Nyomorgok a fizetésembōl, de az ismerősöm pont most követeli vissza a kölcsön adott pénzét tőlem. Mi a helyes megoldás?
Figyelt kérdés
Én nō vagyok, ő férfi, soha nem volt köztünk semmi, de azt tudom hogy ő régen odavolt értem. Év elején bajban voltam, és kaptam tőle 40 ezret amit kölcsönnek beszéltünk meg, határidőt nem tűztünk ki. Már akkoris kicsit olyan érzésem volt, hogy esetleg elvàr dolgokat a segítségért cserébe. Ez be is igazolódott, miután nem adtam neki esélyt férfiként azóta se, csak barátként tekintek rà, megváltozott a viselkedése, mintha azt várta volna hogy majd a pénz miatt észreveszem milyen jó ember. Nos a lényeg, hogy pont most követeli a kölcsön adott pénzt, mikor tönkrement a munkahelyem a vírus mizéria miatt. Március óta vagy nem jártunk be dolgozni, vagy ha igen, akkor is részmunkaidőben. Jelenleg is részmunkaidő van, és 65 ezer ft nettót kapok már 3.hónapja. Állítólag kapunk majd havi 30e állami támogatást is, de még senki se làtta, illetve visszamenőleg ez nem jàr. Szóval ennyiből tengődöm, ráadásul albérletben, szüleim segítsége nélkül már utcán lennék. De ők is egyszerű dolgozó emberek, nem tudnak sokat adni, csak hogy túléljek, és már így is szégyellem magam. Persze már keresek új munkát, mert ez így nem állapot, ez a cég haldoklik, nincsenek megrendelések. A férfi akiről szó van, olyan munkakörben dolgozik ami fixen működött a vírus alatt is, jól keres hozzám képest, és pont most kitalálta hogy jogsit fog csinàlni, ezért adjam meg a kölcsönt most azonnal. Félreértés ne essék, én tudom hogy ez jogos és semmi közöm hozzà miért kéri vissza, az ō pénze. De számomra ez jelenleg teljesíthetetlen elvaras, és a következő hónapokban sem számíthatok több fizetésre, mire új munkát találok és megkapom az első teljes havit, az sem egy két nap. Tudja hogy mi a helyzet nálam, de nem érdekli, hiszen amúgy is meg van sértve amiatt hogy nem szeretnék vele összejönni. Eltűnni, sunnyogni nem akarok, nem is tudnék, tudja hol lakok, és van sok közös ismerősünk. Ti mit tennétek?2020. júl. 7. 19:02
21/31 anonim válasza:
Én mondtam hogy túl szigorúak vagytok a kérdezőhöz🙄
22/31 anonim válasza:
21
Szoktad látni a többi kérdezőt s mi derül ki a végére sokszor s csodálkozol? :DDD
23/31 anonim válasza:
19: pont az a baja, hogy részmunkaidőben dolgozik, tehát nem releváns amit a 8 óra éjjeli munkáról írsz. aki akarja megoldja, nem picsog, ennyi.
25/31 anonim válasza:
24
3 műszakban minden normális ember lesz@rja a további munkát, ha részmunkaidőben van is.Szétcseszi az ember életét-életkedvét szinte.
Ha nem hiszed, tessék próbálni;)
26/31 anonim válasza:
próbáltam, semmi újat nem mondtál. picsogni könnyű. csak marad az ember a szarban, nem segít.
27/31 anonim válasza:
26
S még én "picsogok", állítod:DDDDDDDDDDDDD
28/31 anonim válasza:
"Ne picsogjatok!" Hú de gyűlölöm ezt a szót, meg azt is aki alkalmazza🙄
29/31 anonim válasza:
Akinek nincsenek emberi érzései, az elmehet nyugodtan robotnak. Az emberi lét nem csak a munkáról kell, hogy szóljon. Pláne rossz, lelketölő munkáról, amit nehezen viselsz, és szinte gyűlölsz.
30/31 anonim válasza:
Olyantol nem is kértem volna pénzt, akinél nem akartam volna ledolgozni természetben, mindent vállalva, kivéve belém spricc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!