Alkalmaznál családi vállalkozásban egy roma lányt?
Figyelt kérdés
Sajnos nyomás van rajtam ez ügyben. Az egyik legjobb barátnőm kért meg rá, hogy adjunk munkát egy roma lánynak. Éppen eladót keresünk. A barátnőm azt mondja van szakmunkás bizonyítványa, mint eladó és hogy rendes, megbízható, kezeskedik érte. Több szívességgel is megyek neki, így nem lenne szép ha elutasítanám a kérését. Más esetben nem is tenném, de egy így...Mit tegyek szerintetek?
Ezt a kérdést az összes olyan cikkhez, fórumtémához be lehetne linkelni, ahol az a téma, hogy akarnak-e a romák integrálódni. Ez a lány akarna, csak nem hagyják. Nem irigylem szegényt, sem a hozzá hasonlókat. Kb. olyan helyzetben van, mint hogyha valakinek azt mondanák, hogy indulhatsz autóversenyen, de autó nélkül...
2021. febr. 24. 10:24
62/87 anonim válasza:
60, nem.az a szempont. 2 napot agyaltak egy kibúvón, ez lett a befutó
2021. febr. 24. 10:41
63/87 anonim válasza:
62
Tudom, nyilván ez teljesen átlátszó és életszerűtlen. Inkább neki írtam, hogy olvassa már el miket ír, hátha az értelem szikrája feldereng valahol. Kicsit vicces, hogy eddig a vállalkozás érdeke volt az elsődleges, most meg hirtelen az emberbaráti szeretet. A barátnője valszeg nem hülye és ezt a szart nem fogja bekajálni. Max úgy tesz, de meglesz rólad a véleménye, azt elhiheted. Akkor már inkább vállald fel, hogy mekkora rasszista tuskó vagy, most mit szégyellsz ezen? Ez vagy te.
2021. febr. 24. 10:57
64/87 anonim válasza:
Melyik antirasszista szervezetnel lehet jelentkezni karteritesi igennyel ha megis atveri vagy meglopja a vallalkozast? Statisztikai alapon tobblet kockazatot kell vallalni egy cigany munkavallaloval. Az itteni rasszistazok a jovedelmuk mekkora reszet forditjak a ciganysag megsegitesere? Nem alszent dolog mast megbelyegezni ugy, hogy ti semmiert nem vallaltok feleloseget es ha megis bebukik a kerdezo az illetovel akkor senki nem teriti meg azt a kart? A kockazat vallalo sajat penzevel felel a hibas donteseiert. Minimalizalni akarja a kockazatot. Ebben ugyan mi a rasszizmus? Ti sem adakoztok akkor ugyan ne ti dontsetek mar el hogy mas hogyan kezeli a penzugyeit es a megelheteset. Amig mas zsebere megy a jatek addig megy csak a duma meg az alszenteskedes. Ez inkabb a gaz dolog. Meg a lelkiismeret furdalassal torteno zsarolas es megbelyegzes.
2021. febr. 24. 11:19
65/87 anonim válasza:
Jól tetted, hogy nem vetted fel. Ezek itt úgy védik a mocskos romákat (rondább szót akartam írni), hogy ez siralmas. Gondolom csak a tvben látták őket eddig.. Megbízhatatlan, undorító, kétszínű, agresszív lények. Hidd el, rengeteg MAGYAR, FEHÉRBŐRŰ dolgozna szívesen, biztos hogy találsz valakit! Sok sikert kívánok :)
2021. febr. 24. 11:32
66/87 anonim válasza:
Én nem védem a romákat, de amelyik dolgozni akar és javítani a helyzetén annak igen is adják meg a lehetőséget. Tanult is azért, hogy vigye valamire. A semmirekellő tolvajokat én se tolerálom.
2021. febr. 24. 12:12
67/87 anonim válasza:
"Melyik antirasszista szervezetnel lehet jelentkezni karteritesi igennyel ha megis atveri vagy meglopja a vallalkozast?"
2 éve dolgozik valahol probléma nélkül, ha lopni akarna, már megtehette volna, ne mondd, hogy gyárban nem lopnak, mert hallottam sztorikat.
2021. febr. 24. 13:00
68/87 anonim válasza:
Ez a csaj szerintem maximálisan hálás lenne ezért a munkáért, mert alig várja, hogy elszabadulhasson a gyárból. De persze minden cigány mocskos tolvaj, az egyéneket véletlenül sem kell nézni, tudomtudom. A fehér tolvajok ellen hova lehet kt-ért fordulni? Na pont odamehetnek a c-k által megkárosítottak is.
2021. febr. 24. 13:27
69/87 anonim válasza:
Gusztustalan vagy kérdező.
Nekem volt egy roma barátnőm suliban és ezerszer értelmesebb, jó indulatúbb volt, mint az osztály egy jókora része, ő volt az egyetlen roma az osztályban és akarta is képezni magát.
Egyébként én inkább dolgoznék egy a lányhoz hasonló emberrel, mint mondjuk veled, számomra te vagy a legalja egészen konkrétan, ha felkéne vennem valakit.
2021. febr. 24. 14:08
70/87 anonim válasza:
#69: szerinted akkor teljesen alaptalan az,hogy a munkaadók többsége tart a cigány munkavállalóktól? A cigányságnak nincs semmi felelőssége abban,hogy ilyen helyzet alakult ki? Tudod,nem csak az az értelmes roma barátnőd kerül a munkaerőpiacra és nem csak belőle vonják le a következtetéseket. A való élet máshogy működik,mint az a rózsaszín ködös zárvány ahol élsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!