Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért nincsennek barátaim?

Miért nincsennek barátaim?

Figyelt kérdés

21 éves srác vagyok, egy körülbelül 8 ezer fős kisvárosban lakom, jelenleg egyetemre járok. Észrevettem, hogy úgy igazán komolyabb barátaim, akikkel bármiről lehetne beszélgetni, egyáltalán nincsennek és soha nem is voltak.

A középiskolás évek alatt megismert emberek 99%-ával már nem beszélnek. Eleinte próbáltam velük tartani a kapcsolatot, de úgy vettem észre, hogy mindig én kezdeményeztem velük a beszélgetés, és az is olyan erőltettnek tűnt az ő részükről, mintha már nem látnának "hasznos" abból, hogy velem barátkozzanak (Elég sokuknak segítettem házi feladatokkal, meg érettségi tételekkel..)

Az egyetemen is csak szimpla ismerőseim vannak, akikkel csak az iskola a közös téma, jegyzeteket cserélgetünk, segítünk közösen egymásnak, de ennyi.

Mások szerint nagyon elvont személyiség vagyok, és ami az én érdeklődési körömbe beletartozik (politika, történelem, számtech, videójátékok) az nagyon kevés embert érdekel.

Barátnőm sem volt még soha, egyedül a csókig jutottam el egy lánnyal pár éve, de azóta nem volt semmi. Gondolom nem sok lány rajong ezekért a dolgokért, amiért én, de már nekem kezd zavaró lenni, hogy 21 évesen még nem volt párkapcsolatom mással.

Eljárni iszogatni, bulizni nem szoktam. Utoljára a szalagavatóm volt az, ami nagyobb bulinak nevezhető, viszont a kötelező díszparádé után hamarabb hazajöttem, mint a saját szüleim. Egész egyszerűen nem szeretem az ilyen jellegű eseményeket.

2020. dec. 12. 14:40
 1/4 anonim ***** válasza:
49%
Gondolom azért, mert "Eljárni iszogatni, bulizni nem szoktam" így állsz hozzá az élethez. Nem az eseményeken, hanem a társasági élményen van a hangulat. Ha minden egyes alkalommal, amikor lenne lehetőséged szocializálódni, te inkább elbújsz a szobádba, akkor mégis hogyan lennének barátaid, barátnőd? Az élet a szobád 4 falán kívül játszódik, ideje lenne kipróbálnod.
2020. dec. 12. 14:53
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

Sokan hajlamosak előítéletesek lenni azokkal az emberekkel szemben, akiknek nincsenek barátai. Nem leszel se több, se kevesebb barátok nélkül. Egyszerűen így alakult nálad, ennyi. Nálam is így alakult, hogy komolyabb barátaim úgy igazából nincsenek (és eddigi életem során legfeljebb öthöz volt szerencsém). Szűk haveri körökbe be tudtam véletlenszerűen kerülni, de onnan se lettek barátok. Az az igazság, hogy a mai világban nem is igazán érdemes barátkozással foglalkozni komolyabban. Nem azért, mert rossz dolog, egyszerűen nincs értelme, mert sokunknak nincs ilyesmire ideje, se kedve. Sokan ezért maradtak meg csak havernak / cimborának, mert számukra is, meg nekem is egyszerűbb marad a helyzet: eljárkálunk, ökörködünk egy kört, és ezután hazamegyünk, ennyi. Nem foglalkozunk a másik életével, lelki világával, vagy a dolgaival, csak szerezzük az élményeket együtt, amit végül utólag fel tudunk eleveníteni. Véleményem szerint ne akarj barátokat szerezni, csak haverokat, akikkel időnként összejárkálsz és ennyiben is marad a dolog. A haverkodásban nincsenek kockázatok, mint például a csalódás lehetősége, mely eléggé gyakori jelenség a barátságok végén. A barátnő kérdéskörére viszont több energiát érdemes fektetni. Neked is szükséged van valakire, akinek bármit elmondhatsz, akivel közvetlen lehetsz és aki érzelmi menedéket jelent számodra (és persze te is meg tudsz ezeknek felelni). Amikor megfigyelem az embereket, mindig azt látom, hogy az egyszerűbb hangvételű haverkodásra és a komolyabb párkapcsolatokra gyúrnak rá inkább, az esetek nagy részében nincs szükségük barátokra. Persze időnként szokták mondani, hogy "jaj de sok barátom van", de az a sok barát nagyrészt csak haver.

Lényeg az egészből az, hogy neked is azt tudnám javasolni, hogy te is vedd lazábbra ezt a témakört, nem érdemes rá stresszelni, mert nem fog jutni időd ismerkedni a lányokkal. Amíg ezek a korlátozások érvényben vannak, addig próbáld magad fejleszteni mentálisan és stílusilag, hogy mire visszamész az emberek közé, addigra a lehető legjobb formádat tudd végül adni.

2020. dec. 12. 14:59
 3/4 anonim ***** válasza:
62%

Én kb ugyanez vagyok mint te. 27f

Viszont vannak barátaim de kevés. Mert megvalogatom őket. De épp elég ez a kevés is. Nem kell hogy több száz barátod legyen. Akivel úgy látod érdemes lenne barátságot kötni az felé nyiss. Érdemes lenne. Eljartok erre arra aztán meg talán barátnőd is lesz idővel.

2020. dec. 12. 15:02
 4/4 Panki Jr. ***** válasza:
100%
Érdeklődj az emberek iránt. Ne csak arra várj egy beszélgetés során hogy mikor mondhatod el a saját gondolataid/történeteid.Kérdezz bele abba amit a másik mesél, de őszintén érdeklődnöd kell az adott ember iránt. Mindenkit jobban érdekli a saját mondanivalója, mint másé, ezért az emberek sokkal jobban vonzódnak(akár barátságosan akár romantikusan) olyan emberhez akit érdekel amit mondanak. Ezt az önzőséget ne vesd meg, az emberi lét velejárója, inkább használd ki a lehetőségeit. Ha pedig van egy kis szabadidőd olvasd el Dale Carnegie-től a "Hogyan szerezzünk barátokat és befolyásoljuk az embereket" című könyvet.
2020. dec. 12. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!