Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért lenne az én hibám, hogy...

Miért lenne az én hibám, hogy az én szakmámban magasabb a jövedelem?

Figyelt kérdés
Ebédelni voltam több ismerősömmel és feljött mint téma, hogy ki hol, mit dolgozik. Én jelenleg egy nagy multinál dolgozok nagyon nagy vonalakban informatikai szakmai területen főként hardveres oldalon. Nincs okom panaszra magasan a hazai átlag felett keresek. Nem konkrétan de feljött a bérezés is. Az egyik barátom párja felhozta, hogy mennyire igazságtalan minden és mindenki. Mivel ő ápolónő és sokkal kevesebbet keres mint én aki csak billentyűzetet pötyögi. (Jelzem főként hardver fronton dolgozom tehát fizikai eszköz telepítés tervezéssel és telepítéssel foglalkozom.). Aztán még elkezdte az önmaga szenté avatását és a teljes "informatika szakma" taposását persze 3 perccel előtte a zsír új Iphonet nyomkodta. Mikor nem túl finoman megjegyeztem neki, értem én zavarja de nem az én hibám, hogy az én szakmámban magasabbak a bérezések. Utána még volt egy parázs vitánk, hogy neki milyen igazságtalan, kemény, becsülendő MUNKÁJA van és csak hibás valaki, hogy ŐT nem bérezik igazságosan én meg túl vagyok fizetve. Ez röviden lezártam annyival, hogy ha nem csak köpködne akkor látná milyen felelősség van ezen a szakterületen is.

2021. máj. 21. 12:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy ő alul van fizetve, te nem vagy túl. Nincs összefüggés a kettő között. És szerintem sem érett dolog mást mocskolni, csak mert jobban keres.
2021. máj. 22. 11:30
 12/13 anonim ***** válasza:
68%

Reszben igaza van.

Csak a felhaborodas resze igaz.

Sokkal tobbet kene keresniuk az apoloknak.

Te tudnad idos demens emberek segget torlni minden nap? Felszedni a szaros agybol oket, megetetni oket, megfurdetni oket es mindegyikkel kedvesen es nem unottan banni? Vagy a pszichiatriai osztalyon ugyanezek ahol meg eroszakosak is lehetnek a paciensek?

Eleg nehez melo es rendesen alul is fizetik oket.

2021. máj. 29. 14:54
 13/13 anonim ***** válasza:

Azért nézzük azt is, hogy mindenki maga választotta a szakmáját. Az IT-s hány évig tanult, milyen végzettséget szerzett, és multiban mennyire más a bérezés mint állami szférában.

Aki ápolónak tanul, mert az önfeláldozás fontosabb, mint a bér, az meg fogadja el, hogy ebben a szektorban jelenleg ennyit adnak. El lehet menni ha nem tetszik. A vírus előtt is volt élet, most minden az ápolók tanárok stb. keservéről van szó. Szerintem ő csak szerette volna, hogy ott kollektíven sajnáljátok, nem elég neki, hogy mindenhol ez folyik a csapból is,hogy nekik milyen rossz. Én és te is ledolgozod a munkaidőd, mindenkinek van benne szívás, de ha nem bírom tovább, vagy nem élek meg belőle, akkor odébbállok. Még egyszer, vírustól függetlenül. Ő viszont pont azért van így ki, mert őket most a média meg minden felmagasztalt az utóbbi időben. Ha élelmiszer nem lenne az országban, akkor a helybeli pékeket kellene isteníteni, ha más nem lenne, akkor meg azt... Az ápolóknak mindig is nehéz volt, de valamiért ezt a szakmát választották. Sosem késő pályát módosítani. Anyukám 40 évesen vágott radikális változtatásba. Megcsinálta a diplomát, és elment 2x annyit keresni máshova.

2021. okt. 13. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!