Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ezt hogy kezelnetek?

Ezt hogy kezelnetek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy baratnom akit mar lassan 15 eve ismerek es a baratnomnek tartok de mar annyira megse. A hattersztori az az, hogy anno neten ismerkedtunk meg, szoval meg igazan fiatal korunkban (egyidosek vagyunk) es mindig MSN-en beszeltunk merrt messze laktunk de aztan kb negy eve egy varosban lakunk es alig talalkozunk. Messengeren se szoktunk mar beszelgetni annyira (aminek orulok, es mondom is hogy miert). Kb harom eve egy nagyon rossz szakitason estem at ami nagyon fajt es elvesztettem az osszes onbizalmamat - mielott arrra gndolnatok, hogy lehet azert nem beszelunk mar baratnommel annyit mert sokat sirankoztam neki nem, nem igy volt, inkabb magamban tartottam ezt a tehetetlenseg erzeset mert tudtam nagyon jol, hogy mindenkinek megvan a sajat gondja es problemaja) es csak ket ev utan kertem segitseget szakembertol. Mostmar sokkal de sokkal jobban vagyok. Es most a jon a gondom...nem tudom, hogy akarom e hogy a baratnom tovabbra is a baratnom legyen. O nagyon kicsapongo, nincsenek almai, celjai, csak ugy teng leng, sose sincs penze de azert fuvezik, cigizik, nala nincs olyan hogy csak egy poharka bort iszik es fuvel faval osszefekszik (nem tulzok). Ne ertsetek felre, nem torom senki feje felett el a palcat vagy ilyesmi, mint mondtam tudom nagyon jol hogy mindenkinek megvan a maga problemaja, tudom hogy neki nagyon nehez gyerekkora volt stb. de engem most igy elkezdett ez zavarni azokutan amin tulmentem (a sarga foldig alaztam magamat magamban es a legrosszabb dolgokat gondoltam magamrol es nagy nullanak ereztem magam es meg sorolhatnam a negativ jelzoket) es ha tegyuk fel egy csettintessel le lehetne zarni ezt a baratsagot akkor csettintenek. Tudjatok, van az a mondas, hogy madarat tollarol, embert baratjarol. Viszont a masik, az az hogy ott van 15 evnyi ismertseg es baratsag es azert sok idot oltunk ebbe a baratsagba es nem tudom mit evo legyek. Le kellene zarnom ezt a baratsagot? Es ha igen, akkor hogyan? Vagy ne mondjak neki semmit es csak magamba rendezzel le ezt? Ti mit tennetek?

2021. ápr. 9. 11:43
 1/1 anonim ***** válasza:

Az ilyenek maguktól megoldódnak. Ha terapeuta segítségével dolgozol magadon, akkor évek alatt teljesen megváltozhat a személyiséged, helyreállhat a sosemvolt önértékelésed, önbizalmad és természetes, hogy egyes személyekkel már nem találod meg a hangot, akikkel korábban kijöttél. Általában azokkal jövünk ki egy-egy életperiódusban, akikkel sok bennünk a mély hasonlóság. Bennetek valószínűleg az instabil önazonosság, önértékelés volt hasonló, ami benne a kicsapongásban nyilvánul meg, benned meg a kapcsolat utáni egyensúlyvesztésben.

Viszont ezen dinamika alapján nemcsak Te nem érzed már az összhangot vele, hanem valószínűleg fordítva is igaz ez. Úgyhogy le lehet ezt faragni diszkréten, ha nem is egyik pillanatról a másikra, de ha időnként kommunikáltok, akkor lejön neki is majd, hogy már nem annyira "érdekes" a kapcsolatotok. De ha nem keres, akkor neked felesleges csak illemtudásból futnod utána. Hagyhatod eltűnni a süllyesztőben, a terapeutáddal meg beszéld meg az ezzel kapcsolatos érzéseidet. Pl. ha nem azért építenéd le, mert már nincs közös téma, hanem mondjuk cikinek érzed, az se biztos, hogy túl egészséges, azon is lehet dolgozni önismeretileg.

De jönnek majd olyan emberek az életedbe, akik a mostani személyiségedhez tudnak kapcsolódni jobban. (Zárójelben jegyzem meg, hogy kicsit lezsibbadt az agyam az ékezeteid és a tagolás hiányától olvasás közben...)

2021. ápr. 9. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!