük. Egyszerűen szétnőttünk, őket már nem érdekelte semmi amiért korábban odáig voltak meg vissza, én meg gyermektelenként nem tudtam magamra erőltetni azt a mentalitást hogy kizárólag a gyerekekről tudjak beszélni, és mindent az ő oldalukról gondoljak át.

Szóval évek óta nincs egyetlen barátom sem, és először hiányoztak, elveszve éreztem magam. Aztán idővel elkezdtem élvezni a helyzetet. Nem kell millió emberhez alkalmazkodnom, nem kell erőfeszítéseket tennem hogy fenntartsak egy csomó kapcsolatot, szabad vagyok, és nincs dráma. Rengeteg plusz időm lett. Tökéletesen elvagyok a párommal, mert vele is mindent meg tudok csinálni amit barátokkal tennénk, sőt, annál többet is.

Jókat beszélgetünk, órákig röhögünk a semmin, utazgatunk, nem függünk senkitől, mi határozzuk meg a programjainkat. Senki nem húzza át a terveinket és olyan helyzetbe sem kerülünk hogy valahol azért kell megjelennünk, mert egy barátnak fontos, nekünk viszont nem.

A családommal is nagyon jó és szoros a kapcsolatom (mindig is az volt) és ez nekem bőven elég, minden szociális igényemet kielégíti ez a belső kis köröm.

Ha van is lehetőségem barátkozni, nem megyek bele semmibe. Kedves vagyok mindenkivel, de nem lépek át egy határt. Ez így gorombán hangzik, de egyszerűen nincs szükségem barátokra.

Boldog vagyok nélkülük, és nem érzem hogy bármi is hiányozna az életemből.

2021. jún. 19. 10:00
 23/39 A kérdező kommentje:

#22 Hát nem tudom, amikor nekem nem voltak évekig barátaim (kiközösítettek) eléggé szomorú voltam, és önbizalomhiányos. Mióta vannak, ez már elmúlt. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de nem értem amit írtál. Ha annyira jó barátok lettetek volna, nem éreztél volna így. Ha valakivel annyira jó barátok vagytok, nem kell erőlködni, a kapcsolat fettartása miatt.

"hogy valahol azért kell megjelennünk, mert egy barátnak fontos, nekünk viszont nem."

Szerintem ha van két barát, tudnak alkalmazkodni egymáshoz. Ha annyira szereted a barátod, tudni kell áldozatot hozni érte, nem így kell felfogni.

Régebben egyébként én is úgy gondoltam nem kellenek barátot, amúgy is bunkó,nagyképű mindenki aki az osztályba jár. De aztán most új osztályom lett, és itt mindenki normálisabb, vannak barátaim akik kedvesek. Csak azt bánom, hogy nyáron nem valószínű, hogy találkozok velük, mert táborban lesznek ők ketten...

Megértem, ennyi idősen már más, mint nekem aki iskolába jár.

2021. jún. 19. 11:55
 24/39 anonim ***** válasza:
2
2021. jún. 19. 14:41
 25/39 anonim ***** válasza:

Azért gondolod így kérdező, mert még fiatal vagy, most a barátok a mindeneid, azt szeretnéd, ha mások is elfogadnának és szerethetőnek tartanának, tőlük teszed függővé a saját megítélésedet is.

Később majd rájössz, hogy baromira nem játszanak ekkora szerepet az életben. A legfontosabb a családod illetve a párod lesz. Ők lesznek az elsők és legfontosabbak számodra, bizonyos kor felett ez így normális. Ha megmaradnak a barátaid, jó, ha nem, úgyis jó.

"Ha valakivel annyira jó barátok vagytok, nem kell erőlködni, a kapcsolat fettartása miatt."

Ezt rosszul látod. Hosszútávon kell, minden kapcsolattípusnál, legyen az családi kapcsolat, házasság, vagy szimpla barátság. Ha nem ápolod, akár akkor is amikor épp hullámvölgyben vagy, elhal, megsínyli az. Csak a tündérmesékben működik minden magától.

