Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ha nem nézel ki jól, az...

Ha nem nézel ki jól, az emberek elváráják, hogy szarul érezd magad, szorongj?

Figyelt kérdés
Vagy lehetsz nyugodtan, laza, életvidám, magabiztos, nem fogja ez zavarni őket?
2020. okt. 29. 23:02
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%
Én is egyetértek. A személyiségemmel kapcsolatban is volt rengeteg ilyen incidens, mert alapvetően egy csendes, visszahúzódó és introvertált típus vagyok, nagyobb/ismeretlen társaságban hajlamos vagyok félénkebben és zárkózottabban viselkedni... egész életem arról szól, hogy ezt kifogásolta mindenki, beszólogattak, viccelődtek stb., stb. Ha pedig valamikor mégis jól éreztem magam, beszélgettem, viccelődtem, kiálltam magamért stb., akkor az sem volt jó és csak beszóltak miatta ugyanúgy. A külső is kb. ugyanez.... Az utóbbi időben meghíztam és ez nyilván nekem is feltűnt, de nem estem kétségbe. Nem 50 kilót híztam, nem változott jelentős mértékben a testalkatom, jók rám a ruháim, nincsen semmi problémám stb., de közben mindenki megjegyezte, hogy feljött rád pár kiló, ne csüggedj, majd egyszer biztosan le tudod adni, azért vállald fel magad így is, azért így is szeretünk, nem a külső a lényeg... én meg csak hallgattam, hogy mi van ?!?!! Addig tök jól éreztem magam, mintha semmi sem változott volna, de ezek után már nekem is csak azon kattogott az agyam, hogy most akkor egy depressziós hulladék vagyok, mert feljött rám pár kiló.
2020. okt. 30. 11:19
 12/36 A kérdező kommentje:

11

Ez a bizonyíték arra, hogy az emberek igazi szörnyetegek, a Föld emiatt maga a pokol, és az embereket kerülni KELL és vigyázni velük.

Nem csoda, hogy Amerikában mik történnek. Mennyi szenvedésen mehet át egy ember míg arra vetemül, hogy gépfegyvert fogjon és munkatársait, iskolatársait lelője. Ezt egy kívülálló sosem fogja megérteni és csak az elkövetőt hibáztatják, ahelyett, hogy nyíltan beszélnének a társadalmunk mélyen gyökerező, igazságtalanságban megnyilvánuló hibáiról, hiányosságairól.

2020. okt. 30. 11:27
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az előzőekkel. Nálam is az volt, hogy amikor kicsit elesettebb, visszahúzódóbb voltam, akkor azért cseszegettek, jobbik esetben pròbáltak bátorítani, hogy legyen több önbizalmam ne legyek olyan félénk, bla-bla-bla. És valóban el is jött egy pont, amikor jobban kinyíltam, boldog voltam, mertem emelt fővel járni stb. De amint a környezetem ezt megérezte rajtam, ellenállhatatlan vágyat éreztek rá, hogy úgymond "letörjék a szarvam" jól célzott mérgező megjegyzésekkel, ártatlan poénkodásnak álcázott gúnyolódással. Mindent bevetettek, hogy szarul érezzem magam. Az egyetlen bűnöm az volt, hogy egy kis ideig mertem hinni magamban, túlzottan nagy önbizalom, nagyképűség nélkül. Hányingerem van néha a saját fajunktól...
2020. okt. 30. 19:54
 14/36 A kérdező kommentje:

13

Igen, talán ha már nagyon durvát tesznek, amikor az ember már-már kiakarja nyírni magát akkor a talán a bűntudatnak egy halvány foszlánya feléled bennük és levegőhöz hagynak jutni. Velem is volt ilyen. De ez inkább ahhoz a játékhoz hasonlítható amit a macska játszik az egérrel. Megvárják, míg egy kicsit összeszeded magad, hogy aztán új erővel újra rád vethessék magukat.

2020. okt. 30. 21:12
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
#14 Nekem ilyenkor azt mondják " csak vicc volt" pedig már nem az és tudja, hogy már rég nem élvezem azt amit velem művel
2020. okt. 30. 21:34
 16/36 A kérdező kommentje:

15

Ja, tipikus. Mindig ezzel mossák kezeiket miután jól kiélvezkedték magukat. Szörnyetegek. Démonok.

2020. okt. 30. 21:48
 17/36 anonim ***** válasza:
0%
Egy kicsit mar túltolod a temat a kommentjeiddel kerdezo. Ennyi erobol amiket itt leirsz te is egy fas*zkalap vagy, ahogy még sok masik ember is. Gondolom elevenedbe talalt amiket itt leirtak. Valoszinuleg te is feltunesi viszketegseggel probalod meg kompenzalni a testi adottsaigaidat, amit a korulotted levok egy ido utan megunnak. Persze konnyu oket hibaztatni hogy te csak magad adtad. Talan nem mindenki massal van a problema. Fura, en eddig egy csunya embert sem lattam hogy megalaztak volna az ismerettsegi koromben, mert ugyanugy viselkedtek mint barki mas. Ellenben valaki ha szep, ha csunya, ha kiállhatatlan szemelyisege van, azt mindenhol utaljak. Kiveve azok akik szinten seg*fejek persze.
2020. okt. 30. 22:33
 18/36 A kérdező kommentje:

17

Szerintem a csendes, visszahúzódó személyiség nem kiállhatatlan. És igenis nem kitaláció, hogy az ilyeneket ha mellette még csúnyábbak is, szokták szivatni, az ők kárukra vidítják fel magukat. Mert milyen jó, hogy van aki szerencsétlenebb és mi nem vagyunk ilyenek, mi sokkal jobbak vagyunk, genetikailag, személyiségben, népszerűségben stb. Hadd emlékeztessük az illetőt minden egyes nap, hogy ő milyen szar kis szerencsétlen. Ettől nő a mi egonk. Gusztustalan, esküszöm hánynom kell az emberektől.

2020. okt. 30. 22:41
 19/36 anonim ***** válasza:
0%
18# Attol mert van par ilyen ember meg nem mindegyik az. Altalanositasz. Te is undorito vagy akkor.
2020. okt. 30. 22:51
 20/36 anonim ***** válasza:
100%

Azért elég döbbenetes, hogy mennyire sok embernek vannak hasonló tapasztalatai. :(

Nekem például emiatt is gyűlöletes a "legyen önbizalmad/ legyél határozottabb/ legyél önmagad" jótanács. Minden ember esete más és más, épp ezért nem lehet ennyivel elintézni.

Nekem személyes élnényem ( az egyik) a témával kapcsolatban, amikor egy házibuliban, ahol el tudtam engedni magamat és felszabadult voltam, "barátian figyelmeztettek", hogy azért ne gondoljak túl sokat magamról és tudjam, hol a helyem!

Nem voltam részeg, sem bunkó másokkal; egyszerűen csak úgy mertem érezni magamat, mintha teljes értékű ember lennék.

De milliónyi másik helyzet is van, amikor az embert rendreutasítják, nehogy elfelejtse a rangját a hierarchiában.

2020. okt. 31. 22:12
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!