Stockholm-szindróma ellen valami tipp?
Észrevettem magamon, hogy "szögben ülök és visítok a fájdalomtól" de ez nekem valamiért még mindig jobb mint felállni a szögből. És ez már stockholm-szindróma szintű.
Haverjaimnak tartok olyan embereket, akik bántanak, meggyaláznak. Nap-mint nap felmegyek hozzájuk beszélgetni az interneten keresztül és hagyom, hogy úgy beszéljenek, úgy ordítsanak velem mint normális ember a kutyával se. Rosszul érzem magam, sírás kerülget amikor játszunk, depresszióba esek, öngyilkos hajlamaim lesznek tőlük, de.... valamiért ez jó nekem. Úgy érzem ez kell, hogy bántsanak , eltiporjanak, lelkileg összetörjenek minden nap. Már minden értelmes haverom elhatárolódott tőlünk, mert én maradtam ebben a mérgező közösségben. Egymás torkának estek itt elég sokan még a való életben is. Az jó, ha fáj...
Ugyanez a családommal, mérgező környezet, már mindenki öngyilkos lett volna ilyen környezetben, de ahelyett, hogy elköltöznék, inkább visítok tovább és hagyom, hogy bántsanak. Mit tudok ezellen tenni?
20/f
A Stockholm szindróma nem ez. Nézz utána mielőtt hülyeségeket írsz.
Simán csak mentálisan instabil befolyásolható gyenge lelkű és akaratú mazochista ember vagy.
Sajnos a mérgező családi környezeted miatt számodra a törődést tudat alatt a bántás jelenti. Ezért ragaszkodsz a téged bántó haverjaidhoz is.
A te példád mutatja, hogy a tudatalatti hatalma olyan óriási, hogy még ha az eszével tudja az ember, hogy nem jól van ez így, akkor sem tud kilépni belőle, ha a tudatalattija nem engedi.
Szakember (pszichológus) segíthetne, de magánúton ez elég drága dolog.
Magad annyit tehetsz, hogy kényszereket építesz az életedbe. Pl. csinálsz annyi programot, hogy ne legyen időd a bántó haverjaidhoz fellépni az internetre.
Esetleg azokkal az értelmes haverjaiddal, akik kiléptek a bántó közösségből, vedd fel a kapcsolatot. Ez azért lenne jó, mert ha normális, szeretetteli emberi kapcsolataid is lesznek, akkor talán könnyebb lesz kilépni a bántó kapcsolatokból.
Egyébként 1-esnek elvileg igaza van, csak éppen semmit se segített a kérdezőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!