Tulajdonképpen azokból lesznek a visszahúzódó embereket akiket nem fogadnak el?
11
Igen, de nem fer mert mindig görcsbe van a gyomrom amikor társaságban vagyok hisz látom mennyire más vagyok illetve másoknak milyen “kellemetlenséget” okozok azáltal, hogy nem tudják miként kezeljenek.
Kérdezőnek:
Nem, ez valóban nem fair. Nekünk mindenért jobban meg kell dolgozni, mint a többieknek. Igen, az ember gyomra görcsbe áll, amikor meg akar felelni és nem tud. Te legalább megkérdezted. Én végigkínlódtam így a fiatalkoromat, és most már tudom, mit rontottam el. Nem a többieknek kell megfelelni, hanem előbb saját magadnak. Ha annyira meg akarsz felelni, észreveszik rajtad a görcsöt, és annál rosszabb, mert kihasználnak, megszégyenítenek, vagy csak egyszerűen elkerülnek, mert nem vagy kellemes társaság. A módszer: próbáld egy darabig elkerülni a társaságot. Ez persze egy csomó lemondással jár. Közben emeld fel a hátsódat, szállj le a billentyűzetről, és csinálj valamit, amit szeretsz. Én lovagolni mentem (azóta saját lovas vállalkozásom van szó szerint a semmiből), mások festenek, úsznak, harcművészeteket tanulnak, repülnek, nyelvleckéket vesznek. Olyasmit kell csinálni, amiben jól érzed magad, és abban kitűnni. Ha már nem vagy iskolás, akkor elmehetsz mentősnek, tűzoltónak, katonának -- az ilyen munkában könnyű hősiesnek lenni, és akkor a többiek elkezdenek felnézni rád. De az is megoldás, ha csak feltűnően jobban tudod valamelyik tantárgyat, mint a többiek. Az a lényeg, hogy ne te akarj nekik megfelelni, hanem ők jöjjenek hozzád -- tanácsért, segítségért, később meg már csak azért is, hogy a társaságodban lehessenek. Ilyenkor pedig ne bosszuld meg a korábbi sérelmeket, hanem segíts. Ez nagyon sok munka, de végül megéri!
13
De igazából nem is vagyok kíváncsi rájuk. Vagyis csak egy nagyon kevés emberre vagyok az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!