Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért "űzöm" el magamtól...

Miért "űzöm" el magamtól vajon a barátokat?

Figyelt kérdés

Őszintén érdekelne, hogy vajon mi lehet a baj velem, vagy csak ennyire szerencsétlen lennék, hogy sorozatosan ilyen emberekbe botlok?

Már egészen az általános iskolától ez a tendencia, de mióta munkahelyekről lettek barátaim, még rosszabb a helyzet.

Amint valakivel jóban leszünk, sokat beszélünk, találkozgatunk, egy idő után mindig azt kezdem érezni, hogy csak kihasználnak/szórakoznak velem.

Pl. az egyik lány sokat mesélt nekem tavasszal meg nyáron a kapcsolati gondjairól, egy darabig munkanélküli is volt, aztán miután rendeződött az élete, szinte teljesen el volt tűnve, és sosem ért rá, válaszolni is sokszor csak 4-5 nap múlva válaszolt, 1 sort... Karácsony óta nem is beszéltünk, de azért lájkolja mindemet...

Egy másik lány folyamatosan küldözget vicces videókat meg képeket, de azt sosem kérdezi meg, hogy vagyok. Néha megkérdezi, hogy találkozok-e én is velük (egy másik lánnyal így 3-an munkatársak voltunk), de mindig az utolsó pillanatban szól kb, leszervezve sincs soha semmi. Tegnapra is elhívott, hogy 5-kor találkoznak a másik lánnyal, és nem mentem el, mert előtte nem is írt semmit, azt se kérdezte, megyek-e egyáltalán, és utána se hívott...

Van olyan is, akinek jelenleg sok problémája van, mert nagyon beteg a párja, és egyedül kell eltartania magukat, plusz a kisfiát, szóval megértem, hogy nincs jól, és sűrű az élete. Szerintem kedves voltam vele, ráírtam néha, hogy hogy vannak, hogy érzi magát, meg hogy valamikor találkozhatnánk majd, de magától már nem ír sosem, és erre is azt válaszolta, hogy majd egyik hétvégén összehozzuk (nyilván ez egy lekoptatás)... Neki sem értem, mi baja van velem.

Ti kívülről mit gondoltok erről? Egyszerűen nem értem, miért csinálják ezt velem folyton. Pedig tényleg úgy érzem, hogy én törődtem velük, és számíthattak rám.

25 N

2021. febr. 2. 12:36
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Bár nem látok bele a dolgaidba, elmondom, szerintem mi lehet a baj: egy barát attól barát, hogy jól érzi magát vele az ember. Lehetsz törődő, kedves, érdeklődő, de ha nem tudsz valami plusz, pozitívat adni a kapcsolatba, akkor veszett fejsze nyele, mert a másiknak nem lesz igénye rád. Erről árulkodik a panaszkodós ismerősöd is: amíg gondja volt, pozitív érzelmeket adtál neki, jól esett kibeszélnie azt, de onnantól, hogy ezek megszűntek, egyszerűen nem tudott mit kezdeni veled. A vicces barátodnak gondolom jó humorérzéke van, és neked? Mert láthatóan nem értékeled az erőfeszítéseit. Neki ez a törődés - próbál megnevettetni és minőségi időt eltölteni együtt, valószínűleg nem érzelgős fajta és meglehet, személyesen érdeklődne olyanok felől, amit te online vársz (már csak onnan is tudom, hogy én ilyen vagyok, chat csak bohóckodásra, többi élőben!). Hacsak nem viszonzod a próbálkozásait, őt is el fogod veszíteni. MErt nem adsz neki semmit. Ő próbál tenni bele valami értéket.

Én is most koptattam le egy régi barátnőt, mert fárasztó volt. Kedves volt, érdeklődött, támogatgatott, de semmi másra nem volt jó. Pesszimistán látta a világot, nem tudott semmi másról beszélgetni azon kívül ami történt vele - témát bedobni meg meg se próbált -, abszolút nem volt humorérzéke, nem kaptam tőle semmit chaten, csak a "szia, mizu, hogy vagy, szar a nap, szar minden megyünk sétálni?" - jellegű dolgokat, na azt már nem. Én szeretek viccelődni, poénkodni, pörögni, élni az életet, érdekes témákról vitázni, új dolgokat kipróbálni, nekem az ilyen ember lehet akármilyen aranyos és érdeklődő, unalmas. Olyan társaságot keresek, akivel ezeket kiélhetem, nem olyat, akinél szabályosan érzem, ahogy szívja el az életerőm és a kedvem minden egyes üzenettel.

Szóval ülj le és mérlegeld, hogy te milyen ember vagy, mikre vagy igényed, mit teszel bele a kapcsolatba a törődésen kívül - arra ott vannak a családtagok -, mik az elvárásaid és hogy az ismerőseid mennyire passzolnak hozzád ilyen téren. Mert szerintem nem jó helyen keresgélsz.

2021. febr. 3. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!