Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Sok-sok éve miért mindig...

Sok-sok éve miért mindig szombat este elviselhetetlen a magány, barátok hiánya?

Figyelt kérdés

Nem tudom: másnak is van -e hasonló érzése.

Közel vagyok a negyvenhez, életemet mások részéről érdekbarátságok és kihasználások kísérték végig. Kerestek, ha kellett valamiben segíteni nekik, de egyébként mindig én kerestem mindenkit. Találkozni is akkor találkozhattunk, ha segítségem kellett nekik.

Sok-sok éve hetente mindig szombat esténként elviselhetetlen a magány érzése, hogy nem keres soha senki, nincsen egyetlen barátom se.

Miért mindig szinte csak kizárólag szombat este fáj ez hetente?

Tini korom előtt is így volt ez.

2021. jan. 23. 18:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ezek a kapcsolatok nagyon sok időt igényelnek, ne foglalkozz vele mennyit kell beletenni, mert előbb-utóbb vissza fogja adni az erőfeszitést. Nekem is van olyan barátom, akit évekig szerettem volna, hogy az legyen és az lett.
2021. jan. 23. 20:05
 12/19 A kérdező kommentje:
Több mint 15 éve ilyen "kapcsolataim" vannak. Én írok. Névnapot-születésnapot, mindent számontartok. Nem azt várom el hogy az enyémet is számontartsák, hiszen ez meg sem történik.
2021. jan. 23. 20:07
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Akkor keress másokat. Nekem mondjuk egyszerű, mert senki névnapját nem tartom és a szülinapokat sem, cserébe a sajátomat sem. De ezek a napok nagyon felületesek. Sokkal személyesebb dolgokról kellene emlékezniük rád. Ha valamivel meg tudod fogni őket, akkor sikerülhet.
2021. jan. 23. 20:10
 14/19 anonim ***** válasza:
23%
Miért nincs feleséged sem? Akkor nem hiányoznának annyira a barátok.
2021. jan. 23. 20:40
 15/19 A kérdező kommentje:

Őket érdeklő dolgokról, információkról beszélgetek velük, vagy ha találok valamit ami őket érdekli, felhívom figyelmüket, megosztom velük stb. A kapcsolatok mégsem tudnak kölcsönössé válni.

Feleségem azért nincs, mert fogyatékosságokkal élek és nehezebb a pártalálás számomra.

2021. jan. 23. 20:58
 16/19 anonim ***** válasza:
65%
Ja. Ezt nem mondtad. Milyen fogyatékosságod van?
2021. jan. 23. 21:00
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Filmezek, pizzázok, mi kellhet még?
2021. jan. 23. 21:30
 18/19 A kérdező kommentje:

Fogyatékosságomról inkább nem beszélnék.

Sokszor az az érzésem a kommentek olvasásakor, hogy a filmezés, pizzázás stb is egyfajta "menekülés a magány elől" hogy "ne kelljen szembenézni vele".

2021. jan. 24. 10:16
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Szeptember óta munkanélküli vagyok. (Turizmus/vendéglátás.) A hétköznapok csak eltelnek, de nálam is a szombat szokott a mélypont lenni. Nekem szerencsére vannak barátaim, de a legrégebbi és legmélyebb barátságaim Magyarországhoz kötődnek, én meg Ausztriában élek, így sajnos hónapok óta nem láttam őket. Minden héten találkozom itt is baráttal, jó ismerőssel, de teljesen haszontalannak érzem magam jelenleg. Remélem, hamarosan jön egy jó munka, és mindjárt több életkedvem lesz.
2021. febr. 17. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!