Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mikből lehet leszűrni egy...

Mikből lehet leszűrni egy ismertség elején ha valaki érdekből barátkozik velem?

Figyelt kérdés

Emlékszik azokra a dolgokra, amiket korábban említek. Jókat kérdez, értelmes.

Viszont valahogy néha azt érzem, mintha hasznot is remélne a barátságból.

Milyen jelekre figyeljek?

2021. febr. 8. 12:34
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Mindenki magabol indul ki ... :)
2021. febr. 8. 12:37
 2/10 A kérdező kommentje:

Légyszi csak értelmes válaszokat.

Kösz!

2021. febr. 8. 12:40
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Már az elején sem adod meg az esélyt, abból indulsz, ki, hogy önmagadért nem lehet téged kedvelni?
2021. febr. 8. 12:47
 4/10 A kérdező kommentje:

De megadom az esélyt, de gyakran rátereli a témát olyan dolgokra, amik az én szakterületem és tanácsokat kér.

Karrier-tanácsadás, de konkrét problémáknak is a megoldása.

(Könyvelő vagyok, adózásról kérdez)

Nyilván lehet, hogy őszintén érdeklődik az adózás iránt. Csak kicsit gyanús.

(Egyetemisták vagyunk mindketten, nekem a főszakom a számvitel volt, neki csak egy-két tantárgya van ilyen)

2021. febr. 8. 12:53
 5/10 anonim ***** válasza:
Azt hittem vállalkozó és konkrét segítséget kér. Ez esetben én nem tartanám gyanúsnak.
2021. febr. 8. 12:58
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem vállalkozó. Pontosabban az szeretne majd lenni.

Szóval úgy értettem, hogy tényleg sokszor kérdez arról mit hogy. Meg milyen karriert ajánlanék neki.

Szóval néha karrier-tanácsadónak is érzem magam mellette.

De igyekszek majd figyelni hogy alakul.

2021. febr. 8. 13:00
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Van, aki szuper manipulátor, és elég nehéz átlátni. Amiket nagy általánosságban tudok mondani:

- akkor keres általában, ha kell neki vmi

- durván sokszor eltereli a témát beszélgetés közben

- láthatóan bedurcul, ha nem tudsz neki segíteni valamiben (pl. egyetemen volt olyan csoporttársam, aki rám volt kiakadva azért, mert ellógott egy óráról, utolsó pillanatban elkérte a jegyzetemet, és nem értette a saját magam számára írt rövidítéseimet meg szerinte rondán írtam...)

- nem hajlandó elfogadni / megérteni, ha épp nem érsz rá, nem akarsz vmiről beszélni, megsértődik

- anyagiak: ha sosem fizet, ha elmentek valahova, mindig meghívatja magát

2021. febr. 8. 15:33
 8/10 anonim ***** válasza:
Árulkodó jel lehet az is, ha mindig csak beszél, téged alig hagy szóhoz jutni és nem érdeklődik irántad. Semmilyen kérdése nincs, ami rád vonatkozna.
2021. febr. 9. 08:43
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem egyértelműen látszik a szemén? Üvölt az ilyen emberekből, hogy csak manipulál, süket vagy?
2021. febr. 9. 12:25
 10/10 anonim válasza:

Szia!

Szerintem abból lehet kiszűrni az érdek barátságot,hogy nem beszél magáról a problémáit nem osztja meg veled csak a munkádról és az életkörülményedről kérdez. Nem érdekli az , hogy hogy vagy. Nem hallgatja meg a problémáid.

2021. febr. 10. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!