Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Alkalmaznál családi vállalkozá...

Alkalmaznál családi vállalkozásban egy roma lányt?

Figyelt kérdés
Sajnos nyomás van rajtam ez ügyben. Az egyik legjobb barátnőm kért meg rá, hogy adjunk munkát egy roma lánynak. Éppen eladót keresünk. A barátnőm azt mondja van szakmunkás bizonyítványa, mint eladó és hogy rendes, megbízható, kezeskedik érte. Több szívességgel is megyek neki, így nem lenne szép ha elutasítanám a kérését. Más esetben nem is tenném, de egy így...Mit tegyek szerintetek?

2021. febr. 22. 10:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/87 anonim ***** válasza:
59%
Mennyi cuki kis rasszista gyűlt itten össze. Már privátot is kapok, hogy mekkora hazaáruló patkány vagyok, mert nem lőném zsigerből a Dunába az összes romát. Megnyilatkozik az ősmagyar értelem egyeseknél elég keményen. Továbbra is sajnálom a normális cigány embereket, hogy ekkora stigmával kell együtt élniük és ilyen gyűlölet mellett kell(ene) integrálódniuk. Ne bőrszín, hanem személyiség alapján ítéljétek meg az embereket. Mindenki megérdemel egy esélyt, persze nem kell szeretetszolgálatot játszani, de egy jó embert kizárólag a színe miatt elutasítani visszataszító dolog.
2021. febr. 22. 11:37
 32/87 anonim ***** válasza:
38%
#32 Tartozz akkor közéjük, költözz hozzájuk. :D ez tényleg hazaárulás..
2021. febr. 22. 11:44
 33/87 A kérdező kommentje:
Szerintetek fog haragudni a barátnőm ha visszautasítom?
2021. febr. 22. 11:49
 34/87 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem nem esne jól neki. De áruld mar el mitől félsz ennyire? Hogy lopni fog?
2021. febr. 22. 11:51
 35/87 anonim ***** válasza:
78%
Nem kötelező felvenni kedves 36, de egy pofavizitre be lehetne hívni. De ha a kérdező nem akarja az ő dolga, csak legközelebb ő se várjon segítséget a barátjától.
2021. febr. 22. 11:54
 36/87 anonim ***** válasza:
56%

#32: "de egy jó embert kizárólag a színe miatt elutasítani visszataszító dolog."

A cigányokat nem a bőrszíne miatt utasítják el a munkahelyeken,hanem mert rossz tapasztalataik vannak velük kapcsolatban. Amit te rasszizmusnak hívsz az óvatosság és korábbi tapasztalatok levonása. Előítélet nem egyenlő rasszizmussal. A kérdező jogosan a saját egzisztenciája szempontjából tette fel a kérdését. Azért az ember saját és családja megélhetése fontosabb mint egy ideológia.

2021. febr. 22. 11:58
 37/87 anonim ***** válasza:
77%

Akkor most leírom a saját tapasztalatomat:

Mi takarítani vettünk fel anno egy roma származású lányt egy üzlethelyiségbe/irodába. Akkor szimpatikusnak tűnt, plusz dolgozott is rendesen. Az első 2 hétben. Aztán hol előleget kért, hol a lakók szóltak, hogy ez így nem lesz jó, mert amíg ő dolgozott, addig 20 roma odaszokott csak úgy a háztömb elé amíg várták, hogy végezzen. Hangoskodtak, bementek az üzletbe, ahol semmi keresnivalójuk nem volt, tömény cigifüst áradt fel a lakásokba és az utcán is tele volt minden csikkekkel.

Miután 2 hónapig hallgattam a lakók magyarázását, plusz volt baj a munkájával is és elég nagy hangja volt, ezért elküldtem. Utána hónapokig (!) hívogatott, hogy miért meg jönne vissza, aztán a rák egye ki a belemet meg dögöljön meg a családom stb.

Azóta ha önéletrajzot nézek, alapból kukázom azt, aki roma szàrmazású. Ha emiatt rasszista vagyok, akkor vállalom. Egy éve dolgozik nálunk egy idős néni a nyugdíj mellett, semmi baj nem volt vele soha. Nem vágja a pofákat, nem szólogat be az ottlakóknak, nem üvöltözik, nem trágár és megbízható.

Szóval nem, nem vennék fel soha cigányt dolgozni.

Egyébként meg CSALÁDI vállalkozásban közös döntések vannak, hiába kért szívességet, nem egyedül döntesz.

2021. febr. 22. 12:02
 38/87 anonim ***** válasza:
58%
38, értem de itt a barátja mar ismeri munkavállalóként is, elvileg nincs veke gond.
2021. febr. 22. 12:03
 39/87 A kérdező kommentje:
Hát igen, a barátnőm azt mondja nincs vele gond a munkában, rendesen bejár dolgozni meh rendesen dolgozik. 3 műszakban van, éjszakára is rendszeres jár meg azt mondja nehéz, pörgős munkát csinál 2 éve. Néha annyi munkája van, hogy a kajaszünetet sem tudja kihasználni, van hogy a barátnőm váltja fel a gépnél hogy el tudjon menni enni, mert ha sűrgős az áru és nincs meg a darabszám akkor letolja a műszakvezető. És ezért akar neki könnyebb munkát szerezni a barátnőm.
2021. febr. 22. 12:11
 40/87 anonim ***** válasza:
80%
Adnék neki egy esélyt. Erre van az egyszerűsített foglalkoztatás. Még fel se kell mondania a gyárban. Bejön 1-2 szabadnapján, dolgozik a boltban, aztán meglátjátok.
2021. febr. 22. 12:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!