2021. jún. 19. 15:20
 26/39 anonim ***** válasza:

Pontosan azt akartam írni amit a 25-ös. Minden kapcsolatot fent kell tartani, dolgozni kell rajta folyamatosan.

Ahogy egy házasság, úgy egy barátság sem működik erőfeszítés nélkül, magától. Kemény meló minden emberi kapcsolat.

És igen, majd változni fogsz amikor nem annyi lesz a dolgod hogy tanulj, a többi pedig szabadfoglalkozás. Mikor nem lesz annyi időd saját magadra, mert ahogy idősödsz, egyre több mindenért felelősséggel tartozol, a napod viszont ugyanúgy csak 24 órából áll.

És pont ezért kopnak el a barátságok felnőttkorban, mert az embereknek nem annyi a dolga hogy suli/munka után hazamennek és csacsognak a barátaikkal, hanem örülnek ha össze tudnak hozni egy találkozót amikor minden fél ráér.

Ahogy ritkulnak a közös élmények, úgy romlik a kapcsolat minősége, végül elszakadnak egymástól. Van aki ilyenkor próbálkozik és keres új barátokat, mert szüksége van az emberi kapcsolatokra, és van akinek tökéletesen elég a párja és a családja.

Felesleges sztereotipizálni és azt állítani be egyetemes igazságként amit te érzel, mert emberek vagyunk, nem robotok akiket előre beprogramoztak egy bizonyos működési elvre. Mind különbözőek vagyunk.

2021. jún. 19. 15:53
 27/39 A kérdező kommentje:

Nem mindenek a barátaim, nem tudom ezt miért mondod. Nem teszek semmit tőlük függőve, csak nekem nagyon levett az önbizalmamból, hogy nem akart senki barátkozni velem régebben, ami szerintem érthető is.

"Később majd rájössz, hogy baromira nem játszanak ekkora szerepet az életben. A legfontosabb a családod illetve a párod lesz. Ők lesznek az elsők és legfontosabbak"

Hát figyelj, nekem most is a családom az első. És ez így is lesz. Szerintem igenis nagy szerepet játszanak az életben. Néha jó velük kikapcsolni a többi dologtól, meg ők biztos nyújtanak lelki támaszt, ha szükségem van rá.

Most te túlságosan a saját tapasztalatod szerint látod, mintha biztosan ez lenne a helyes, hogy nem lesznek szoros baráti kapcsolataid, csak a párod. Én nem így gondolom, az életben mindig jó ha vannak szerető barátok, akikhez fordulni lehet, például akkor is, ha szakítasz a pároddal.

Ezt rosszul látod. Hosszútávon kell, minden kapcsolattípusnál, legyen az családi kapcsolat, házasság, vagy szimpla barátság. Ha nem ápolod, akár akkor is amikor épp hullámvölgyben vagy, elhal, megsínyli aaz.

Ebben igazad van

2021. jún. 19. 18:02
 28/39 A kérdező kommentje:

Persze, ebben igaza van mindkettőtöknek. De az előtted válaszoló úgy is írta, mintha olyan nagy teher lenne néha egy barát, mert el kell menni oda ami őt érdekelni, a másikat meg nem. Ha így állunk hozzá, nyílván nem lesz hosszútávú.

"Felesleges sztereotipizálni és azt állítani be egyetemes igazságként amit te érzel, mert emberek vagyunk, nem robotok akiket előre beprogramoztak egy bizonyos működési elvre. Mind különbözőek vagyunk."

Ne haragudj, de én sehol nem mondtam, hogy csak az lenne a helyes, hogy kellenek mindig barátok. Ezt az előtted író teszi inkább, én úgy érzem. Teljesen elfogadom, ha valaki így érzi magát jobban.

2021. jún. 19. 18:07
 29/39 anonim ***** válasza:
Te írtad a 21-es hozzászólásban hogy mindenkinek szüksége van barátokra. Ez nem így van.
2021. jún. 19. 18:11
 30/39 A kérdező kommentje:
Igen, de én akkor még nem tudtam, hogy aki a 25-ös választ írta, már a 30 éveiben jár.
2021. jún. 19. 18:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!