Miért idegesít az egyik legjobb barátnőm?
Sziasztok,
Van egy jó barátnőm, velem egyidős, kb 4-5 éve vagyunk közelebbi barátságban. Elég különböző az életünk.
Nagyvonalaban: ő a csaladi vállakozásban dolgozik 6 órában, sosem élt albérletben, az Anyukájától saját lakást kapott. Én albérletben laktam évekig, majd sikerült összegyűjtem egy kis pénzt, és vettem egy saját lakást hitelre, amit azóta is fizetek. Egy multinál dolgozom, sajnos elég sok és fárasztó a munka, de legalább ebből tudom fizetni a hitelemet biztonsággal, és ha kell, akkor a szüleimnek is tudok segíteni (nincsenek túl jó helyzetben).
Engem eddig ezek egyáltalán nem zavartak, de mostanság valahogy nagyon idegesít, amikor azt látom, h ő tök jól elvan, nem ébresztőórára kel, akkor megy be dolgozni, amikor akar, v otthonról dolgozik, és semmi gondja.. és főleg, h többmindenre van ideje.
Nem értem, h ez most miért kezdett el zavarni, és hogy kezeljem. Sokmindent megbeszélünk, de ez nem megy, mégis mint mondjak neki, h idegesít, hogy neki könnyebb az élete, vagy mi? :/
Nektek volt már ilyen? Miért lehet vajon, hogyan lehet kezelni ezt?
Én sajnos vhogy kezdek tőle eltávolodni, és a találkozásokat is kerülöm, mert frusztrál..
30/N
Irigység. Családom belül, testvérek között, még házasságon belül is lehet. Normális, de nem egészséges. Elfogadott, mert nagyon gyakori. Megoldani meg lehet, ha elkezded fejleszteni magad, és megpróbálsz teljesen a saját életedre fókuszálni, hogy elérd azt, amit ő is.
Én így szabadultam meg az irigykedéstől. Nekem ez annak látszik - és nem, egy csepp rosszindulat sem volt a válaszomban, ezt kiemelem azért :) Sok sikert!
Mert irigy vagy. Ez egy olyan erzes, amit az ember nem szokott valasztani magatol, maganak.
30 eves vagy, tehat benne a korban, ezert jott ez most hirtelen elo, nem evekkel ezelott.
Majd elmulik, ha ugy erzed, ott tart az elezed, ahol akarod. Vagy nem.
Igen, irigy vagyok, nem forgatom a szavakat :D
Maximálisan a saját életemre koncentrálok, sajnos másra alig van időm. Folyamatosan fejlesztem magam és tanulok. Nem azért jönnek ezek az érzések, mert unatkoznék, vagy ilyesmi.
"Megoldani meg lehet, ha elkezded fejleszteni magad, és megpróbálsz teljesen a saját életedre fókuszálni, hogy elérd azt, amit ő is." ---> pont ez az, h nem ő érte el.
Hm, sajnos ez nem egy olyan dolog, ami varázsütésre eltűnik, és azon múlna, ha "megemberelem" magam.
6-os: erre nem is reagálok, nem hasznos és irreleváns.
Nemrég pont ilyen helyzetbe kerültem. Szerintem ez nem irigység, mert az irigység az egy sötét, kicsinyes érzés, ami kifejezetten valakivel szemben irányul. Amikor én voltam ebben a helyzetben, akkor nem irigykedtem konkrétan a
barátnőmre és nem voltam mérges rá, sőt örültem is a sikereinek. Ezzel együtt minden találkozó frusztráló volt, mert míg az én sokkal nagyobb erőfeszítéseim sokkal kisebb eredményekben voltak mérhetők, addig ő nagyobbnál nagyobb sikereket mondott minden alkalomkor. Egy idő után már rettenetesen frusztráló volt hallgatni, folyamatosan kevesebbnek éreztem magam, így én megszakítottam vele a kapcsolatot. A lelki békém többet ért, mint a barátságunk. : ((
En azutan, hogy hirtelen jo fordulatot vett az eletem, pontosan ilyen baratsagnak latszo kapcsolatokat szamoltam fel. Egyaltalan nem valtoztam meg. Tapintatlan sem lettem. De egyszeruen lesirt, hogy a puszta letezesem hergeli azokat, akik annak idejen hozzam kepest jobban eltek, es en akkor sem ezen agyaltam.
Ez van. Ertem en. Nekem nem kellenek irigyek.
Irigykedni pedig rossz. Ne eroltesd a baratsagot, mert ez nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!