Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Tulajdonképpen azokból lesznek...

Tulajdonképpen azokból lesznek a visszahúzódó embereket akiket nem fogadnak el?

Figyelt kérdés
2020. dec. 3. 23:23
1 2
 11/14 anonim válasza:
Saját tapasztalatom szerint ez inkább fordítva működik. A visszahúzódó embert nehezen fogadják el, mert más, mint a többség. A legfontosabb, hogy aki visszahúzódó (introvertált) személyiség, az legyen ezzel tisztában, ne próbáljon megváltozni, de semmiképpen ne bántson másokat, mondván, hogy "én utálom az embereket, ezért hagyjanak békén". Ha meg békén hagynak, akkor azt kérdezed, hogy miért nem fogadnak el... Nehéz, de meg lehet találni a középutat. Ne menj nagy bulikba, mert úgyse fogod jól érezni magad, de lehetsz megbecsült művész, tudós vagy mondjuk állattenyésztő. Ha valamiben jó vagy, az meghozza azt az önbizalmat, ami az elfogadáshoz kell.
2020. dec. 12. 11:17
 12/14 A kérdező kommentje:

11

Igen, de nem fer mert mindig görcsbe van a gyomrom amikor társaságban vagyok hisz látom mennyire más vagyok illetve másoknak milyen “kellemetlenséget” okozok azáltal, hogy nem tudják miként kezeljenek.

2020. dec. 12. 11:56
 13/14 anonim válasza:

Kérdezőnek:

Nem, ez valóban nem fair. Nekünk mindenért jobban meg kell dolgozni, mint a többieknek. Igen, az ember gyomra görcsbe áll, amikor meg akar felelni és nem tud. Te legalább megkérdezted. Én végigkínlódtam így a fiatalkoromat, és most már tudom, mit rontottam el. Nem a többieknek kell megfelelni, hanem előbb saját magadnak. Ha annyira meg akarsz felelni, észreveszik rajtad a görcsöt, és annál rosszabb, mert kihasználnak, megszégyenítenek, vagy csak egyszerűen elkerülnek, mert nem vagy kellemes társaság. A módszer: próbáld egy darabig elkerülni a társaságot. Ez persze egy csomó lemondással jár. Közben emeld fel a hátsódat, szállj le a billentyűzetről, és csinálj valamit, amit szeretsz. Én lovagolni mentem (azóta saját lovas vállalkozásom van szó szerint a semmiből), mások festenek, úsznak, harcművészeteket tanulnak, repülnek, nyelvleckéket vesznek. Olyasmit kell csinálni, amiben jól érzed magad, és abban kitűnni. Ha már nem vagy iskolás, akkor elmehetsz mentősnek, tűzoltónak, katonának -- az ilyen munkában könnyű hősiesnek lenni, és akkor a többiek elkezdenek felnézni rád. De az is megoldás, ha csak feltűnően jobban tudod valamelyik tantárgyat, mint a többiek. Az a lényeg, hogy ne te akarj nekik megfelelni, hanem ők jöjjenek hozzád -- tanácsért, segítségért, később meg már csak azért is, hogy a társaságodban lehessenek. Ilyenkor pedig ne bosszuld meg a korábbi sérelmeket, hanem segíts. Ez nagyon sok munka, de végül megéri!

2020. dec. 13. 10:37
 14/14 A kérdező kommentje:

13

De igazából nem is vagyok kíváncsi rájuk. Vagyis csak egy nagyon kevés emberre vagyok az.

2020. dec. 13. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!