Elküldtem a halálba egy kislányt, sírt, hogyan kérjek bocsánatot?
Egész nap hányingerem van meg rosszul vagyok. Pont amikor kicsit délutáni sziesztára akartam ledőlni , akkor jött haza a család és ilyenkor egyből indul itthon az élet. Bekapcsolja kistesóm a messengert a telefonján és egy orosz haverjával beszél este 10-11-ig. Természetesen max hangerőn. A mikrofonja a legrosszabbak között van, amitől az embert az őrületbe kergetik (ehez tudom hasonlítani, csak ennél 100x rosszabb minőségű: https://www.youtube.com/watch?v=J1a0IYkcIX4). Testvérem megtagadja a fülhallgató vagy fejhallgató használatát, miközben beszélnek, szülőnek nincs hatása rá, pedig a szülő is már hány az egésztől. Ajtója pedig nincs, így az egész lakás tőlük zeng.
Angolul beszélnek én meg pont arra megyek a wc felé hányni. Nem sikerült ezért sík idegbe odarohantam és lehurrogtam, hogy "fuck yourself, kill yourself you piece of sh*t, fucking russian trash" elkezdtem üvölteni ezeket. Szegény gyerek még csak 12, elsírta magát és letette. Testvérem sík ideg miattam és ő is sír, hogy lehet megszakítottam a kapcsolatot velük véglegesen, a hónapok óta tartó minden napos beszélgetésüket.
Nagyon sajnálom, nem akartam de már elegem van. Fülrákot kapok már tőlük. Most mit csináljak? Egyszerűen nem érti meg, hogy szörnyen katasztrófa a mikrofonja minősége, venni meg nem akar újat. Viszont tesómnak ez megfelel, pedig nekem minden kisebb hang, ami onnan jön, az idegeimen és a gyomromon táncolt már. Egyszerűen nincs kompromisszum.
Csakis higgadtan éri meg megbeszélni ezt a témát. Most már ugyan elmérgesedett a helyzet, ezért bocsánatkéréssel tartozol.
Viszont utána célszerű átbeszélni, hogy miért is jutottál erre a pontra. Hogy zavar ez a beszélgetés fülhallgató nélkül, és kikészülsz tőle. De ismétlem, nem támadó, hanem nyugodt, tárgyilagos hangnemben.
Szívesen segítesz neki abban, hogy olyan megoldást találjatok, ami mindkettőtöknek megfelel.
Ehhez a fajta kommunikációhoz persze partner is kell, de célt érhet, ha mindketten rendezni szeretnétek a dolgot.
Ilyenkor célszerű külső mediátorhoz fordulni, aki meghallgatja mindkét felet, és megpróbálja összehangolni az igényeket. Például a szüleitekhez.
Mert az nem állapot, hogy az egyik testvér bármit megtehet következmények nélkül, amivel zavarja a másikat.
Ugye külső mediátor a szülő lenne csak, Na de a baj csak az, hogy itt kicsit felcserélődtek a szerepek és a gyerek áll a szülő felett sajnos :\.
Ha a szülő leakarja állítani, akkorát kap a gyerektől hogy napokig gyógyulhat utána. Agresszív gyerek, ha valami nem úgy történik ahogy ő akarja akkor támad, rúg, harap, üt, szúr. Tehát nincs uralom felette, ezért hagyjkák inkább rá, mégha az idegein is táncol a családnak.
A Laura miért nincs még a pszichiátrián? Mindenki érdeke lenne, nemcsak a környezetének lenne jó, de neki is. Segítség kell neki.
Nem hiszem el hogy évek óta senki nem látja körülöttetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!