Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Az internetes barátságok...

Az internetes barátságok miért szoktak egy idő után "ellaposodni"?

Figyelt kérdés

Sok személlyel barátkoztam már az interneten, de sajnos a legtöbben egy idő után eltűntek. A leghosszabb idő háromnegyed év volt, amíg egy adott személlyel leveleztem.

Miért szoktak ezek a barátságok tönkremenni?

Vagy csak velem szokott ez így történni?

2021. máj. 18. 20:00
A kérdező szavazást indított:
Nekem is tönkrement a legtöbb internetes barátságom.
Nekem nem szoktak tönkremenni az internetes barátságaim.
34 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb ember igényli a személyes kapcsolatot is.

Nekem a nem interneten keresztül alakult barátságaim is idővel megfakulnak, ha nem tartjuk személyesen a kapcsolatot.

2021. máj. 18. 20:05
 2/14 anonim ***** válasza:
87%

Azért mert az internet nem a valóság. Ha interneten barátkozol másokkal, egy idő után azért megy tönkre, mert nem ismeritek egymást személyesen, nem tudja ő sem, hogy igazából milyen ember vagy, csak annyit lát rólad, amennyit te a posztjaidban mutatsz az ismerőseidnek. De alapjáraton nem ismeri a személyiségedet.

Te is ugyanígy vagy velük is visszafelé. Te is csak azt látod másokról is, amit a posztjaikban mutatnak magukról az ismerősöknek.

2021. máj. 18. 20:16
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Mert nincsenek közös élmények.

Nekem van olyan netes barátom mondjuk, akivel 8 éve tartom a kapcsolatot, egy időben találkozgattunk is. Jó, nem beszélünk minden nap, kb. kéthetente bejelentkezünk, hogy tudjuk, még él a másik.

2021. máj. 18. 20:18
 4/14 anonim ***** válasza:
83%

Ugyanezt tapasztalom: most ér véget (úgy néz ki) egy fontos, értékesnek kinézett ismerkedés, levelezés 5 hónap után itt az oldalon. Eddig 3 hónap volt a rekord. Hogy miért van ez? Rejtély, csak TFH.-im vannak róla:

Unalmas lettem, vétettem, nem olyannak "ismert" meg, mint amilyennek kigondolt magának, nem ér már rá, talált a való életben mást, csak szívatott, vagy alapból dilis, és ez a szokása, stb., stb.

2021. máj. 18. 20:18
 5/14 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem az internetes ismerkedés, beszélgetés a nyomába se ér a személyes ismerettségnek, az írogatás nincs egy szinten a metakommunikációval és a közös élmények nélkül nem tudom elképzelni, hogy ne kopjon el nagyon hamar. Fárasztóvá és unalmassá válik, én mondjuk már nagyon rég nem is próbálkozom mert abszolút nincs igényem ezekre a felszínes kapcsolatokra.
2021. máj. 18. 20:25
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez személyiségtől is függ, én pl. nem igénylem tartósan mások jelenlétét, de ez a barátságaim minőségére (függetlenül attól, hogy hogyan alakult ki a barátság) nincs befolyással, számíthatunk egymásra kölcsönösen, de nem lógunk folyton egymáson, van úgy, hogy hónapokig nem beszélgetünk.
2021. máj. 18. 20:25
 7/14 anonim ***** válasza:
83%

a netes barátságok általában ha nem tudnak ennél egy kicsit is továbblépni, akkor komolytalanok, az egyik fél részéről legalábbis biztosan egyoldalúak.

ha érdekesebbek vagytok vagy több közös témátok van, akkor tovább tart, de miután már mindenféle életrészletet kibeszél az ember, onnantól már csak a hétköznapi, jelenbeli történések maradnak, amik ha nem közösek, akkor szép lassan elfogynak és egy idő után már nem fogtok egymásnak olyan dolgokat mondani, ami a másikat is érdekelheti...ha meg nem is történik, akkor meg főleg.

nekem is van ilyen ismerősöm jelenleg. igaz személyes, de már kezdem érezni azt, hogy megismertük egymást, kimerültek a "múltbéli sztorik" és történnie kellene valami közösnek is ahhoz, hogy továbblépjen a kapcsolat.

neten ezt nem lehet megcsinálni, legalábbis én nem tudnám.

2021. máj. 18. 20:28
 8/14 anonim ***** válasza:
79%
én addig voltam barát, amíg az illető nem talált magának valakit. innentől nem veszem ezeket a "barátságokat" komolyan.
2021. máj. 18. 21:21
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Hiányoznak a közös élmények. Internetes ismeretségben eleinte megbeszélik megvitatják az emberek a közös érdeklődési körükbe tartozó dolgokat, de majd ez szép lassan kimerül, és akkor jön, hogy a közös élmények hiánya miatt lassan nem lesz miről beszélgetni.

Sok valós ismerősömmel, barátommal is így vagyok ha huzamos ideig nem találkozunk. Személyesen nagyon jókat, sokat tudunk beszélgetni, de ha szünetel a találkozás, egyszerűen neten keresztül, írásban nem tudunk miről beszélni.

Viszont egy olyan személyt megismertem neten keresztül, akivel úgy érzem, ha rajtam múlna, személyes találkozás nélkül is tartósan tudnám tartani a kapcsolatot, tudnék miről beszélgetni. Most bő fél évnél járunk, és én ugyanúgy találnék még témát, csak ő is eljutott odáig amit te is írtál, hogy neki kevés az interneten történő beszélgetés. Szóval sajnos haldoklik az ismeretségünk. Pedig tudom, vele kölcsönösen mindketten tudnánk még mindig miről beszélgetni, mert ő nem a témátlanságba unt bele, egyszerűen csak neki kevés ez a fajta kapcsolat.

2021. máj. 18. 21:34
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem alapvetően az embernek kell a "fizikai" kapcsolat és kell az, hogy találkozzon, kellenek a közös élmények.

Illetve néha kell az, hogy legyen az embernek más társasága is, más barátai, más közössége, más lefoglaltsága. Hiszen valahol a legtöbb "internetes barátságot" az unalom öli meg. Hogy minden nap minden percében beszéltek ha van téma ha nincsen.

Főleg olyankor rossz ez, ha az ember amúgy "otthonülős" nincs semmi kontaktja, semmi új ami az életében lehetne. Énvelem mondhatni minden nap történik valami, minden nap jövök-megyek, látok érdekes dolgokat. Ha más nem hétvégente a kirándulásaim alatt.

De ha már kirándulás. Megtanultam, hogy például beszámolókat, fotókat is csak "mértékkel" kell a másik orra alá tolni és csak annak akit tényleg érdekel. Én néha 1-1 érdekesebb képet mutatok, de nagy beszámolót nem tartok, ha nem kérik. Arra ott vannak a Facebokos csoportok ahova kiírom aztán akit érdekel érdekel akit nem azt meg nem.

2021. máj. 18. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!