Ilyenkor mit mondanál a barátodnak, hogy segítenél neki?
Figyelt kérdés
Egy lelki problémájával fordulna hozzád, de olyan problémája lenne, amiben nem tudsz neki segíteni, mert nincs benne tapasztalatod. Az egyetlen dolog, amit tenni tudsz, hogy meghallgatod őt. Ezt meg is tennéd, de neki nem lenne elég, szeretné, hogy segíts. Te nem tudsz segíteni, és ezt megmondod neki. De ő ezt úgy értelmezné, hogy nem nem tudsz, hanem nem akarsz, meg nem vagy ott mellette a bajban. Ilyenkor mit csinálnátok? Hogy lehet még segíteni neki, a meghallgatáson túl, ha tanácsot nem tudsz adni?2021. máj. 24. 13:11
1/5 anonim válasza:
Ha mindenképp segítséget igényelne, akkor megkérdezném, hogy tudok segíteni, és meglátnám, hogy amit mond, tudom-e teljesíteni. Gondolom, nem arról van szó, hogy megkér, hogy oldd meg a problémát, fogalma sincs, hogyan, ő addig becsücsül a hűtőszekrénybe, nem vesz részt a dologban.
2/5 A kérdező kommentje:
Arról van szó, hogy nem tudja neki mi segítene és azt várja, hogy te mondd meg a megoldást, de te se tudod. Arra a kérdésre, hogy hogy tudok segíteni, az a válasz, hogy nem tudja mi segíthet rajta, mondjam meg én. De én se tudom.
2021. máj. 24. 13:21
3/5 anonim válasza:
Ilyen esetben azt mondanám, hogy gondolkodjon, és ha tudok, segítek, de csodát tenni nem tudok, és helyette kitalálni, amit ő se tud.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Akkor ezt teszem.
2021. máj. 24. 13:30
5/5 anonim válasza:
Külsős, szakszerű segítség felé irányítanám, rz is egy segítségadási forma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!