Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit tegyek ha feszült vagyok...

Mit tegyek ha feszült vagyok és nem tudok lenyugodni?

Figyelt kérdés
Tegnap kezdődött el úgy nagyon nem is aludtam faj a hasam hányingerem van és a barátommal is sokat veszekedünk mindig rossznak érzem magam és ha mondom akkor neki esik szarul és mindenen robbanok ha próbálnak segíteni pedig megrosszabb mit tegyek?

2020. dec. 29. 17:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
Hát, akkor szomorú életed lehet!!! :D :D :D
2020. dec. 29. 18:53
 12/14 anonim ***** válasza:
Írjál ki kamu kérdéseket gyakorira.
2020. dec. 29. 19:34
 13/14 anonim ***** válasza:
48%
Hú gyerekek, nagyon éretlen válaszolók lehetnek itt, ha a meditációt lepontozzák.. Kérdező javaslom ne adj nagyon a szavukra.. :D
2020. dec. 29. 19:49
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Meditáció, légzés gyakorlatok, ventilláció (kiveszélés, szellőztetés), kiírás (gondolat és érzelem napló, ha kell van róla anyag), (future authoring), sétálás ismeretlen helyeket, aktív mozgás, természetben töltött idő, AST (ancient scream therapy, kimész egy csendes, eldugott helyre és mindent torokból, erőből kiordibálsz magadból, ami nyomja a lelked és abba nem hagyod, amíg valami rossz érzés van még benned. Ez segít a visszafolyott érzelmektől megszabadulni, hogy utána nyugodtabb legyél, ha szóba kerül a téma), 10ig számolás, nyugtató teák (citromfű, macskagyökér, orbáncfű).

Aktív meghallgatás! (párkapcsolati témáknál ez nagyon hatékony, YouTubeon van róla előadás pl [link] ).

Van egy megértést segítő gyakorlat is ebből: Röviden: ő elmondja, te vissza mondod neki, amit mondott, addig ismétlitek, amíg azt nem mondja a másik, hogy igen, ezt akarta mondani. Nincs közbe vágás, nem teszel megjegyzést, azt ismétled, amit ő mondott. Ha el tudtad mondani, a másik gondolatát, látszik, hogy érted.

Csere. Elmondom a te gondolataid. Ez sem reagálás, még csak a saját gondolataid. Másik mondja el a te szavaidat. Ő sem reagál, nem bírál, nem piszkál, nem minősít! Azt mondja el, amit te közölni akartál.

Ha valaki kihagy valamit, azt jobban el kell magyarázni, hogy megértése. Aztán elölről elmondja, amit te tálalni szeretnél és vice-versa.

Ha mindkét fél megértette a másikat, utána jöhet a következmények, megjegyzések, reakciók megbeszélése.

Ez hosszúnak tűnhet, de ez a legrövidebb útja a kiegyezésnek.

Törekedni kell az "én" kifejezésekre!

2020. dec. 30. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!